Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 ο Φίλιος Στάγκος

Τι ανέφερε σχετικά με τα νέα του καθήκοντα

Ο Φίλιος Στάγκος είναι και επίσημα ο νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στάγκος ήταν μέχρι πρότινος στο τιμόνι της ΔΕΠΘΕ (TV100/FM100), όπου έμεινε για περίπου 8 χρόνια επί δημαρχίας του Γιάννη Μπουτάρη.

Σε ανάρτησή του στο facebook σχετικά με τη νέα του θέση, ο κ. Στάγκος αναφέρει:

Η χθεσινή μέρα έφερε χαρούμενα και δυσάρεστα. Η απώλεια ενός μεγάλου Ανθρώπου και παιδαγωγού της Θεσσαλονίκης συγκλονίζει όλους όσοι γνωρίσαμε από κοντά το πάθος και την αγάπη του Τάσου Γλαντζή για τα παιδιά... Στα θετικά, συγκαταλέγω σίγουρα την προοπτική ανάρρησης μιας άξιας γυναίκας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, καθώς και την εξίσου επάξια βράβευση καλών και αγαπημένων συναδέλφων από το Ίδρυμα Μπότση.

Για εμένα και την οικογένειά μου, η 15η Ιανουαρίου έφερε τη χαρμόσυνη είδηση μιας απόφασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ. Μετά από 26 χρόνια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ3. Του σημαντικότερου ελληνικού δημοσιογραφικού οργανισμού εκτός Αθηνών. Αποστολή μου είναι να συμβάλλω με κάθε τρόπο στην ενίσχυση του οργανισμού αυτού, στην εμπέδωση του ρόλου που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει στο ραδιοτηλεοπτικό και ενημερωτικό τοπίο της χώρας.

Υπηρετώ τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τα τελευταία 18 χρόνια (ΕΡΤ 2002-2010, TV100/FM100 2011-2019). Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι, είτε ως απλός δημοσιογράφος ή από θέσεις ευθύνης, το έπραξα με απόλυτο σεβασμό προς το δημόσιο χαρακτήρα του εκάστοτε μέσου και προς τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματός μου. Πιστεύω σε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, που δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, αλλά αντιθέτως, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικών, κοινωνικών κ.α. ομαδοποιήσεων. Έχω επίσης πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι όλοι και όλες ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στην άποψη και την κριτική επί του περιεχομένου των δημοσίων ΜΜΕ.

Η εντολή που έλαβα και είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω, δεν έχει καμία σχέση με λογικές διαχείρισης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων ως έχουν. Η εντολή που έχω είναι η αναζωογόνηση της ΕΡΤ3 μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα, του αντικειμένου και της φυσιογνωμίας της. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά. Σε όσους/ες βιάζονται να διακρίνουν από τώρα διάθεση ρεβανσισμού ή μεγαλομανίας, απαντώ ευθέως: δεν απορρίπτω ούτε υποτιμώ τίποτα απ' όσα έχουν επιτευχθεί στην πολυετή και πλούσια ιστορία της ΕΡΤ3. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι τέτοιου είδους οργανισμοί πρέπει να εξελίσσονται, να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των καιρών και να μην αφήνονται στην αδράνεια της ομφαλοσκόπησης. Πιστεύω επίσης ότι, για λόγους εξόχως εθνικούς (που ουδεμία σχέση έχουν με την «ατομάρα» μου και την κάθε «ατομάρα»), η ΕΡΤ3 οφείλει να ανασυνταχθεί και να ταχθεί – ιδίως στον ενημερωτικό τομέα – στην υπηρεσία του τόπου. Ενός τόπου που, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, υποφέρει από τον υπερσυγκεντρωτισμό του σύγχρονου ελληνικού κράτους, ιδίως, φευ, στον τομέα της ενημέρωσης.

Σε όσες/ους από τις/ους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 έσπευσαν το τελευταίο τετράμηνο να με αναζητήσουν προσωπικά, σπεύδω να πω ότι σκόπιμα και συνειδητά τις/ους αντιμετώπισα όλες/ους με τη διακριτική απόσταση που μου υπαγόρευε η ιδιότητα του απλού υποψήφιου Γενικού Διευθυντή. Την ίδια ισότιμη στάση σκοπεύω να έχω και στο εξής. Ενόψει της συνεργασίας μας, τους καλώ να αναλογιστούν ποια θεωρούν την καλύτερη στιγμή τους στην ΕΡΤ3. Είμαι βέβαιος ότι, όποια κι αν επιλέξουν, η στιγμή αυτή υπήρξε προϊόν καλής προετοιμασίας και ομαδικής προσπάθειας. Από πλευράς μου υπόσχομαι να εργαστώ ώστε οι στιγμές αυτές να γίνουν πολύ περισσότερες, μέρος μιας γόνιμης καθημερινότητας.

Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας, να ευχαριστήσω και δημόσια τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Καλή αρχή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή άσκηση για μεγάλη φωτιά σε λεωφορείο ΟΑΣΘ (VIDEO)
Σχεδιάστηκε από ομάδα του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή πυροσβεστών και ομάδας εργαζομένων του Οργανισμού στη Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή άσκηση για μεγάλη φωτιά σε λεωφορείο ΟΑΣΘ (VIDEO)