Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα νίκης ο Ζέρβας στο Βελλίδειο – Πλήθος κόσμου (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη συγκέντρωση Ζέρβα και σημαντική ομιλία

Σε κλίμα νίκης και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα, υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες δημοτών να συρρέουν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο που είχε διαμορφωθεί στα χρώματα της παράταξης Ζέρβα «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη». Με μία σημαντική ομιλία – παρέμβαση ο Ζέρβας αναφέρθηκε σε όλα τα επείγοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας νέο τόνο στην εκλογική μάχη του δήμου.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβα εισήλθε στο Βελλίδειο καταχειροκροτούμενος και χαιρέτισε τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα, ενώ από βήματος είπε «Η σημερινή σας παρουσία είναι η απάντηση της Θεσσαλονίκης που θέλει η ίδια να αποφασίζει για το μέλλον της. Η απάντηση της Θεσσαλονίκης που δεν συμβιβάζεται. Η απάντηση των πολιτών που οι ίδιοι υπερασπίζονται την πόλη τους. Που δεν παίρνουν γραμμή από  κανέναν. Αλλά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουν και να νικήσουν».

Με ηχηρό κάλεσμα για «Την πρώτη μεγάλη νίκη για τη Θεσσαλονίκη, νίκη για τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας, νίκη για μια Θεσσαλονίκη αισιόδοξη, μία ευρωπαϊκή μητρόπολη», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πως «Είμαστε τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε…. Είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά. Τη δουλειά για την οποία σήμερα ζητώ τη στήριξη σας. Την τιμητικότερη όλων. Του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης μας. Κρατώ το λόγο μου. Μέχρι πόνου και με όποιο τίμημα για μένα. Και αυτό σκοπεύω να κάνω και αύριο. Χρωστάω στην πόλη και δε μου χρωστάει τίποτα. Αγωνίζομαι καθημερινά ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ. Χωρίς κρυφές ατζέντες. Με βρίσκατε πάντα στις γειτονιές της να μιλώ για τα προβλήματα και τις αγωνίες της. Και αυτό σκοπεύω να κάνω και αύριο».

zervas-vellideio-1.jpg

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Στη συνέχεια τόνισε πως η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επιτέλους δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν περιμέναμε κανένα τηλέφωνο από την Αθήνα. Δεν περιμέναμε καμία έγκριση, κανένα νεύμα, κανένα χρίσμα. Δηλώσαμε απλά και κατηγορηματικά ότι για εμάς, η πόλη είναι το πρώτο και το μοναδικό στοίχημα. Η Θεσσαλονίκη είναι ο στόχος, είναι το ταξίδι, είναι ο προορισμός (…) Είναι άλλο το συμφέρον της πόλης και άλλο το συμφέρον των κομμάτων.

Άλλα ζητάει η Ξηροκρήνη, η Τούμπα, η Άνω Πόλη, το Χαριλάου και το Ντεπό. Και άλλα της στέλνει η Πειραιώς, η Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη. Αν είχαν την πραγματική έγνοια της Θεσσαλονίκης δεν θα πήγαιναν σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, της κονσέρβας ή του δοκιμαστικού σωλήνα. Δεν θα ανέσυραν από τις επετηρίδες τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν άλλος 35 και άλλος 25 χρόνια πριν! Είναι βαθιά υποτιμητική και εξοργιστική η στάση τους.

Θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους.

Μας θεωρούν ιθαγενείς που με χάντρες και καθρεφτάκια θα κερδίσουν την εύνοια μας».

zervas-vellideio-2.jpg

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Λάβρος ήταν ο Ζέρβας και για την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «Η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη Ελληνική, Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας». Εν μέσω δυνατού χειροκροτήματος ο Ζέρβας συμπλήρωσε «Της Μακεδονίας που ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Γιατί η ιστορική αλήθεια, η αλήθεια  των προγόνων μας δεν αλλοιώνεται για πρόσκαιρες γεωπολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν σβήνει.

Δεν αλλάζει.

Πολλοί μας λένε ότι «το συμφέρον σας επιβάλλει να δεχθείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί θα υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία».  Τους απαντούμε λοιπόν ΚΑΙ σήμερα ΚΑΙ από αυτό το βήμα

Δε συνηθίζουμε στην ήττα.

Δεν αποδεχόμαστε έναν δήθεν ρεαλισμό που ο νους αλλά και η ψυχή μας δεν μπορεί να τον δεχθεί. Εάν παραιτηθούμε από το όνομά μας. Εάν παραιτηθούμε από την Ιστορία μας. Εάν απολέσουμε την ψυχή μας, όλα όσα βρίσκονται  στα τραγούδια και τις παραδόσεις, στα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και στους αγώνες με αίμα. Τι μας μένει;

Η Μακεδονία δεν είναι γεωγραφικός χώρος, είναι η πατρίδα μας, Δεν είναι πεδίο εμπορικών συναλλαγών. Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Δεν είναι προϊόν τεχνητών συγκολλήσεων και διασπάσεων».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Μακεδονικά προϊόντα, λέγοντας «Τα μακεδονικά προϊόντα δεν έχουν μόνο ονομασία προέλευσης, είναι δημιουργίες αιώνων παράδοσης και μόχθου. Και εδώ που φτάσαμε σήμερα, μετά την άθλια συμφωνία των Πρεσπών,να είστε βέβαιοι,  ότι μόνο η Θεσσαλονίκη με μπροστάρη το Δήμαρχό της  μπορεί να κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας.

Μόνο μια πόλη της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης μπορεί να κερδίσει το στοίχημα.

Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση και αυτό θα κάνω ως Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας».

zervas-vellideio-3.jpg

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Εκτενής ήταν η αναφορά και στα προβλήματα της καθημερινότητας για τους δημότες. Αναφερόμενος στην καθαριότητα, ο Κ. Ζέρβας είπε «Για το Νο 1 πρόβλημα, δεσμεύομαι πως θα αναλάβω εγώ ως δήμαρχος την ευθύνη αυτού του τομέα μέχρι η πόλη να καθαρίσει. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα θα τα δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019. Με υπογειοποίηση κάδων, με καθαρούς κάδους που δεν θα τους ανοίγεις με χαρτομάνδηλο. Με μέτρα προστασίας εργαζομένων και ανανέωση εξοπλισμού. Αυτά είναι αυτονόητες δεσμεύσεις. Τόσα απλά αλλά δυστυχώς τόσο δύσκολα μέχρι σήμερα για το δήμο μας. Δεν μπαίνουμε σε άγονες συζητήσεις περί ιδιωτικοποίησής της. Μια τέτοια κουβέντα εξυπηρετεί ιδεοληψίες και κρύβει την επιθυμία ορισμένων να κάνουνε δουλειές και όχι να κάνουν τη δουλειά».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια, τόνισε πως «Πολλοί μας λένε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Επιλέγουν το κρυφτούλι στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Εμείς λέμε σήμερα εδώ πως ό,τι γίνεται μέσα στην πόλη αφορά πρώτον και καλύτερο το δήμαρχο. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αποκτήσει το δικό της άβατο, τα δικά της Εξάρχεια και Ομόνοια. Το σύνθημά μας είναι Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Ο επαρκής φωτισμός παντού, μειώνει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα (…) Βεβαίως με τη συνεχή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και με την καθημερινή φυσική παρουσία της διοίκησης θα αστυνομεύεται και προστατεύεται κάθε γωνιά της πόλης.

Για το κυκλοφοριακό: «Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν λύνεται το πρόβλημα. Η Αθήνα έχει 5 μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε ένα αξιόπιστο για να την εξυπηρετεί. Ολοκλήρωση λοιπόν του Μετρό μέχρι το 2021, σχεδιασμός και υλοποίηση ενός νέου, λειτουργικού, αξιόπιστου αλλά και βιώσιμου ΟΑΣΘ. Ποδηλατόδρομοι παντού, αλλά και καλής ποιότητας οδόστρωμα, και όχι δρόμοι καρμανιόλες ιδιαίτερα για τα δίτροχα. Και μέχρι τότε θα υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την Τροχαία, καλύτερη αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για να έχουμε βιώσιμη κυκλοφορία.

Για την Στάθμευση: «Ναι – θα αλλάξω το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης γιατί έχει απίστευτους παραλογισμούς. Σχεδιαστικά και οικονομοτεχνικά λάθη και πασαλάκια παντού. Ρωτήστε τους κατοίκους, τους επαγγελματίες. Ιδιαίτερα της 5ης κοινότητας. Έχει πίσω του μία λεόντειο σύμβαση που πνίγει τη δημοτική αστυνομία. Γνωρίζω καλά το κυκλοφοριακό. Είναι η μεγάλη μου εμμονή! Γιατί πόλη με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και μόνιμο μποτιλιάρισμα δεν μπορεί να είναι φιλική στους κατοίκους και στους επισκέπτες της. Δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη!

Για τον ΟΑΣΘ: «Αποτελεί πλέον ντροπή για την πόλη μας. Δεσμεύτηκα πως ως δήμαρχος θα μετέχω προσωπικά στο Διοικητικό του Συμβούλιο ώστε να υπάρχει άμεση συνεργασία αλλά και έλεγχος των εξελίξεων στον πολύπαθο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών. Θα πιέσω και θα επιβλέψω ώστε να προκύψει ένα υγιές και βιώσιμο διάδοχο σχήμα αστικών λεωφορείων. Να κυκλοφορούν επιτέλους στους δρόμους νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας….Και όχι  σακαράκες 25ετίας. Συγχρόνως με τον επανασχεδιασμό του χάρτη των δρομολογίων αλλά και το σεβασμό στις λεωφορειολωρίδες.

Για την πλατεία Αριστοτέλους: «Κάθε σύγχρονη και σοβαρή πόλη που σέβεται τον εαυτό της, έχει τουλάχιστον στο κέντρο της μία περιποιημένη πλατεία. Έναν χώρο – σήμα κατατεθέν και σημείο αναφοράς – γύρω από τον οποίο οργανώνεται η ζωή της πόλης. Συγκεντρώνονται οι κάτοικοι της. Βγαίνουν φωτογραφία οι επισκέπτες της

Για εμάς αυτή είναι η πλατεία Αριστοτέλους. Και ρωτώ. Είναι κανείς ικανοποιημένος από τη σημερινή της εικόνα; Είναι αποδεκτό και ανεκτό να βλέπουμε σήμερα μια Αριστοτέλους βρώμικη, ακαλαίσθητη, χώρο παραεμπορίου και παραβατικότητας;

Από τους φοίνικες που κάηκαν στον παγετό του Ιανουαρίου του 2017 και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, μέχρι το ρολόι της Αριστοτέλους που δε λειτουργεί και δείχνει τη σωστή ώρα μόνο 2 φορές την ημέρα ή το δάπεδο της πλατείας που είναι από …άσφαλτο. Ο,τι χειρότερο δηλ. για παιδιά, θαμώνες κι επισκέπτες. Η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, το καμάρι του Εμπράρ, έχει καταντήσει ένας άμορφος και αντιαισθητικός χώρος.

Αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής ευρωπαϊκής πόλης.

Θα τρέξω.

Θα βρω τους πόρους, τον τρόπο ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία θα σχεδιάσουν μια από τις ομορφότερες πλατείες παγκοσμίως. Με σύγχρονη, αισθητική, λειτουργικότητα και με την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.

zervas-vellideio-4.jpg

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε πως «Ξεκίνησε η διαδικασία ανάπλασής της που αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την πόλη. Θ’ αγωνισθώ να μην χαθεί άλλη μια δεκαετία με ατέρμονες συζητήσεις και ενστάσεις. Μια σύγχρονη Δ.Ε.Θ είναι σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης. Με τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην εξωστρέφεια.  Αλλά και να αλλάξει δραστικά το αστικό τοπίο. Να προσθέσει πράσινο, νέες θέσεις στάθμευσης και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της της πόλης. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη και αυτή τη φορά πρέπει να κερδηθεί.

Μέσα στην επόμενη τετραετία και όχι κάπου, κάποτε!».

Για τη Νέα Τούμπα: «Άλλο ένα μεγάλο project. Το νέο γήπεδο μιας ιστορικής προσφυγικής γωνιάς της πόλης. Με την υλοποίηση του θα αλλάξει όλη την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο αισθητικά αλλά και οικονομικά, καθώς θα της προσδώσει μία σημαντική δυναμική.

Θα γίνει μια κυψέλη αθλητισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης και οικονομίας με σύγχρονες εγκαταστάσεις, πράσινο και πάρκινγκ. Για κάποιους που έχουν ενστάσεις να πω ότι σε πολλές πόλεις της Ευρώπης υπάρχουν μεγάλα σύγχρονα γήπεδα, εντός του αστικού ιστού, που εντάσσονται αρμονικά σε αυτόν και τον αναβαθμίζουν ουσιαστικά. Θα στηρίξουμε λοιπόν την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου και θα πασχίσουμε να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη θητεία μας.Και μια που αναφερόμαστε στο αθλητικό κομμάτι, θέλουμε οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να πρωταγωνιστήσουν.

Ο ΠΑΟΚ φέτος πήρε το πρωτάθλημα. Έδωσε το έναυσμα για νίκες στην πόλη και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

Στηρίζουμε αυτές τις επιτυχίες και όλους όσους με το πείσμα, το πάθος και τις επενδύσεις τους φέρνουν νίκες κι επιτυχίες στην πόλη μας… Εμείς στο τιμόνι του δήμου, θα πασχίσουμε κάθε ομάδα της πόλης να έχει συμπαραστάτες κι επενδυτές. Ο Άρης, και ο Ηρακλής, και η ΜΕΝΤ, ο Αχιλλέας Τριανδρίας και ο Δημόκριτος, αλλά και κάθε αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς, όλες είναι ομάδες της πόλης μας. Η άθληση είναι υγεία για τους πολίτες, οι αθλητικές επιτυχίες είναι περηφάνια για την πόλη».

zervas-vellideio-5.jpg

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 50%

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ειδική αναφορά και στην δέσμευσή του να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 50%. Όπως τόνισε, «Και για αυτόν τον λόγο προχωράμε και σε μείωση των δημοτικών τελών μέχρι 50% για όλους ανεξαιρέτως. Γιατί είναι απαράδεκτο να λιμνάζουν χρήματα από ανταποδοτικά τέλη και να μην επιστρέφονται πίσω στην πόλη. Είναι απαράδεκτο ο δήμος να εισπράττει για υπηρεσίες και έργα που δεν υλοποιεί.

Με την πρωτοβουλία αυτή, που πατά πάνω σε υπαρκτούς πόρους, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ όσα πλήρωσε και ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ. Γιατί ο δήμος δεν είναι ούτε κερδοσκοπικός οργανισμός, ούτε ασφαλιστικό ταμείο για να διατηρεί αποθεματικά. Ο δήμος εισπράττει για να ανταποδώσει. Αν δεν μπορεί να ανταποδώσει τότε επιστρέφει τα χρήματα πίσω στην πόλη. Στην πολύπαθη μεσαία τάξη, σε όλους αυτούς που κοπίασαν για να μαζέψουν, σε αυτούς που έχουν ανάγκη και που μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το υστέρημα στον καθημερινό τους αγώνα.Και ξέρετε καλά ό,τι λέμε βασίζεται σε αριθμούς, σε νούμερα – δεν είναι λόγια του αέρα.

Διαβάζουμε τους προϋπολογισμούς – γνωρίζουμε τις διαδικασίες.

Όσο κανένας άλλος

Οριζόντια και σε όλους ανεξαιρέτως!».

Δείτε βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα. 

https://www.instagram.com/p/BxnJYCyIh5v/

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες. 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ