Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Σίμος Δανιηλίδης: Μήνυση για ελλιπή αστυνόμευση σε Νεάπολη – Συκιές

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

«Πρέπει να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του δήμου μας. Αξίζουν και δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς» επανέλαβε για ακόμα μία φορά σήμερα το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης Θεσσαλονίκης, μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της αστυνόμευσης.

Συνοδευόμενος από δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους, αλλά και κατοίκους του δήμου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Αποστόλου, της εξέθεσε τις τεράστιες διαστάσεις που έχει προσλάβει η εγκληματικότητα στο δήμο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης, καταθέτοντας επίσης και το υπόμνημα των κατοίκων. Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο συνόδευαν η νομική σύμβουλος Ελένη Λιανού, οι σύμβουλοι Γιάννης Πασιαλής και Ειρήνη Παπαδάκη, και οι κάτοικοι Μαρία Κουρκούτα και Χρυσή Παπαδοπούλου.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί η κατάθεση υπομνήματος στην τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον γενικό αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, με τις υπογραφές περίπου 2.500 κατοίκων Πεύκων, που ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα, όπως επίσης και στους διοικητές του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών.

«Είναι μία ενδιάμεση στάση η σημερινή» σημείωσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα, η επόμενη κίνησή μας είναι να απευθυνθούμε προσωπικά στην ίδια την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούμε συνάντηση και περιμένουμε». «Το θέμα της αστυνόμευσης αφορά, αγγίζει και ‘‘πονάει’’ καθημερινά 100.000 και πλέον πολίτες μας. Τα δύο Αστυνομικά Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας στο δήμο μας είναι αποδεκατισμένα και το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τις εσωτερικές υπηρεσίες» τόνισε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα της δημοτικής αρχής.

«Απαιτούμε», σημείωσε, «1) να επανέλθουν όσοι παρατύπως μετακινήθηκαν σε διάφορες άλλες Υπηρεσίες, Διευθύνσεις, Υπουργεία, Αστυνομικά Μέγαρα, κ.ά., 2) Να υπάρχει καινούργιος εξοπλισμός διαθέσιμος σε 24ωρη βάση στην περιοχή (περιπολικά, μοτοσικλέτες), 3) Πεζές περιπολίες σε 24ωρη βάση, 4) Να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου κτιρίου σε συγκεκριμένη περιοχή που έχουμε υποδείξει, λειτουργικού κτιρίου που θα μπορεί να εξυπηρετεί και τους πολίτες και τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτό».

Το θέμα της αστυνόμευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο μεταξύ, παραμένει στην κορυφή της ατζέντας της διοίκησης του δήμου, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να το αναδεικνύει καθημερινά και με έμφαση στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Μάλιστα, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φλέγοντος ζητήματος, ο δήμαρχος έχει κάνει γνωστή τη βούλησή του να προμηθευτεί ο δήμος περιπολικά και μοτοσυκλέτες τις οποίες θα διαθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. και το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών για ενίσχυση της αποστολής του, υπό τον «αυστηρό όρο αυτός ο εξοπλισμός να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στα όρια του δήμου και της ανάγκες της περιοχής», όπως τόνισε κατά τις προεκλογικές του ομιλίες στα Πεύκα (προχθές) και τον Αγ. Παύλο (χθες). Όπως άλλωστε ανέφερε και στην Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών, «εμείς δεν έχουμε να επιρρίψουμε ευθύνες στο αστυνομικό προσωπικό που κάνει ό,τι μπορεί μέσα σ’ αυτό το αρνητικό πλαίσιο, αλλά στους έχοντες κατά το νόμο την ευθύνη της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του Α.Τ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ