Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τέλος το «τζάμπα» για τα ηλεκτρικά πατίνια

Συνάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους εταιρίας ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας Lime, που προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη, είχαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, στο πλαίσιο του στόχου του δήμου να τεθούν κανόνες λειτουργίας, ασφάλειας και καλής χρήσης των συγκεκριμένων μικροοχημάτων.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο δήμος έθεσε τις δικές του σκέψεις ενώ από την πλευρά της εταιρίας οι εκπρόσωποί της κατέθεσαν και αυτοί τις δικές τους, ενώ ζήτησαν μια μικρή πίστωση χρόνου, ώστε να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και τα οικονομικά στοιχεία.  Από τον δήμο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι "κάπου θα βρεθεί λύση και η χρυσή τομή" προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην πόλη, κάτι το οποίο τους ενδιαφέρει πάρα πολύ, όπως κατέθεσαν στους εκπροσώπους του δήμου.

Η συνέχιση της δραστηριοποίησης της εταιρίας ενδιαφέρει όμως και τον δήμο καθώς με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στην μετακίνηση στην πόλη λόγω του ΟΑΣΘ και της έλλειψης του Μετρό, αρκετοί είναι οι Θεσσαλονικείς που τα χρησιμοποιούν. Είναι ενδεικτικό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Lime, εταιρία με παρουσία σε 120 πόλεις, 30 χώρες και 5 ηπείρους, έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και όπως ανέφερε τότε σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του χρόνου τα ηλεκτρικά πατίνια της πραγματοποίησαν 849.000 διαδρομές.

Σημειώνεται ότι η Lime επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως την πρώτη μεσογειακή πόλη για να προσφέρει υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας.

Από την πλευρά του δήμου τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου μια σειρά από θέματα σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία αφορούν το δημόσιο χώρο, το περιβάλλον, τους χώρους στάθμευσής τους κ.λπ. με σκοπό η χρήση τους να γίνει πιο ασφαλής αλλά και να αποδίδονται αυτά που είναι δίκαιο να αποδίδουν, όπως όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, όπως σημείωσε μιλώντας στο TyposThes. ο κ. Δημητριάδης.

Την επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου, είχε προαναγγείλει από το βήμα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι "η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έφερε τα πατίνια, ξέχασε όμως να φέρει κανόνες λειτουργίας, ασφάλειας και κινητικότητας». «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είχε τονίσει. Όπως είπε, τα πατίνια καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή κοινόχρηστο χώρο «και δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ την ίδια στιγμή που σε κάποιες περιοχές επιβάλουμε για κάθε μέτρο 303 ευρώ για κάποιες επιχειρήσεις. Αυτό το πράγμα τελειώνει», υπογράμμισε.

Σε αυτή τη φάση όλα είναι υπό εξέταση και θα υπάρξει και νεότερη συνάντηση με τη συγκεκριμένη εταιρία, ενώ έπεται ραντεβού του δήμου Θεσσαλονίκης και με τη δεύτερη εταιρία που δραστηριοποιείται στην πόλη στον τομέα της ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, η Lime θα διαθέσει ανθρώπινο δυναμικό και θα βοηθήσει προκειμένου να ανασυρθούν από το βυθό του Θερμαϊκού οποιαδήποτε σκουπίδια έχουν εντοπιστεί, είτε πατίνια, είτε μηχανάκια, είτε κάδοι κ.ά "κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στο Θερμαϊκό", ενώ θα υπάρξει και μια καμπάνια προβολής για την ενημέρωση του κοινού όσον αφορά την ασφάλεια χρήσης των πατινιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν