Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η πρώτη ελληνική βιολογική σοκολάτα με κάνναβη (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης Cannabis Expo

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Την πρώτη πιστοποιημένη ελληνική βιολογική σοκολάτα με σπόρους κάνναβης, την «Chocokanna», παρουσιάζει για πρώτη φορά στην έκθεση Cannabis Expo που πραγματοποιείται εντός της ΔΕΘ, στο Περίπτερο 2 μέχρι και την Κυριακή, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚannaΒio.

Πρόκειται για ένα 100% ελληνικό προϊόν, μια μοναδική συνταγή που συνδυάζει τη βραβευμένη σοκολάτα από το Περού της Kakau Worship από την Αθήνα, με σπόρο κάνναβης παραγωγής της ΚannaΒio, της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που ιδρύθηκε το 2016 στη Μαγνησία και παράγει προϊόντα κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης βιολογικής καλλιέργειας.

img_20190912_214658_resized_20190913_042451157.jpg

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που σήμερα αριθμεί 16 μέλη, ξεκίνησε την πρώτη καλλιέργεια το 2017 σε 7-8 στρέμματα, τα οποία σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 330. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Κοκκίνα Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν συνεργασίες σε Αμφίκλεια και Τρίκαλα, όπως ενημερώνει το TyposThes. η κ. Γιούλη Σταυροπούλου, αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., που διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων στην αγορά.

Συγκεκριμένα διαθέτουν τόσο μέσα από το e-shop τους όσο και σε πάνω από 500 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (καταστήματα κάνναβης, καταστήματα με βιολογικά, παντοπωλεία κ.ά.) ακατέργαστο ανθό κλωστικής κάνναβης 100% βιολογικό, αιθέριο έλαιο κάνναβης, ανθόνερο κάνναβης, σαπούνια κηραλοιφές και Lip balm, ενώ δημιούργησαν και το πρώτο ελληνικό βιολογικό λάδι κάνναβης,που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στην αγορά, με την επωνυμία Care drops. 

kannabio-sokolata.jpg

«Αυτό που κάνει η κάνναβη και τα προϊόντα της στην απλή τους μορφή είναι να βοηθούν και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα», όπως εξηγεί η κ. Σταυροπούλου.

Από το φυτό αξιοποιείται και ο σπόρος της κάνναβης που είναι διατροφικός. Ο σπόρος διατίθεται στην απλή του μορφή, σε μορφή αλευριού, ζυμαρικών, ενώ παρασκευάζεται και σπορέλαιο. Για την παρασκευή αυτών των προϊόντων η KannaBio συνεργάζεται με μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας, ενώ έχει συνάψει και μια σειρά συνεργασιών.

Η συνεργασία με τους Kakau Worship που έχουν λάβει διακρίσεις για τις σοκολάτες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μία από αυτές, ενώ μια από τις παλαιότερες συνεργασίες τους είναι με τον παραδοσιακό και βραβευμένο Βολιώτη τυροκόμο Παναγιώτη Καρακάνα για κασέρι με ανθό και σπόρο βιολογικής κάνναβης. Η εμπορική ονομασία του κασεριού είναι «Κανναβότυρο». Επίσης, έχει συνεργασία με το φούρνο Σαχινίδη που έχει παρασκευάσει κράκερ χρησιμοποιώντας το αλεύρι κάνναβης της KannaBio. Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ενδιαφέρεται να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της και σε άλλους κλάδους που θέλουν να εντάξουν την κάνναβη σε όλες τις μορφές της στα προϊόντα τους.

Το πιο σημαντικό, όπως τονίζει η κ. Σταυροπούλου, είναι να ξεκινήσει στην Ελλάδα η μεταποίηση του κορμού του φυτού της κάνναβης, που ουσιαστικά αυτήν την στιγμή πετιέται, από το οποίο μπορούν όπως μας λέει να κατασκευαστούν πάνω από 4.000 προϊόντα. Ο Ford είχε φτιάξει το πρώτο αυτοκίνητο από κάνναβη, όπως αναφέρει, ενώ στην Ισπανία κατασκευάζουν σπίτια από κάνναβη πετυχαίνοντας εξοικονόμηση ενέργειας καθώς τα υλικά κάνναβης έχουν τη δυνατότητα να αυτορυθμίζουν την εσωτερική θερμοκρασία ενός κτιρίου.

 

Στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης συμμετέχουν περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι εκθέτες παρουσιάζοντας τα πρωτοποριακά προϊόντα τους. Για πρώτη φορά το παρών δίνουν και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

Τρόφιμα, ποτά, ρούχα, καλλυντικά, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, σπόροι, ατμοποιητές, και εκδόσεις  θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δείτε στα περίπτερα της έκθεσης.

Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν όχι μόνο με τους επιχειρηματίες που έχουν κάνει το μεγάλο βήμα της κάνναβης, αλλά και με γιατρούς κι ασθενείς.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ