Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΩΡΑ: Έφτασε το πλοίο με 642 πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί λεωφορεία στο λιμάνι για να τους μεταφέρουν στη Νέα Καβάλα

Μ.Λ. 

Έφτασε πριν λίγη ώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο «Καλντέρα Βίστα»  που μεταφέρει περίπου 640 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, με τελικό προορισμό τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Την μεταφορά των αιτούντων άσυλο έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο λιμάνι βρίσκονται λεωφορεία, σε κάθε ένα από τα οποία θα βρίσκεται συνοδός του οργανισμού προκειμένου να μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Νέα Καβάλα Κιλκίς. Επίσης, στο λιμάνι υπάρχουν και διερμηνείς για την υποστήριξη της διαδικασίας.

Συνολικά ο στόχος της μετακίνησης από τις δομές της Μυτιλήνης προς δομές της Β. Ελλάδας, φτάνει τα 1.500 άτομα.

Όλοι οι αιτούντες που έχουν επιβιβαστεί στο πρώτο πλοίο θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας. Αύριο, γύρω στις 6 π.μ., έχει προγραμματιστεί η άφιξη του δεύτερου πλοίου στη Θεσσαλονίκη, που θα μεταφέρει 722 άτομα από τη Λέσβο. 

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ελπίδα να μην έρθουν παραπάνω από 1.000 στη δομή της Νέας Καβάλας, γιατί "δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.000". 

Δείτε το βίντεο του TyposThes. 

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του TyposThes από την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

prosfyges-ploio-thessaloniki-9.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-7.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-8.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-6.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-5.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-4.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-3.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-2.jpg
prosfyges-ploio-thessaloniki-1.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kataigida-vroxes
«Βυθίζεται» η Θεσσαλονίκη - Υποβρύχια η Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Τσιμισκή
Τριπλασιάστηκαν τα ακραία και σφοδρά καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη - Οι 5 περιοχές που κινδυνεύουν να «βυθιστούν» από πλημμύρες
«Βυθίζεται» η Θεσσαλονίκη - Υποβρύχια η Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 2 «πράσινα» θερινά σινεμά που ανοίγουν 19/6
Από τις 19 Ιουνίου οι νύχτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αποκτούν το δικό τους σενάριο – Το πρόγραμμα για Σινέ Άλσος και Παράδεισος
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 2 «πράσινα» θερινά σινεμά που ανοίγουν 19/6