Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Έρχεται για ένα Σ/Κ το KIDOT – Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά!

Στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το 3ο KIDOT Festival

To 3ο KIDOT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ οικογένειας της Ελλάδας, επιστρέφει στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βραδύ και προσκαλεί όλες τις οικογένειες να ανακαλύψουν ένα μαγικό Πλανήτη… τον Πλανήτη KIDOT!

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Πώς μπορείς να χωρέσεις έναν ολόκληρο κόσμο δράσεων και προτάσεων για το παιδί και την οικογένεια; Αν είσαι το KIDOT, απλά δημιουργείς τον δικό σου πλανήτη!

Πιστή στο φθινοπωρινό της ραντεβού -εκεί κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς- η κορυφαία διοργάνωση για το παιδί, τον γονιό και την οικογένεια, σε περιμένει για ένα διήμερο γεμάτο γνώση, εξερεύνηση και παιχνίδι!

To KIDOT το γνωρίζετε ήδη από τις δύο προηγούμενες, επιτυχημένες διοργανώσεις του. Σίγουρα έχετε περάσει από το Market προϊόντων και υπηρεσιών του, έχετε δει τα παιδιά σας να δημιουργούν και να διασκεδάζουν στα Workshops του, έχετε περάσει χρόνο στις πρωτότυπες δράσεις των Side και All Day Events, έχετε παίξει ασταμάτητα στα KIDS Areas, έχετε απολαύσει τις γεύσεις του Food and Drink Corner, και φυσικά έχετε χαλαρώσει στα Lounge Areas - γιατί καλό το παιχνίδι και η δράση, αλλά και μια ανάπαυλα χρειάζεται. Η φετινή διοργάνωση λοιπόν, θα σας προσφέρει όλα τα παραπάνω, ακόμα περισσότερα, ακόμα μεγαλύτερα, ακόμα καλύτερα!.

Και φέτος, το 3ο KIDOT Festival θα είναι ολοήμερο, με συνεχόμενη λειτουργία από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Θα πρωταγωνιστήσουν τα κινητικά δρώμενα, οι παρουσιάσεις με ποικίλη θεματολογία, τα συμμετοχικά παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες προτάσεις, ξεχωρίζουν αυτές της Ευρωγνώσης, του Goethe Institute Thesaloniki, αλλά και ποικίλων Ακαδημιών Ρομποτικής, που όλο το διήμερο θα προσφέρει δράσεις ρομποτικής για παιδιά!

Το ελεύθερο παιχνίδι θα έχει το δικό του ρόλο στην ειδική ζώνη ψυχαγωγίας, τα KIDS Areas –κυρίως αφού θα την πλαισιώνει η Ανέμη με τα παιχνίδια της, αλλά και ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων-χάρη στο οποίο θα μεταμορφωθούμε με face painting, θα ασχοληθούμε με κατασκευές, αλλά και παιχνίδια με κινητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Οι προσεγμένες επιλογές φαγητού και ποτού θα σας χαρίσουν γεύση και ενέργεια. Η χαλάρωση και η ξεκούραση θα έχουν όπως πάντα τον δικό τους, ειδικά τοποθετημένο και σχεδιασμένο χώρο. Τέλος, ένας μεγάλος χώρος αφιερωμένος στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, θα σας προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για τις αγορές σας. Ανάμεσα σε άλλα, αξίζει να σταθείτε λίγο παραπάνω στα stands των Anthis, Mini Fee και Sunshine Inspiring Events -τον λόγο, θα τον καταλάβετε...".

 Συμμετοχές 50 και πλέον φορέων, ομάδων και εταιριών της πόλης -ανάμεσά τους και πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα, όπως αυτές των Make A Wish, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, Καλλιστώ, και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 Το μεγαλύτερο φεστιβάλl για γονείς, οικογένειες και παιδιά ως 12 ετών, με τον θεματικό πλουραλισμό, τον ολιστικό προσανατολισμό, το εύρος αλλά και την ευρηματικότητα των δράσεων του, έρχεται με φρεσκάδα, δημιουργικότητα, φαντασία, αλλά και ιδέες και προτάσεις για τις δραστηριότητες των μικρών του φίλων για τη σχολική σεζόν που ξεκινάει. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του KIDOT Festival www.kidotfestival.com μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες της κάθε δράσης και να ενημερωθείτε για το συνολικό πρόγραμμα του διημέρου.


Τι θα περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα όμως;

🛒 MARKET προϊόντων και υπηρεσιών για το παιδί και τον γονιό + KIDOT Gardens
Τι είναι τα KIDOT Gardens;
Πλαισιώνουμε και συμπληρώνουμε το KIDOT Market με χώρους στους οποίους δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν ελεύθερα, ενώ οι ενήλικες επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν απρόσκοπτα για ό,τι προσφέρουν οι συμμετέχοντες εκθέτες στο Market.

✏ WORKSHOPS
Τα εργαστήρια του KIDOT Festival λαμβάνουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, και η δομή και ο σκοπός τους “πατούν” στη γενικότερη φιλοσοφία μας: Το καθένα απευθύνεται σε συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, όλα έχουν ορισμένη διάρκεια (60’), συνέχεια και συνοχή στη ροή τους, ενώ απαραίτητο κριτήριο είναι και ο βιωματικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.
Σε ό,τι αφορά τις θεματικές, αυτές είναι οι εξής:
Καλλιτεχνικά
Επιστήμες & Τεχνολογία
Περιβάλλον & Δημόσιος Χώρος
Κατασκευές & Χειροτεχνία
Διατροφή & Υγεία
Ψυχοπαιδαγωγικά
Life & Social Skills
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Ανθρώπινα Δικαιώματα & Διαπολιτισμικότητα

🎉 SIDE EVENTS
Παιχνίδια. Προβολές. Μουσική. Μια σειρά από ανοιχτά στα παιδιά κινητικά και διαδραστικά Side Events σε ανοιχτούς χώρους με ελεύθερη ροή, θα γίνουν το επίκεντρο της προσοχής και τις δύο ημέρες του KIDOT Festival, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στις καλοκαιρινές διακοπές και την επερχόμενη σχολική σεζόν!
Σε ό,τι αφορά τις θεματικές, αυτές είναι οι εξής:
Θεατρικά Δρώμενα
Χορευτικές Παραστάσεις και Συμμετοχικά Events
Clown & Animator Shows
Κινητικές Δραστηριότητες και Παιχνίδια
Ομάδες Καλλιτεχνικής Δημιουργίας


🎯 ALL DAY EVENTS
Οι ξεχωριστοί, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, που σε κάθε διοργάνωση φιλοξενούν μια σειρά δρώμενων, παρουσιάσεων και δράσεων που θα “τρέχουν” καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρόγραμμα του καθένα από αυτούς θα είναι αυτόνομο, ενώ θα μπορεί να διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον host του χώρου -ο οποίος έχει τη δυνατότητα να υλοποιεί όλες του τις λειτουργίες (market, workshops, side events) στον ίδιο, συγκεκριμένο χώρο, προσθέτοντας φυσικά τη δική του, εορταστική πινελιά και χαρακτήρα.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες ή τα brands που θα δεσμεύσουν κάποιον από τους παραπάνω χώρους, θα έχουν το προνόμιο της επιπλέον προβολής μέσα από την -έντυπη ή ψηφιακή- επικοινωνιακή πλατφόρμα του KIDOT.

⛳ LOUNGE & KIDS AREA
Πρόκειται για συγκεκριμένους χώρους για τη χαλάρωση παιδιών αλλά και ενηλίκων. Θα έχουν ως επίκεντρο το χαλαρό, ελεύθερο παιχνίδι, και η τοποθέτησή τους θα επιτρέπει στους μεγάλους να βλέπουν και να χαίρονται ή να καμαρώνουν τους μικρούς επισκέπτες μας.

🥪 FOOD & DRINKS CORNER
Με δεδομένο πως η όρεξη για παιχνίδι φέρνει αναπόφευκτα και όρεξη για φαγητό, το πιο λαχταριστό Food & Drinks Corner -με επιλογές κάθε είδους και γούστου- δεν μπορεί να λείπει από τον τρίτο ετήσιο πλανήτη μας!
Το Food Corner θα είναι και φέτος βασισμένο στη λογική του street food για να διευκολύνει τον επισκέπτη, μιας και θα μπορεί να τ’ απολαμβάνει στον εξωτερικό ή τον εσωτερικό χώρο, αλλά και να επιλέγει ό,τι του αρέσει για take out!

Tι πρέπει να ξέρετε πριν έρθετε στο 3ο KIDOT Festival:

Θα είναι ολοήμερο, με συνεχόμενη λειτουργία από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κάποιες από τις δράσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Γι’ αυτές, μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο bit.ly/2kA5Axq

Αν πάλι η δράση που θέλετε είναι πλήρης συμμετοχών, έχετε ακόμα μια ευκαιρία! Οι κρατήσεις που δεν προσέρχονται 10’ πριν την έναρξη ακυρώνονται, και ανοίγουν νέες θέσεις!

Μιλώντας για ώρα, φροντίστε να είστε έγκαιρα στις δράσεις που έχετε κλείσει θέση. Αλλιώς… διαβάστε 2 σειρές πιο πάνω!

Μην αγχώνεστε γιατί όσο θα ενημερώνεστε στα Market Υπηρεσιών &Προϊόντων, τα παιδιά θα είναι στα Market Gardens και θα περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους!

Πάρτε ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΝΤΑ γιατί δε θα ξέρετε τι να πρωτοψωνίσετε από το Market Προϊόντων!

Φορέστε ΑΝΕΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ για να εξερευνήσουμε όλα τα Side Events του 3rd KIDOT Festival σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του Νέου Δημαρχείου. Προσοχή! Μερικά Side Events απαιτούν προεγγραφή. Συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του KIDOT Festival (www.kidotfestival.com) για να μάθετε λεπτομέρειες.

Εξοπλιστείτε με ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ για αξέχαστο παιχνίδι και ξέφρενο χορό!

Ελάτε με άδειο ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ γιατί τα φαγητά στο Food & Drinks Corner του 3rd KIDOT Festival θα είναι α-μέ-τρη-τα και πε-ντα-νό-στι-μα!

Φορέστε ΚΑΠΕΛΟ KIDOT γιατί είναι το καταλληλότερο καπέλο με τη μέγιστη προστασία για παιδικά φεστιβάλ!

Έχετε ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ να μη χάσετε το χαρτάκι που θα πάρετε από το υπόγειο πάρκινγκ του Νέου Δημαρχείου, ώστε να γυρίσετε στο σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που ήρθατε... αλλά με περισσότερες εμπειρίες!

Τέλος, για οποιαδήποτε απορία έχετε κατά τη διάρκεια του διημέρου, μη διστάσετε να ρωτήσετε οποιονδήποτε από τη ομάδα του KIDOT!

 

 

3rd KIDOT Festival

Το μεγαλύτερο Family Festival στην Ελλάδα

21-22 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

11.00 – 21.00

 

 

Μάθετε περισσότερα στο : www.kidotfestival.com

Δηλώστε συμμετοχή στις δράσεις εδώ: https://bit.ly/2kA5Axq

Facebook event: https://www.facebook.com/events/370517660345958/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ