Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Livebooks: Το ταξίδι των βιβλίων που "ζωντανεύουν" ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη

Ο εκδοτικός οίκος της πόλης μας που έφερε την επαυξημένη πραγματικότητα στα παιδικά βιβλία

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Δεινόσαυροι που ζωντανεύουν και μπορείτε να βγείτε μαζί τους φωτογραφία και πράξεις προπαίδειας για να σώσετε ένα φυλακισμένο μικρό δράκο. Όχι δεν είστε πρωταγωνιστής σε μια ταινία, αλλά ζείτε στο σύμπαν των Livebooks! Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας που ζωντανεύουν το περιεχόμενό τους τρισδιάστατα, με ήχο και κίνηση μέσα από τις οθόνες των φορητών συσκευών!

Είναι της bitar. «Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία και η φιλοσοφία που ενώνει την ομάδα είναι το μεράκι για το βιβλίο και ο σεβασμός στο παιδί. Είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε τη μάθηση και την ανάγνωση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προς όφελός μας. Είναι αναγκαίο να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα tablet ή τα smartphone για τη μάθησή τους και όχι μόνο για διασκέδαση. Ότι η τεχνολογία είναι εργαλείο και έχει να μας προσφέρει πολλά αν την χρησιμοποιήσουμε σωστά. Είναι μέρος της ζωής μας και είναι σπουδαίο να την αποδεχτούμε με μέτρο και σωστή χρήση. Κάτι που αφορά πρώτα από όλα τους γονείς ή τους δασκάλους και έπειτα τα παιδιά» δήλωσε στο TyposThes η Κατερίνα Παπούλια.

livebooks4.jpg

Η ομάδα τους ενώθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη και το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο για τους δεινόσαυρους.

«Ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο βιβλίο που έδινε τη δυνατότητα να βγεις φωτογραφία με έναν δεινόσαυρο», εξήγησε η κυρία Παπούλια. Η ίδια, μαζί με τα αδέρφια της Βαγγέλη, Ευθύμη, και τον αδερφικό τους φίλο Γιάννη Ματζιάρη, με την επιτυχία που είχε το πρώτο τους βιβλίο που «ζωντανεύει», αποφάσισαν να κάνουν ένα δικό τους εκδοτικό οίκο για τα επόμενα βιβλία τους. Η Κατερίνα ασχολείται με το περιεχόμενο των βιβλίων και το εκπαιδευτικό κομμάτι, τα αδέρφια της είναι προγραμματιστές, και ο Γιάννης είναι υπεύθυνος παραγωγής – μάρκετινγκ.

livebooksallbooks_christmas_2019.jpg

Σήμερα έχουν 8 +2 τίτλους βιβλίων. «Η θεματολογία είναι η εξής: Δεινόσαυροι, Ηλιακό σύστημα, Ζώα της φάρμας, Ζώα της Ζούγκλας, δυο εκπαιδευτικά βιβλία για την εκμάθηση της προπαίδειας και των γραμμάτων, δυο παραμύθια ένα Χριστουγεννιάτικο και ένα παραμύθι με την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας "αλλιώς" και τέλος τα δυο βιβλία Ιστορίες μυστήριου για παιδιά που είναι ταυτόχρονα και παιχνίδι», σημείωσε η Κατερίνα Παπούλια. Εξήγησε πως στην εκμάθηση προπαίδειας υπάρχουν 110 πίστες και ο αναγνώστης σημαδεύοντας με την οθόνη του τάμπλετ ή του κινητού του στο κατάλληλο σημείο του βιβλίου, έχοντας προηγουμένως κατεβάσει την δωρεάν εφαρμογή στη συσκευή του τεχνολογίας Android ή iOS, θα παίξει το τρισδιάστατο παιχνίδι της προπαίδειας και αφού ολοκληρώσει τις πίστες, θα βοηθήσει τη γάτα Ρενάτα να ελευθερώσει ένα φυλακισμένο δρακάκι.

livebooks_farma.jpg

«Η επαυξημένη πραγματικότητα λειτουργεί στην περίπτωση του βιβλίου εκμάθησης της προπαίδειας ως επιβράβευση. Μάλιστα πρόσφατα επικοινώνησαν μαζί μας μεταπτυχιακοί φοιτητές για να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο στην έρευνά τους, ενώ δάσκαλοι και λογοθεραπευτές μάς μετέφεραν τις καλύτερες εντυπώσεις», σημείωσε η κα Παπούλια.

Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά; «Έχουν εντυπωσιαστεί! Και οι αντιδράσεις τους μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας οδηγούν στο να κάνουμε νέα σχέδια! Σε άλλα αρέσουν οι δεινόσαυροι με τους ήχους που βγάζουν και τις κινήσεις τους, άλλα προτιμούν να δουν το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες», εξήγησε.

livebooks3.jpg

 

Τα βιβλία έχουν μπει και σε σχολικές αίθουσες με αυτά της προπαίδειας και των ιστοριών μυστηρίου να κερδίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

livebooks5.jpg

 

Σημειώστε πως τα livebooks απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και άνω, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 8,90 ευρώ μέχρι και 17,90 ευρώ. Με παραγγελίες από 29 ευρώ και άνω, τα μεταφορικά είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Η αγορά μπορεί να γίνει μέσω του site https://www.livebooks.gr/ και σε μια εργάσιμη μέρα το βιβλίο θα φτάσει στα χέρια σας, ενώ αποστολές γίνονται και στην Κύπρο όπως μας είπε η Κατερίνα Παπούλια.

Μάλιστα μάς αποκάλυψε πως λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει και το νέο τους βιβλίο το οποίο αναμένεται να ξετρελάνει τα μικρότερα παιδιά.

Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας για δώρο στα παιδιά τις γιορτές!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΒΑΚΩ: Δυναμική η επανεκκίνηση της έκθεσης «KOSMIMA» στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του 32ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου...
ΠΟΒΑΚΩ: Δυναμική η επανεκκίνηση της έκθεσης «KOSMIMA» στη Θεσσαλονίκη