Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτόπουλος: «Σε 2 χρόνια 3 καινούρια σχολεία στη Ν. Μαγνησία»

Την τελευταία μέρα της θητείας του ο δήμαρχος Δέλτα εγκαινίασεα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της θητείας μας στη διοίκηση του Δήμου Δέλτα. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο φινάλε, πιο θετικό φινάλε, γι’ αυτά τα 5 χρόνια που δώσαμε την ψυχή μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο και τους συνδημότες μας. Σε 2 χρόνια παραδώσαμε 3 καινούρια σχολεία στη Ν. Μαγνησία». Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος ξεκίνησε το χαιρετισμό του στα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

«Το ότι σήμερα είμαστε σε θέση να εγκαινιάζουμε αυτό το σχολείο και να παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία της Νέας Μαγνησίας, στα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους, ένα ακόμη ολοκαίνουριο και υπερσύγχρονο σχολείο, το τρίτο μετά το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου και το 2ο Νηπιαγωγείο δεν είναι τυχαίο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των προηγούμενων χρόνων. Είναι το αποτέλεσμα της απόφασής μας να μην κατεβάσουμε τα χέρια μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Είναι το αποτέλεσμα της απόφασής μας να συνεχίσουμε όλες μας τις προσπάθειες για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Λύκειο Διαβατών, ο Παιδικός Σταθμός Σίνδου, το Νέο Δημαρχείο, το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων που το επόμενο χρονικό διάστημα θα φτάσει, στην Ιωνία και άλλα πολλά, ώστε να παραδώσουμε στη νέα Διοίκηση όσα το δυνατόν περισσότερα έργα από αυτά που είχαμε ήδη ξεκινήσει» συμπλήρωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Παρόντες μεταξύ άλλων στα εγκαίνια ήταν ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Ταγματάρχης Αναγνώστου, ο Διοικητής το ΑΤ Δέλτα Αστυνόμος Α’ Σ. Καπαταγιόγλου που εκπροσώπησε το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Ιωάννης Χαρωνίτης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Γεώργιος Χρήστου που εκπροσώπησε και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης του Ομίλου ΕΛΠΕ Χριστόφορος Αντώντσιος, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Ζάχος και Δημήτρης Καμανάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δέλτα Γ. Αγγουράς, ο Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Σακελλαρίου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας συνεχάρη τη διοίκηση για το έργο και προέτρεψε εκπαιδευτικούς, γονείς να μάθουν στα παιδιά το σεβασμό στα κτίρια και τη φιλοκαλία, ώστε να μην είμαστε «αυτοκαταστροφικοί».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου δήλωσε υπερήφανη για τα έργα που έκανε η διοίκηση ιδίως στη σχολική στέγη, ενώ ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Φωτόπουλο για τη συνεργασία.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο βιοκλιματικού σχεδιασμού προϋπολογισμού 2,815 εκατ. ευρώ, που προστίθεται σε μια σειρά έργων για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Δήμο Δέλτα.

Το νέο σχολείο περιλαμβάνει:

Υπόγειο: πάρκινγκ και αποθήκες, λεβητοστάσιο

Ισόγειο: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φαγητού και κουζίνας, wc και χώρος εσωτερικός διαλειμμάτων

Α’ όροφος: 4 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή και γραμματείας, γραφείο διδασκάλων, wc και 2 κλιμακοστάσια

Β’ όροφος: 2 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρι πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και βεράντα

Η συνολική επιφάνεια κτίσματος θα είναι 1720 τμ (χωρίς το υπόγειο), ενώ η αυλή περί τα 3.000 τ.μ. περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ