Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς από τον πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

Της Μαρίας Κουζούφη

 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη που είχε στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενόψει ΔΕΘ, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη με τους επιστημονικούς φορείς. Εξερχόμενος της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα ζητήματα που έθεσαν στον πρωθυπουργό μεταξύ αυτών ή ανάπτυξη και ή καινοτομία ή δημιουργία ζώνης ειδικών κινήτρων στη Θεσσαλονίκη, ή ασφάλεια στην πόλη, ή δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης, ή ανάπλαση της ΔΕΘ , τα μακεδονικά προϊόντα κ.α. Ειδικότερα:

Ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι τα ζητούμενα κατά τον  πρόεδρο του ΣΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη. όπως είπε ο πρωθυπουργός ήταν γνωστής όλων των θεμάτων και εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση αυτή όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να αρχίσουν τα ζητήματα να μπαίνουν σε μία σειρα και να εφαρμόζονται λύσεις. Ο ΣΒΕ εστίασε  ειδικότερα στα θέματα καινοτομίας και όπως είπε συζητήθηκε ή δημιουργία ενός καινοτομικού κέντρου και ο σχεδιασμός μιας ζώνης ειδικών κινήτρων για εξωστρεφείς επιχειρήσεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστασιος Καπνοπώλης μίλησε για τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής σημειώνοντας ότι έδωσε και φωτογραφίες στον πρωθυπουργό. έθεσε επίσης το θέμα της δημιουργίας ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης στη Θεσσαλονίκη. Ο Παντελής Φιλιππιδης πρόεδρος του ΕΣΘ έθεσε τα προβλήματα του λιανεμπορίου ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας του έργου του Μετρό.

Για την προώθηση των μακεδονικών προϊόντων μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΣΕΒΕ. Οι εξαγωγείς ζήτησαν τη δημιουργία του Enterprise Makedonia με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις. Το άλλο θέμα που τέθηκε αφορούσε την παραχώρηση έκτασης 720 στρεμμάτων ανατολικά του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου του Thesintec. Το τρίτο θέμα που τέθηκε ήταν ή δημιουργία διεθνούς ελεύθερης εμπορικής ζώνης στα δυτικά της πόλης που θα απογειώσει τις εξαγωγές της Βόρειας Ελλάδας και των μακεδονικών επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος μετέφερε στον πρωθυπουργό το θέμα της στο κέντρο της πόλης και την ανάγκη αστυνόμευσης αλλά και το θέμα της ριζικής αλλαγής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονικης σε μία τεχνοκρατική δομή.

Απαραίτητη είναι η ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου για να μπορέσει να γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνές εκθεσιακό κέντρο τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo εκτιμώντας ότι με τη δέσμευσή του πρωθυπουργού και τη δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια ή πόλη θα αποκτήσει ένα εμβληματικό εκθεσιακό κέντρο διευκρινίζοντας ότι προφανώς ή λύση αφορά ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι