Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η «Μέρα Μαγιού» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Μέρος των εσόδων υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Ένα φεστιβάλ αγροτικής πανδαισίας με ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και οικολογικές δράσεις που περιλαμβάνουν από το κυνήγι θησαυρού και την αναζήτηση του Οικολογικού Αποτυπώματος, μέχρι τη λαϊκή αγορά, την οινογνωσία και την εκπαίδευση ενηλίκων στην παρασκευή παραδοσιακού τυριού και φυσικών καλλυντικών, διοργανώνεται και φέτος στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με τη συνεργασία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Πρόκειται για την «Ημέρα Μαγιού» έναν θεσμό, που διοργανώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 7.000 επισκέπτες. Με ποικίλες εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους μεγάλους, που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν τις δομές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, καθώς επίσης το εκπαιδευτικό, ερευνητικό έργο και κοινωνικό έργο που επιτελείται εκεί, να ενισχύσει κοινωνικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και να χαρίσει στους επισκέπτες ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στην εξοχή.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η είσοδος κοστίζει τρία ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για άτομα έως δώδεκα ετών.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τα προγράμματα υποτροφιών των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και των σπουδαστών του Perrotis College, ενώ μέσω χορηγών θα ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της φετινής «Μέρας Μαγιού» θα πραγματοποιηθεί σύμπραξη της ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, με τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον «Όλοι μαζί μπορούμε» ώστε για κάθε πληρωμένο εισιτήριο εισόδου στη γιορτή τα σούπερ μάρκετ θα προσφέρουν ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τις ανάγκες του «Όλοι μαζί μπορούμε». Tα είδη που θα συγκεντρωθούν θα χορηγηθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου και του εκπαιδευτικού οργανισμού.

«Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και με όλες τις δράσεις που υλοποιούμε, συνεχίζουμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας, που έχουν την ανάγκη μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Εδώ ακριβώς στηρίζεται και  η συνεργασία του δήμου μας με την  Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τη διοίκηση της οποίας θα ήθελα για μια ακόμη φορά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω. Και τούτο διότι εκτός από  ιδιαίτερα σημαντικός ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων επιδεικνύει πάντοτε μια πολύ πλούσια εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική και φιλάνθρωπη δράση. Με πολύ χαρά ξεκινήσαμε από πέρσι τη νέα σύμπραξη που εντάσσεται στο ''όλοι μαζί μπορούμε'' και μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι με τον εθελοντισμό και τις συνεργασίες μπορούμε να πορευτούμε καλύτερα», σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

mera_magioy_afisa.jpg

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι πολίτες που αγαπούν την ευθύνη και επιζητούν μια ισχυρή Ελλάδα θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος
Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Θεσσαλονίκη: Σε «Μίκης Θεοδωράκης» ονομάστηκε το Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο δημιουργό, με έργα του συνθέτη από την ορχήστρα της σύγχρονης μουσικής του Ωδείου
Θεσσαλονίκη: Σε «Μίκης Θεοδωράκης» ονομάστηκε το Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων