Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ειδικές μπάλες σε τυφλά παιδιά από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία «Μία μπάλα για όλους» - Πλήθος δράσεων μετά το Πάσχα

Τη συνεργασία του με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» εγκαινιάζει το Όραμα Νέων Youthorama στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» (www.aballforall.eu). Πρόκειται για δωρεά διανομή ειδικής μπάλας για τυφλά παιδιά που θα γίνει σε 93 χώρες στις 5 ηπείρους και που διοργανώνεται με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Με την διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του Οράματος Νέων «Youthorama», Παγκόσμιος Υπεύθυνος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Τυφλών, Ηλίας Μάστορας έχουν επίσης συνταχθεί το UEFAFoundationforChildren, Erasmus+ Αθλητισμός, SavetheDreamFoundation στο Κατάρ, «Σύνπραξις», «Κύκλος Ζωής» και το The American College of Greece “Deree” όπου διδάσκεται ως μάθημα εξαμήνου η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους». Στην πιλοτική του φάση, θα βιντεοσκοπηθεί εκπαιδευτικό υλικό με τη χρήση της ειδικής μπάλας για τυφλά παιδιά και νέους, με τη συμμετοχή εθελοντών νέων του Οράματος Νέων «Youthorama». Οι μπάλες είναι ειδικά κατασκευασμένες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από παιδιά με προβλήματα όρασης και εκπέμπουν ειδικό ηχητικό σήμα. Θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια καινοτόμου εκπαιδευτικού εργαλείου σε σχολεία ενώ θα μοιραστούν δωρεάν σε τυφλά παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πακέτο που έχει ήδη εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας μας, θα υλοποιηθεί σε ορισμένα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά – νέοι με πρόβλημα όρασης.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία  ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος έχει αποδεχθεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρεσβευτή του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama» και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις ανοιχτές δράσεις για την ευρωπαϊκή νεολαία, καθώς και τη διεθνή καμπάνια «Μία μπάλα για όλους»: «Πρόκειται για μία σπουδαία προσπάθεια με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και ευαισθησία προς τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Ο δήμος μας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την προσπάθεια από την πρώτη της ημέρα και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εμπνευστή της τον Ηλία τον Μάστορα για τις πολύχρονες και διαρκείς προσπάθειές του αλλά και τη ευαισθησία του για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Όταν προσπαθούν “Όλοι κερδίζουν” και με την προσπάθεια τους μας εμπνέουν και μας δίνουν λαμπρό παράδειγμα ελπίδας και αγωνιστικότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Πλήθος δράσεων μετά το Πάσχα

Το Όραμα Νέων Youthorama-Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, www.youthorama.gr διοργανώνει πλήθος ανοιχτών εκδηλώσεων την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Μεταξύ άλλων:

• Θα φιλοξενηθούν 30 νέοι με πρόβλημα όρασης από το εξωτερικό με την υποστήριξη του Erasmus+ Νεολαία και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ως κομμάτι ανταλλαγής νέων με τίτλο «YouthGoals». Παράλληλα, θα ταξιδέψουν στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 30 εργαζόμενοι με λιγότερες ευκαιρίες από τον αδερφοποιημένο με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, δήμο Λατσιών Κύπρου, από την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών και από Ουγγρική οργάνωση ώστε να υπάρξει θετικό σκορ στην ένταξη ατόμων με πρόβλημα       όρασης (Erasmus+ Youth  HellenicYouthandLifeLongLearningFoundation).

• Οι ανοικτές εκδηλώσεις για όλους, ποδοσφαιρικές ακαδημίες – οικογένειες – μικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών – μικτές ομάδες με ή χωρίς πρόβλημα όρασης, περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη:

o Τετάρτη 1 Μαΐου  18:00 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος «2x2 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια»,

o Πέμπτη 2 Μαΐου 17:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας «3x3 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια».

o Παρασκευή 3 Μαΐου 18:00 στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» Δημαρχείο Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21), βραβεύσεις των ανοικτών βιωματικών δράσεων και της Σκακιστικής Ακαδημίας του Δήμου μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος που κλείνει 20 χρόνια στο Πανόραμα. Στην Ακαδημία Σκάκι συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 50 παιδιά από όλο τον δήμο, οι προπονήσεις υλοποιούνται κάθε Σάββατο σε 5 επίπεδα, ενώ στην τελική γιορτή διοργανώνεται ζωντανά το final 4 των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών.

Με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις που είναι ελεύθερες (δωρεάν) και έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού το Όραμα Νέων Youthorama– Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους. Πληροφορίες, τηλέφωνο επικοινωνίας και εγγραφές στον υπεύθυνο της καμπάνιας Ηλία Μάστορα 6971850070, [email protected]

afisa_mpala.jpg

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ μέσα από τη ματιά των συνεργατών της εταιρείας
Σημαντικές πρωτοβουλίες για την Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση - Έξι ιδιοκτήτες καταστημάτων ΟΠΑΠ μιλούν στον Γιάννη Ζουγανέλη
Το κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ μέσα από τη ματιά των συνεργατών της εταιρείας