Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Λουκέτο σε δύο καταστήματα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παύουν να λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα σε Εθνικής Αμύνης και Σιδηροδρομικό Σταθμό

Γράφουν: Λεμονιά Βασβάνη, Γιώργος Καλλίνης

 

Κατεβάζουν τα ρολά σε δύο καταστήματα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η παύση λειτουργίας του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιανάκη στο Κέντρο, και αυτού που βρίσκεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό γνωστοποιήθηκε μέσα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία δημοσίευσης 20/1/2020 και έναρξη ισχύος από σήμερα (22/1/2020) αποφασίζεται: «η Προσωρινή αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας των παρακάτω Ταχυδροµικών Καταστηµάτων της Περιφερειακής ∆ιεύθυνσης Κεντρικής & ∆υτικής

Μακεδονίας από 22-01-2020:

1. Θεσσαλονίκης (ΘΕΣ 21) (Κ.Κ) και η µεταφορά του αρχείου του µε αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων στο Ταχυδροµικό Κατάστηµα Ντεπώ (ΘΕΣ 16).

2. Σ.Σ. Θεσσαλονίκης (ΘΕΣ 19) και η µεταφορά του αρχείου του µε αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων στο Κεντρικό Ταχυδροµικό Κατάστηµα Φράγκων (ΘΕΣ 20)».

Έτσι τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει περί λουκέτου σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και στην πόλη μας γίνονται πραγματικότητα.

Σε δηλώσεις τους στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι είχαν κάνει λόγο για «έμμεσα λουκέτα», καθώς καταστήματα ήδη υπολειτουργούν λόγω των απολύσεων εκτάκτων υπαλλήλων, με το υποκατάστημα στην Αγ. Δημητρίου να λειτουργεί τέσσερις ώρες την ημέρα. Υπενθυμίζουμε πως ήδη Κορδελιό και Βασιλικά έχουν αντιδράσει για το επερχόμενο λουκέτο που θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε κατοίκους.

Σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις σχετικά με το λουκέτο των δύο καταστημάτων στο κέντρο της πόλης μας ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης τόνισε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»: «Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των έκτακτων υπαλλήλων. Γνωρίζουμε πως για τα συγκεκριμένα δύο καταστήματα έχει δοθεί εντολή αλλαγής στα δρομολόγια της αλληλογραφίας, οπότε από αύριο δεν θα λαμβάνουν δέματα και γράμματα. Θα παύσουν να λειτουργούν από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. Πιστεύουμε πως οι κινήσεις της διοίκησης με τα λουκέτα δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Θα φέρουν πλήγμα στα έσοδα των ΕΛΤΑ και προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση του κοινού, όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους που πλέον θα κληθούν να αναλάβουν μεγαλύτερο φόρτο εργασίας».

Όπως τόνισε «η κατάσταση θα δυσχεραίνει περισσότερο με την απομάκρυνση των έκτακτων υπαλλήλων μέχρι 31/1 στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης». «Είναι δύσκολο για εμάς να βλέπουμε την πορεία κλεισίματος καταστημάτων», συμπλήρωσε.

Σχολίασε πως η πρώτη απόφαση της διοίκησης έκανε λόγο για κλείσιμο 50 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 11 ήταν στη Θεσσαλονίκη. Τελικά δεν προχώρησε το λουκέτο των 11 καταστημάτων αλλά αρχικά απολύθηκαν εργαζόμενοι. Πιθανότατα σταδιακά θα δούμε και το κλείσιμο άλλων καταστημάτων, πέραν των δύο στο κέντρο της πόλης».

Τέλος τόνισε πως δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχθεί το θέμα, ωστόσο ελπίζουν σε μια λύση χωρίς ζημιές.

 

Γιαννούλης: «Πολύ άσχημη εξέλιξη για τους πολίτες και τους εργαζόμενους»

 

Πολύ άσχημη εξέλιξη για τους πολίτες και τους εργαζόμενους αποτελεί το κλείσιμο των δύο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο κέντρο, σχολίασε ο βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης στον «Τύπο Θεσσαλονίκης», εφόσον εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και μάλιστα μεγάλης ηλικίας στην πλειοψηφία τους. «Τουλάχιστον το μισό κέντρο εξυπηρετείται από το κατάστημα της Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιαννάκη, ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας θα χάσουν ένα υποκατάστημα που μπορούσαν να απευθυνθούν. Το ίδιο σημαντικό είναι και το υποκατάστημα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης. «Ταυτόχρονα, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι στα ΕΛΤΑ, με χαμηλούς μισθούς και μεγάλο φόρτο εργασίας, βλέπουν τις συμβάσεις τους να διακόπτονται με ένα… νεύμα», συμπλήρωσε. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε προειδοποιήσει από τη Δευτέρα για το επερχόμενο λουκέτο στα δύο υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στο κέντρο. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Φωτογραφία από το googlemaps

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kastoria_karantina
Σχέδιο για έκτακτα μέτρα στην Καστοριά - 31 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
31 κρούσματα πολιτών που έχουν νοσήσει σοβαρά έχουν μεταφερθεί από την Καστοριά στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ....
Σχέδιο για έκτακτα μέτρα στην Καστοριά - 31 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη