Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πού θα γίνει το νέο Open Mall με 2.400.000 ευρώ στη Θέρμη

Συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στο δημαρχείο της Θέρμης » gια την εξέλιξη του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Θέρμης

Συνολικά 2,4 εκ ευρώ, 1.7εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 700.000€ από ίδιους πόρους, διατίθενται στο Δήμο Θέρμης για το Open Mall και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στο δημαρχείο της Θέρμης » χτες το μεσημέρι για την εξέλιξη του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Θέρμης

Οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου της Θέρμης για να συζητήσουν για την εξέλιξη του έργου. H συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ οι φορείς συζήτησαν το θέμα της έγκρισης της πρότασης και ανέλυσαν τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και τον Δήμο Θέρμης.

Στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης Στάθης Πιστέλας, η αντιπρόεδρος Φανή Μπλιούμη, ο Τάκης Τερζίδης ειδικός σύμβουλος επί τεχνικών θεμάτων, τα στελέχη των διευθύνσεων Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος της εταιρείας LEVER.

“Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην καρδιά της Θέρμης αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μας με τους επαγγελματίες της περιοχής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με δράσεις και έργα που τονώνουν την τοπική μας αγορά και την τοπική οικονομία.” δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

“Ήδη, στο 1,7 εκ. ευρώ του Open Mall, έρχεται να προστεθεί και ένα ήδη δημοπρατημένο έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Πρόκειται για τη Συντήρηση και επισκευή της πλατείας Παραμάνα με προϋπολογισμό 689.000€ περίπου, που χρηματοδοτούμε από ίδιους πόρους και κινείται στην ίδια κατεύθυνση και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις του open mall. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης, όπως αντικατάσταση φθαρμένων στοιχείων, καθαρισμό των γκράφιτι, διεύρυνση των πεζοδρομίων” πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος

Τόνισε, δε, ότι στο σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου είναι και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αλλά και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και σε άλλα σημεία του δήμου Θέρμης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πιστέλας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θέρμης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την άριστη συνεργασία που είχαν μέχρι την υποβολή της πρότασης με αποτέλεσμα τη θετική αξιολόγησή της και πρόσθεσε ότι το έργο θα δώσει μεγάλη πνοή στο εμπορικό κέντρο Θέρμης και θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Θέρμης σε συνεργασία με την ‘Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων θα χρηματοδοτηθεί με 1.699.640,10€.Συγκεκριμένα, από το παραπάνω ποσό 1.499.640,10€ θα λάβει ο Δήμος Θέρμης και 200.000,00€ η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης.

Η επιλεγμένη περιοχή παρέμβασης για την ανάπτυξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου του Δήμου Θέρμης βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, και συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με αποκαταστάσεις όψεων κτιρίων, πεζοδρομίων και φυτεύσεις δενδροστοιχιών, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αποκατάσταση οδών Δημητρίου & Καραολή και Βενιζέλου και Ταβάκη έως το ύψος της Καπετάν Χάψα, των οδών των δρόμων περιμετρικά της Πλατείας και την αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

Το έργο προβλέπει επίσης παρεμβάσεις για την κινητικότητα με υπηρεσίες έξυπνης στάθμευσης, με ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση του χώρου στάθμευσης της οδού Μανδρίτσας, τοποθέτηση σταθμών ποδηλάτων στην πλατεία Παραμάνα, καθώς και νέων ραμπών ΑΜΕΑ.

Για τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική αναβάθμιση προβλέπονται φυτεύσεις, καθαρισμοί των σιντριβανιών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αντικατάσταση των στεγάστρων και των ιστών ηλεκτροφωτισμού αλλά και σήμανση των μνημείων.

Υπηρεσίες “έξυπνης” διαχείρισης της πόλης όπως οδοφωτισμού, απορριμάτων, υπόγειοι κάδοι, τηλεχειρισμός δημόσιων υποδομών και δικτύων θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες και την ποιότητα που παρέχονται σε κατοίκους και επισκέπτες.

synantisi.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος για Λύτρα: Ζητά επίσπευση έρευνας και παραπομπή σε δίκη
Η εισαγγελέας διέταξε την ατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολού Λύτρα
Άρειος Πάγος για Λύτρα: Ζητά επίσπευση έρευνας και παραπομπή σε δίκη
Ηλίας Μόσιαλος: Ποια θα είναι η επόμενη πανδημία μετά τον κορωνοϊό
Τόνισε ότι «χρειάζονται μεγαλύτερες συμπράξεις δημόσιου -ιδιωτικού τομέα», αλλά και μία «σοβαρή επιδημιολογική παρακολούθηση σε παγκόσμιο επίπεδο»
Ηλίας Μόσιαλος: Ποια θα είναι η επόμενη πανδημία μετά τον κορωνοϊό