Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: «Η Παπανικολάου θα θυμίζει παριζιάνικη λεωφόρο» (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στις εργασίες ανακατασκευής και ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρομίων

Δέκτης του ενθουσιασμού και της ικανοποίησης του συνόλου των επαγγελματιών, καταστηματαρχών και περιοίκων για το μεγάλο έργο της ανακατασκευής, ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού της Λεωφ. Γ. Παπανικολάου έγινε σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και επιθεώρησε τις εργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση αισθητικής, λειτουργικότητας, προσβασιμότητας για ΑμεΑ και ασφάλειας κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου που διασχίζει τον οικισμό των Πεύκων, συνολικού προϋπολογισμού 4.980.000 ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το υγιές ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, από τη στροφή Φιλύρου μέχρι και τα όρια με το Ασβεστοχώρι, τη συντήρηση των πεζοδρομίων από τη στροφή Φιλύρου μέχρι την οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και την κατασκευή των πεζοδρομίων εξ αρχής, από την οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έως το Ασβεστοχώρι.

Επίσης, σχεδιάζονται τρεις νέοι χώροι στάθμευσης πλησίον της λεωφ. Γ.Παπανικολάου από τους οποίους θα αποφορτιστεί ο κεντρικός οδικός άξονας αλλά και θα προκύψουν δεκάδες νέες θέσεις στάθμευσης. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με την τοποθέτηση πλακιδίου όδευσης τυφλών από τη στροφή Φιλύρου έως το Ασβεστοχώρι, καθώς και την τοποθέτηση μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος επί του πεζοδρομίου για την προστασία των διερχόμενων πεζών αλλά και για την εξάλειψη του φαινομένου στάθμευσης επί των πεζοδρομίων.

Κατά μήκος της οδού προβλέπεται να φυτευτούν καλλωπιστικά φυτά και δέντρα συνδέοντας τον κεντρικό οδικό άξονα της περιοχής με τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο της Δ.Ε. Πεύκων.

Δικαίωση επιλογών

«Το είπαμε και το κάναμε. Ένα μεγάλο έργο υποδομής υψίστης σημασίας, όπως είναι η λεωφ. Παπανικολάου, θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδες. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου μας, χωρίς καμία συμμετοχή είτε του κράτους είτε της Περιφέρειας, που είχαν ευθύνη και καθήκον να συνδράμουν αλλά αρνήθηκαν να το πράξουν», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος περιόδευσε κατά μήκος της οδού και ενημέρωσε τους περιοίκους για την πορεία των εργασιών, ενώ διανεμόταν και ενημερωτικό υλικό του δήμου.

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Αντώνης Σαουλίδης, οι σύμβουλοι Γιάννης Πασιαλής και Ιωάννα Ίτσιου, όπως και οι συνεργάτες του Βασίλης Πολυτσίνος, Κώστας Μουτάφης, Στέλλα Καϊσίδου και Βασίλης Βίτσας.

Στις συνομιλίες που είχε με περιοίκους και καταστηματάρχες κατά μήκος της λεωφόρου, ο Σίμος Δανιηλίδης εισέπραξε την ικανοποίησή τους για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου, απέναντι στους οποίους δεσμεύθηκε για «συνέχιση του αγώνα ώστε να ανεβαίνει ο δήμος κάθε μέρα πιο ψηλά και να πάει ακόμη πιο μπροστά». «Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες η λεωφ. Γ.Παπανικολάου θα θυμίζει παριζιάνικη λεωφόρο…», απαντούσε ο δήμαρχος στα θετικά σχόλια των επαγγελματιών, που έκαναν λόγο για μια «υπερφωτισμένη αλέα από τους σύγχρονης αισθητικής ιστούς».

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος έδωσε απάντηση σε «κακόβουλα σχόλια» που κάνουν λόγο για δήθεν «προεκλογικό έργο», καθώς αυτό αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε πολλούς μήνες νωρίτερα, ενώ γνώρισε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών λόγω της καθυστέρησης της ΔΕΗ να προχωρήσει στην υπογείωση του δικτύου χαμηλής και μεσαίας τάσης, όπως και λόγω της αθέτησης της δέσμευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ανακατασκευή του οδοστρώματος ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες επί των πεζοδρομίων.

«Από τη σημερινή μας επίσκεψη στο έργο για την επίβλεψη των εργασιών με τις συνομιλίες με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, αποδεικνύεται η ορθότητα του σχεδιασμού διότι από κοινού γίνεται αποδεκτό ότι η παρέμβαση αυτή αναβαθμίζει τόσο τα επίπεδα προσπελασιμότητας και επισκεψιμότητας της λεωφ. ΓΠαπανικολάου δίνοντας τη δυνατότητα σε ΑμεΑ, μητέρες και παιδιά, να περπατούν ανέμελα στην κεντρική αγορά των Πεύκων, καθώς επίσης αυξάνει σε μέγιστο βαθμό τα επίπεδα ασφάλειας εξαιτίας του πολύ καλού φωτισμού που θα τοποθετηθεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ