Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πού και πότε έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν κινητοποιήσεις

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:

Στις 12:30 στο εργοτάξιο του μετρό στην οδό Αγίας Σοφίας, θα συγκεντρωθούν μέλη του συνδικάτου εργαζομένων Οικοδόμων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου.

Νωρίτερα στις 11:00, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει συγκέντρωση από το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Σιδενόρ, με αφορμή εκδίκαση αγωγής. 

Σε χθεσινή (Τρίτη 23 Ιουλίου) ανακοίνωσή του για το θέμα, το Σωματείο εργαζομένων ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ καταγγέλλει:

«• την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία με ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ εναντίον ΟΛΩΝ των μελών του σωματείου, προκαλώντας αύριο Τετάρτη 24/7/2019(το χαρτί επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή σήμερα στις 12:00 με την διαδικασία του κατεπείγοντος!)δικάσιμο αγωγή στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

• προφανώς τρομοκρατημένοι από το αποτέλεσμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης-στην οποία επανανομιμοποιηθηκε με συντριπτικά ποσοστά το Δ.Σ. για τις όποιες κινητοποιήσεις-και προκειμένου να ανακοπεί η μαζική κάθοδος για διαμαρτυρία στα κεντρικά της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα, αντιδρούν με τα μόνα "όπλα" που αντιλαμβάνονται ως απάντηση στο δίκαιο αίτημα της γενικής συνέλευσης για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

• αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τον "κοινωνικό εταιρισμό" με ασφαλιτες και δικαστήρια, θυμίζουν μαύρες εποχές της παγκόσμιας ιστορίας, με την διαφορά οτι οφείλουν να απολογηθούν στην σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

• αν ΑΥΤΗ είναι η άποψη τους για την όποια "ανάπτυξη", τους την χαρίζουμε...και θα στείλουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας να το εξηγήσουν σε αυτούς.

• όπως είναι αντιληπτό, το αυριανό κατέβασμα στην Αθήνα που τόσο τρομοκράτησε αυτούς που φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα μας με σοβαρά επιχειρήματα και πειστικά πραγματικά στοιχεία, αναβάλλεται για το άμεσο μέλλον.

• καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς, την ΓΣΕΕ, την ΠΟΕΜ, το ΕΚΘ, θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες-και όλους όσους αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αδικίας,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7 και ώρα 11:00.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ, που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση. Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, δηλώνει για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή της στους απεργούς εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ, που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, και καλεί αύριο Τετάρτη 24/7, ώρα 11.00΄π.μ. στα Δικαστήρια,με βάση το κάλεσμα αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ.

» Η εργοδοσία, προκειμένου να ανακόψει την αποφασισμένη από συνέλευση των εργαζομένων κάθοδό τους στην Αθήνα και συγκέντρωση – διαμαρτυρία στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά κυρίως τους διεκδικητικούς αγώνες τους, τους «σέρνει» στα δικαστήρια, και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγουσες, αφού τους παρέδωσε σήμερα το κλητήριο θέσπισμα, και η δίκη γίνεται αύριο στις 12.00΄.

» Ο αγώνας των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ για Σ.Σ.Ε., με ανάκτηση απωλειών, οι οποίες ανέρχονται στο 35% του μισθού τους στη 10η περίοδο των μνημονίων,  κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας, είναι δίκαιος και πρέπει να είναι νικηφόρος».

* Φωτογραφία: Σωματείο εργαζομένων ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ (Facebook)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστέριος Δ. Γούσιος: "Τα τραγούδια της πατρίδος μου" - Εν Αθήναις, 1901
Το TyposThes παρουσιάζει το 6ο βιβλίο (B' Μέρος), "Τα τραγούδια της πατρίδος μου" - Ήτοι Συλλογή Τερπνών Δημωδών Ασμάτων Αδομένων εν τη κατά Πάγγαιον...
Αστέριος Δ. Γούσιος: "Τα τραγούδια της πατρίδος μου" - Εν Αθήναις, 1901
Αντισηπτικό: Γιατί είναι επικίνδυνο να το βάζουμε στο αυτοκίνητο
Το βασικό συστατικό, που περιέχουν τα αντισηπτικά, σε ποσοστά άνω του 60% είναι η αιθυλική αλκοόλη ή η ισοπροπυλική αλκοόλη που είναι εύφλεκτες ουσίες
Αντισηπτικό: Γιατί είναι επικίνδυνο να το βάζουμε στο αυτοκίνητο