Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: «Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών» δήλωσε ο Ψωμιάδης

Με ποιους από τους άλλους υποψήφιους είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί

Σίγουρος ότι η παράταξη «Δύναμη Πολιτών» θα βρίσκεται «στον β' γύρο των εκλογών και με τα δύο πόδια» εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών ο Π. Ψωμιάδης υποστήριξε πως μπορεί να συνεργαστεί σε όλους όσοι είναι κοντά στις δικές του απόψεις, εξαιρώντας την συνυποψήφια του, Κατερίνα Νοτοπούλου. Για τους Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό πρόσθεσε πως «ανήκουμε όλοι στη μεγάλη σχολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπάρχουν και μικρότεροι. Δεν είναι ευκαταφρόνητοι κάποιοι συνάδελφοι. Εγώ με σεβασμό στέκομαι απέναντι τους».

Ερωτηθείς για τον λόγο που επέλεξε να διεκδικήσει τον κεντρικό δήμο υποστήριξε: «Ο μόνος που δικαιούμαι να λέω πως έχω δικαίωμα να κατέβω είμαι εγώ. Έχω μία εμπειρία 30 ετών, μια εμπειρία 7,5 χρόνων ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, 14 χρόνια βουλευτής, 10 χρόνια στη νομαρχία και την περιφέρεια. Ξέρω τη Θεσσαλονίκη, ξέρω το τελευταίο σοκάκι και τα προβλήματα της. Μόνο το έργο που κάναμε και ότι μ’ αγαπάει ο κόσμος, αυτό τα λέει όλα. Από το '82 είχα πει ότι θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον δήμο».

Για τις πολλές υποψηφιότητες στον δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης είπε: «Ο Κλεισθένης δεν ψηφίστηκε σήμερα. Στο χώρο της ΝΔ είμαστε χοντρικά οκτώ άτομα. Θα έπρεπε; Δεν το πρόλαβε ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Η ΝΔ έκανε τραγικά λάθη και θα τα πληρώσει». Όσον αφορά τη σχέση του με τη ΝΔ απάντησε: «Ποια ΝΔ τη χθεσινή ή τη σημερινή; Με τη χθεσινή μιλάω. Με τη σημερινή δεν μιλάω».

 

Επίθεση στην Κατερίνα Νοτοπούλου

Παράλληλα, ο Π. Ψωμιάδης, εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Κ. Νοτοπούλου. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Εκλογές έχουμε κυρία Νοτοπούλου, όχι καλλιστεία», ο Π. Ψωμιάδης αναφέρει:

«Διάβασα πως και στην εκδήλωση παρουσίασης των δημοτικών της συμβούλων η κυρία Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου.

» Είναι η ίδια κυρία Νοτοπούλου, που πριν μερικά χρόνια διαβεβαίωνε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί "η Αριστερά δεν νοιάζεται για φόρους αλλά για ανθρώπους".

» Είναι η ίδια κυρία Νοτοπούλου, που συμμετείχε κάποτε ενεργά στο κίνημα "Δεν πληρώνω" αλλά και σε ακτιβιστικές δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, μέχρι που έγινε περήφανο μέλος μιας κυβέρνησης που και το Κίνημα πούλησε και την ΕΥΑΘ πέρασε στο Υπερταμείο...

» Είναι η κυρία Νοτοπούλου που πήρε το κόκκινο στυλό της για να υπογράψει και να μοιράσει πεντοχίλιαρα, λίγες ώρες πριν σηκωθεί από την υπουργική καρέκλα.

» Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί της: στη Θεσσαλονίκη πράγματι γνωριζόμαστε καλά. Ξέρουμε πως το μόνο προσόν της υποψήφιας δημάρχου είναι η άριστη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση προνομιακή, που της εξασφάλισε ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτη προστασία, τον παχυλό μισθό και την αίγλη της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης.

» Με αυτά τα ...εφόδια θέλει να διοικήσει η κολλητή του Αλέξη το δήμο Θεσσαλονίκης. Εμείς στη «σκοτεινή περίοδο», όπως τη χαρακτηρίζει η κυρία Νοτοπούλου. από το 2003 μέχρι το 2012,  υλοποιήσαμε ένα τεράστιο έργο: 164 σχολεία, 450 αθλητικά έργα, 1000 μικρά και μεγαλύτερα έργα, δρόμους, γέφυρες, αντιπλημμυρικά, τον κόμβο της Λαχαναγοράς στη Θεσσαλονίκη (Κ16), το υπερσύγχρονο Περιφερειακό Μέγαρο, τους Περιφερειακούς της Αρναίας στη Χαλκιδική και της Κατερίνης στην Πιερία, πάνω από 5000 πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α.

» Η κυρία Νοτοπούλου, όντας διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου και στη συνέχεια Υφυπουργός, από το 2016 μέχρι πριν ένα μήνα, τι έχει να παρουσιάσει; Ένα απόλυτο τίποτα.  Με μηδέν προσφορά, δεν σέβεται ούτε το έργο μας αλλά ούτε και την πορεία μου αυτά τα 30 και πλέον χρόνια που πολιτεύομαι, πρωτεύοντας πάντα, ως δημοτικός σύμβουλος, ως βουλευτής, ως Νομάρχης και ως Περιφερειάρχης.  

» Λυπάμαι κυρία Νοτοπούλου, θα χάσετε».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ