Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η απάντηση Ταχιάου για την αποχώρηση των 5 δημοτικών του συμβούλων

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Ταχιάος

"Δεν αιφνιδιάστηκα", λέει ο Νίκος Ταχιάος, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", αναφορικά με την αναγγελία της αποχώρησης από την παράταξή του πέντε εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων σημειώνοντας ότι ο καθένας έχει ατομική ευθύνη για τον δρόμο που θα τραβήξει, ενώ ασκεί κριτική στην τακτική του νέου δημάρχου αναφέροντας ότι "προτίμησε την απεχθή για μένα τακτική του να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους να εκτεθούν δημόσια για την τιμή της τιμής τους".

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του κ. Ταχιάου στη σελίδα του στο Facebook έχει ως εξής:

Κατ’ αρχάς, οφείλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους δεσμευτήκαμε χθες να υπηρετήσουμε ευόρκως την πόλη μας και τους συμπολίτες μας.

Τώρα, σχετικά με την αναγγελία της αποχώρησης από την παράταξή μου πέντε εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, δεν αιφνιδιάστηκα. Άλλωστε, σε δημοκρατία ζούμε, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα. Και γι’ αυτό, καθένας έχει ατομική ευθύνη για τον δρόμο που θα τραβήξει. Δεν θα ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες ημέρες θεωρούσα συνεργάτες μου, ούτε στα social media, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο. Αν πιστεύουν - όπως αφήνουν να εννοηθεί – ότι η ευθύνη είναι δική μου και αυτό γαληνεύει τη συνείδησή τους, πάει καλά! Δεν θα τους επιβάλω την βάσανο να το δουλέψουν περισσότερο στο μυαλό τους.

Δεν αιφνιδιάστηκα όμως, όχι μόνο επειδή από την ώρα που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέστρεψε από τις διακοπές του τα ρεπορτάζ προεξοφλούσαν την εξέλιξη αυτή, αλλά και επειδή ο ίδιος μου έκανε την αναπάντεχη τιμή να μου την γνωστοποιήσει, προχθές το απόγευμα. Σήμερα, η επιλογή του να υποδείξει αυτήν την οδό υποταγής ως την μοναδική διέξοδο στους ανθρώπους που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως συνεργάτες του, δεν μου μοιάζει λιγότερο αήθης - δεν ήταν αυτή λέξη που χρησιμοποίησα – απ’ όσο την χαρακτήρισα στη σύντομη συνομιλία μας.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον στίβο των δημοτικών εκλογών, είχα τονίσει ότι τα διλήμματα της απλής αναλογικής θα είναι πρωτίστως ηθικά. Επιβεβαιώνομαι. Ευθύνη του δημάρχου που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, είναι να προκρίνει την πολιτική ατζέντα. Ο κύριος Ζέρβας δεν φάνηκε να νοιώθει οικεία σε αυτόν τον δρόμο. Προτίμησε την απεχθή για μένα τακτική του να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους να εκτεθούν δημόσια για την τιμή της τιμής τους. Αποδεικνύεται ότι αυτό που αποκλείει κάθε προσέγγιση ανάμεσα σε μένα και τον κύριο Ζέρβα εκτός από το καιροσκοπικό πολιτικό στίγμα του, είναι και το χάσμα που χωρίζει το αξιακό σύστημα καθενός μας.

Το ερώτημα στο οποίο οφείλω να απαντήσω είναι εάν αυτή η αγεφύρωτη διαφορά θα επηρεάσει τις θέσεις και την λειτουργία μου για την πόλη, αλλά και την θέση μου στον δήμο. Σε καμία περίπτωση δεν θα το επιτρέψω! Υπόσχομαι να είμαι τόσο παραγωγικός, όσο είχα εξαρχής επιλέξει. Κριτικός, αλλά και συναινετικός όπου χρειάζεται, αλλά αμετακίνητος σε θέσεις αρχής.

Το βράδυ των εκλογών είχα πει ότι έχω διδαχθεί από τον πατέρα μου, πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να χάνεις. Σήμερα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εγκατασταθεί στον θρόνο του, μπορώ να προσθέσω ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να διαχειριστείς τις επιτυχίες σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο: Έσπασε ποταμός – Ορμητικοί χείμαρροι μπήκαν στην πόλη
Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Πάνω από 80 πόντους τα ορμητικά νερά - Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι
Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο: Έσπασε ποταμός – Ορμητικοί χείμαρροι μπήκαν στην πόλη