Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη: Πότε σταματούν οι βροχές και καταιγίδες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι αναφέρει η πρόγνωση από το meteo

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε παράκτια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σταδιακά θα περιοριστούν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Σημειώνεται πως πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που άφησε πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες, αλλά τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μη ορθή μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο για την καταπολέμησητης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε η...
Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»
Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι κόλλησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»