Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυριάκος Κυριάκος: Όραμά μου η ανοιχτή και μοντέρνα Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης άνοιξε τα χαρτιά του

Του Γιώργου Καλλίνη

Ο Κυριάκος Κυριάκος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), άνοιξε τα χαρτιά του στη σημερινή του συνάντηση με δημοσιογράφους και μίλησε για την απόφαση να ενεργοποιηθεί στις ερχόμενες εκλογές, την αγάπη του για την πολιτική, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Ο κ. Κυριάκος αποδέχτηκε την πολύ τιμητική πρόταση της Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχει στις εκλογές με χαρά, όπως σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Η συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ έγινε πριν από αρκετό καιρό, ωστόσο, συμφωνήθηκε η υποψηφιότητά του να ανακοινωθεί μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μετά τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, το πρόσωπο κλειδί για να προχωρήσει η υποψηφιότητα Κυριάκου ήταν ο τέως δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης. «Δηλώνω προοδευτικός και σοσιαλιστής. Έχω υπηρετήσει και στηρίξει αυτό το χώρο είτε πιο ενεργά είτε ως απλός ψηφοφόρος, σε όλα τα χρόνια της ζωής μου».  

Ο βασικός λόγος που ένιωσε την ανάγκη να κατέβει στις εκλογές ο κ. Κυριάκος ήταν η δύσκολη πολιτική συγκυρία και για το χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή γενικότερα. «Τα επικίνδυνα φαινόμενα της απολιτικοποίησης είναι πολύ έντονα στην κοινωνία και έχουμε υποχρέωση όλοι μας να επικαιροποιήσουμε τη σχέση της πολιτικής με τους πολίτες, με την πολιτική… αλλιώς. Εμείς πρέπει να ξαναπάμε κοντά στον πολίτη, πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα γραφεία μας και να είμαστε προσιτοί, πρέπει να πείσουμε ότι δεν είναι η πολιτική και οι πολιτικοί το πρόβλημα, αλλά άνθρωποι που έχουν προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας».

Η απόφαση του Κυριάκου να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσει την καριέρα του στην πολιτική ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό. «Ξεχωρίζω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ και την πορεία μου στην πολιτική. Για αυτό ήθελα να παραιτηθώ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου με το ΚΙΝΑΛ. Στόχος μου είναι να προσφέρω στο ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσω στην διεύρυνση. Έφυγα από μια πολύ καλή δουλειά για να πάω στο ΚΙΝΑΛ του 7% για να δώσω μια μάχη, για να φτάσουμε ξανά στο 45% και να καταθέσουμε μια κυβερνητική πρόταση, δεν ξεκίνησα με την προοπτική να υπουργοποιηθώ ή να αποκομίσω κάποιο άλλο όφελος».

Ο βασικός στόχος του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι το διψήφιο ποσοστό, η αρχή της ανάκαμψης και η πορεία να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική πρόταση. Πρώτα όμως, θα πρέπει ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ να ξανανιώσει υπερήφανος να λέει ότι το ψηφίζει.  «Στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ και καιρό σε μια κατάσταση εσωστρέφειας, ίσως να το έχει παρακάνει λίγο. Ήρθε η ώρα να επανακτήσει την αυτοπεποίθηση του, ως η μεγαλύτερη και πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη από την εποχή της μεταπολίτευσης. Αυτή η ντροπή που αισθάνεται κάποιος να λέει ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σταματήσει».

Η εμπειρία και η εξειδίκευση του στην επικοινωνία, είναι σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας του και το όραμα του αφορά μια ανοιχτή μοντέρνα Θεσσαλονίκη που θα προσελκύσει επενδύσεις και τα καλύτερα μυαλά.

«Η Θεσσαλονίκη ήταν διαχρονικά η πόλη με τα πιο προοδευτικά ρεύματα τα οποία όμως καπελώνονται από τις συντηρητικές δυνάμεις. Αυτό άρχισε να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και σε αυτό βοήθησε και η σημερινή δημοτική αρχή. Στόχος μου να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη πρότυπο, ένας παγκόσμιος τουριστικός και επενδυτικός προορισμός, αλλά και ένα κέντρο για φοιτητές από όλο τον κόσμο».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)
Είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού είπε ο κ. Βαρθολομαίος
Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)