Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκαν στο Δημαρχείο Πανοράματος οι 500 νέοι φοιτητές

Βράβευση των νέων φοιτητών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα τους μείνουν αξέχαστες έζησαν και φέτος πάνω από 500 φοιτητές και φοιτήτριες, νεοεισαχθέντες στις Ανώτατες Σχολές της χώρας, καθώς και γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν την αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο δημαρχείο Πανοράματος.

Στη διάρκεια της λαμπρής και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής, που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγινε η βράβευση της νέας γενιάς των ακαδημαϊκών του δήμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για την περιοχή. Το μήνυμα και τη σημαντικότητα της τελετής έδωσαν, ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πολύτιμες συμβουλές ζωής και προσαρμογής στο πανεπιστημιακό πεδίο της γνώσης και της δράσης έδωσε προς τους νέους ακαδημαϊκούς ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Έχουμε παρευρεθεί σήμερα εδώ με στόχο να τιμήσουμε τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μας. Αρχικά, θα ήθελα να δώσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου τόσο στους ίδιους τους χθεσινούς μαθητές και σημερινούς  φοιτητές, όσο και στους γονείς τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς αυτών. Αναμφισβήτητα, ήταν ένα δύσκολο και επίπονο ταξίδι για αυτούς, αλλά το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και μέσω αυτού αναδείχθηκε η αξία του αγώνα τους και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι τους. Είναι γνωστό, ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες σε διάφορους τομείς, εσείς, όμως, παιδιά μου, είστε η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο και εμείς με τη σειρά μας είμαστε δίπλα σας για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση των ονείρων σας και να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθειά σας αυτή με όποιον τρόπο μπορούμε..» και κατέληξε λέγοντας: «Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σας υποσχεθώ, αλλά και να δεσμευτώ, ότι θα είμαι αρωγός σε αυτόν τον αγώνα σας και επιτρέψτε μου να τονίσω την αξία του πνεύματος της συνεργασίας  ανατρέχοντας στα λεγόμενα του  Henry Ford “Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μία πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία”» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Καλωσορίζοντας στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους επιτυχόντες φοιτητές που προέρχονται από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τίμησε και φέτος τις νέες και τους νέους του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας, μετά από ένα μακρύ μαραθώνιο έντονης προσπάθειας και πνευματικού μόχθου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Όλοι οι έπαινοι, όλα τα ΕΥΓΕ και τα ΜΠΡΑΒΟ είναι απόψε φτιαγμένα για την προσπάθεια σας και την επιτυχία σας. Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον, οι άριστοι, η ακαδημαϊκή γενιά που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών. Αποδείξατε ότι ωριμότητα δεν είναι οι ρυτίδες και τα χρόνια που γράφονται στο κοντέρ της ηλικίας μας, αλλά να μπορείς να αφοσιωθείς σε ένα σκοπό, να είσαι έτοιμος να κάνεις θυσίες προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου. Ό,τι κερδίζεται με προσπάθεια και θυσίες είναι μια δίκαιη και πολύτιμη νίκη» .

Ο κ. Καϊτεζίδης ζήτησε από τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν, ότι και να κάνουν στη ζωή να μην ξεχνούν τις ρίζες τους: «Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας. Εύχομαι σε όλους να γίνετε καλοί άνθρωποι σαν τους γονείς σας και εξαίρετοι επιστήμονες. Να έχετε μια καλή χρονιά, αλλά και μια καλή ζωή γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα και επιτυχίες». Τέλος απευθυνόμενους προς τους νέους ακαδημαϊκούς είπε: «Αγωνιστείτε με πάθος για μια θέση στο βάθρο. Δείξτε τη μικρή Ελλάδα στον μεγάλο κόσμο. Αλλάξτε το πανεπιστήμιο. Προστατέψτε τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Γράψτε ιστορίας και όχι τους τοίχους. Κρατείστε τα πανεπιστήμιά σας ανοικτά και κάντε τα σπουδαία με τις επιδόσεις σας. Μη συμβιβαστείτε με το μέτριο και το συνηθισμένο. Αμφισβητείστε αν έτσι νοιώθετε. Καινοτομήσετε και συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο  περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξης Κόπτσης έδωσε συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές, στους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς που από το δικό τους μετερίζι στήριξαν τα παιδιά σε αυτό το δύσκολο και τόσο σημαντικό αυτόν αγώνα. Ο κ. Κόπτσης ευχήθηκε «Καλή πορεία και καλή σταδιοδρομία στους καινούργιους φοιτητές μας, στους αυριανούς επιστήμονες που με τη δική τους σειρά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη πρόοδο της πατρίδας μας», αλλά και σε όσους μαθητές προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν τονίζοντας ότι «Οι ευκαιρίες όμως και το δικαίωμα στους στόχους και στα όνειρα δεν σταματούν στην πρώτη αποτυχία. Η ζωή είναι γεμάτη με πολλαπλές ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις».

Το παρών τους στην εκδήλωση βραβεύοντας τους νέους φοιτητές έδωσαν μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωκράτης Δωρής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Κάθε στιγμή στην τελετή συνοδευόταν από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα του κοινού, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλους τους νέους φοιτητές που προέρχονται και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου δόθηκε αναμνηστικός πάπυρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρμενία: Στην Τουρκία ο εναέριος έλεγχος των επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζαν
Oι πτήσεις των τουρκικών και αζέρικων πολεμικών αεροσκαφών σήμερα «ελέγχονταν από την τουρκική αεροπορική διοίκηση Ε7-Τ»
Αρμενία: Στην Τουρκία ο εναέριος έλεγχος των επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζαν
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 2 αλλοδαπούς – Κενά μνήμης η 20χρονη
Όπως κατήγγειλε η 20χρονη, οι συλληφθέντες με τη χρήση σωματικής βίας την οδήγησαν στο σπίτι τους, όπου την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και...
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 2 αλλοδαπούς – Κενά μνήμης η 20χρονη