Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις σε 104 κτίρια αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Open House Thessaloniki επιστρέφει...

Ήρθε και πάλι η ώρα για τη μεγάλη γιορτή αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης! Το Open House Thessaloniki επιστρέφει για 8η χρονιά, αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24/11), με δωρεάν ξεναγήσεις σε 100 περίπου κτίρια και χώρους με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

 

Δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

 

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:

 

-Μελετάτε το πρόγραμμα.

-Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.

-Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν γίνονται κρατήσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στα κτίρια που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χώρος προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν (πχ. απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, είσοδος χωρίς παπούτσια ή με πλαστικά σακουλάκια, επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας)

Δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο χάρτη που ακολουθεί 

Ψηφίστε την αγαπημένη σας ξενάγηση

 

Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Thessaloniki 2019 οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ξενάγηση και να αναδείξουν την καλύτερη ομάδα εθελοντών! Ταυτόχρονα παίρνουν μέρος στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 9 και για οικολογικά υλικά για τη βαφή ενός δωματίου, προσφορά της εταιρείας Κοσμάογλου.

Κάλπες για την ψηφοφορία θα υπάρχουν στα 104 κτίρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων, όπου θα μπορείτε να ψηφίζετε το κτίριο της επιλογής σας.

Κάθε επισκέπτης έχει δικαίωμα μίας ψήφου ενώ έγκυρες θα θεωρηθούν οι ψήφοι που αναγράφουν όλα τα ζητούμενα του ψηφοδελτίου (τίτλος κτιρίου, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email).

Οι εθελοντές του κτιρίου που θα διακριθεί θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα.

 

Διαγωνισμοί

Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Thessaloniki 2019 έχει ως θέμα «Παράθυρο στο φως, παράθυρο στην ζωή».

Συμμετέχετε ανεβάζοντας τις φωτογραφίες σας στο instagram (post) από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #alumil_oht2019.

Οι φωτογραφίες που θα αποδώσουν το θέμα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, θα κερδίσουν, έπειτα κι από ψηφοφορία του κοινού:

1ο βραβείο: φωτογραφική μηχανή FUJIFILM X-Α5

2o βραβείο: φωτογραφική μηχανή FUJIFILM instax mini 9

3o βραβείο: φωτογραφική μηχανή FUJIFILM instax mini 9

 

OPEN AREA

Παράλληλη δράση

 

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το pop-up home layout που θα στήσει η Area Domus στη Διατηρητέα Κατοικία στον Οικισμό Ουζιέλ κατά τη διάρκεια των OPEN TOURS. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλες οι φωτογραφίες από το installation, που θα ανεβούν με

δημοσίευση στο instagram από δημόσιο προφίλ, χρησιμοποιώντας το #openareadomus. Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το νέο φωτιστικό Lantern της Kartell.

 

OPEN YOUR MAP

Ένας νέος διαγωνισμός προσκαλεί τους επισκέπτες να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από το ΟHT2019, τον προσωπικό τους χάρτη, συλλέγοντας σφραγίδες στα κτίρια που επισκέπτονται. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο του χάρτη μαζί με το έντυπο πρόγραμμα και, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις τους στα κτίρια, να ανεβάσουν φωτογραφία του σφραγισμένου χάρτη τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, κάνοντας tag το openhousethessaloniki. Ο αγαπημένος μας χάρτης θα κερδίσει ένα αναμνηστικό δώρο του ΟΗΤ.

Στο μεταξύ, μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας, OPEN PHOTO EXHIBITION με συμμετοχές από τους διαγωνισμούς που έχουν τρέξει τα προηγούμενα χρόνια στο instagram θα λειτουργήσει στο Mediterranean Cosmos.

open-house.jpg

Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις, αλλά και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα στα info point που λειτουργήσουν στο Mediterranean Cosmos και στο OPEN BOX, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως (ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00).

Η διοργάνωση θα κλείσει με το καθιερωμένο TIME TO CLOSE PARTY το βράδυ της Κυριακής 24/11.

Σημειώνεται ότι το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κραυγή αγωνίας από τα σινεμά της Β. Ελλάδος
Μειωμένη προσέλευση του κόσμου, αυξημένες οι οικονομικές υποχρεώσεις, και δυσκολίες και στη διανομή νέων ταινιών – Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό
Κραυγή αγωνίας από τα σινεμά της Β. Ελλάδος