Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Κυνήγι «φαντασμάτων» σε υπό κατάρρευση κτήριο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ντελίριο κατοίκων με φόντο το προσφυγικό και οι φόβοι της αστυνομίας

Του Μιχαήλ Λιάπη

Πλήρως ακατάλληλο για την εγκατάσταση οιουδήποτε κρίνεται δια γυμνού οφθαλμού το κτήριο όπου στεγάζονταν τον νοσοκομείο «Παναγία» στην Ν. Κρήνη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Το TyposThes, μετά τον σάλο που ξέσπασε με συγκεντρώσεις κατοίκων, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έπειτα από ανυπόστατες φήμες που έκανε λόγο για μεταφορά προσφύγων στο συγκεκριμένο οίκημα, μπήκε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο και κατέγραψε την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Τζάμια παντού σπασμένα, πόρτες ξηλωμένες, νιπτήρες, και όλα τα είδη υγιεινής διαλυμένα και… αποκολλημένα από τα αρχικά τους σημεία.

Μάλιστα, την εικόνα της εγκατάλειψης συμπληρώνουν οι σκαμμένοι τοίχοι του κτηρίου, απ’ όπου έχουν αφαιρεθεί τα καλώδια του ρεύματος καθώς και οι ηλεκτρικοί πίνακες.

Ντελίριο από ομάδα στο Facebook και οι απειλές

Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, δημιουργήθηκε και ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με όνομα « Όχι στον λαθροεποικισμό της Καλαμαριάς» η οποία μέχρι την ώρα της συγγραφής του ρεπορτάζ, απαριθμούσε κάτι λιγότερο από 1.150 μέλη.

Μέσα στην ομάδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη, ενημερώνουν το ένα το άλλο για τις κινήσεις ατόμων γύρω από το κτήριο, για πιθανή μεταφορά προσφύγων καθώς και για το οτιδήποτε γίνεται πέριξ του παλαιού νοσοκομείου με ύφος επαγρύπνησης χωρίς να λείπουν και τα άκρως ρατσιστικά – υβριστικά σχόλια για το θέμα της μετανάστευσης και των μεταναστών.

Αρχίσαν οι απειλές προς τους «κατοίκους»

Άγνωστοι που εντάσσονται στον ευρύτερο αντιεξουσιασιτκό χώρο έγγραψαν με σπρέι στην λαμαρινοπερίφραξη του χώρου απειλές κατά ενός ατόμου, που φέρεται να είναι σε αυτούς που αντιδρούν. Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό το καταγγέλλουν και τα μέλη της ομάδας του Facebook.

Ο λόγος που περιέφραξαν το κτήριο – καμία σχέση με… μετανάστευση

Μιλώντας στο  TyposThes εργαζόμενος σε κατάστημα της περιοχής που γνωρίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο κτήριο εδώ και πολλά χρόνια από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί σαν νοσοκομείο, είναι ότι «πολύ καλά έκανα και το περιέφραξαν» διότι πέραν των διάφορων που έμπαιναν μέσα στο κτήριο για τα καλώδια, έμπαινα και παιδιά τα οποία ανέβαιναν στην ταράτσα του κτηρίου και υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Καζάνι που βράζει η Β. Ελλάδα

Σχολιάζοντας στο Typos.Thes την κατάσταση του προσφυγικού ζητήματος στην Βόρεια Ελλάδα, αστυνομικοί κύκλοι εμφανίστηκαν αρκετά προβληματισμένοι όσον αφορά την τροπή που έχει πάρει το όλο ζήτημα και ιδίως με τις αντιδράσεις κατοίκων διαφόρων περιοχών που μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να καούν και περιπολίες και να στήνουν μπλόκα για τους μετανάστες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του TyposThes. 

 

panagia-kalamaria-19.jpg
panagia-kalamaria-21.jpg
panagia-kalamaria-9.jpg
panagia-kalamaria-10.jpg
panagia-kalamaria-7.jpg
panagia-kalamaria-3.jpg
panagia-kalamaria-24.jpg
panagia-kalamaria-30.jpg
panagia-kalamaria-29.jpg
panagia-kalamaria-31.jpg
panagia-kalamaria-32.jpg
panagia-kalamaria-33.jpg
panagia-kalamaria-35.jpg

 

Όλες οι φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery του TyposThes. 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ