Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκαίνια για Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε πλήρη λειτουργία η ανακαινισμένη πανεπιστημιακή Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον η πανεπιστημιακή Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», η οποία λειτουργούσε μερικώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω εργασιών ανακαίνισης.

Η ανακαινισμένη Κλινική, που εγκαινιάστηκε σήμερα, διαθέτει 10 αναβαθμισμένες κλίνες πνευμονολογίας και επτά κλίνες που θα λειτουργούν στο πλαίσιο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της ΚΑΑ Ιωάννης Κιούμης, χάρη στον καλό σχεδιασμό, η Κλινική ανακαινίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Σημείωσε, δε, ότι αυτό αποτελεί καλό παράδειγμα της λειτουργίας του δημοσίου και πρόσθεσε ότι οι επτά κλίνες της ΜΑΦ είναι επιπέδου Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Οι δαπάνες της ανακαίνισης καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και σε ένα μικρό ποσοστό από χορηγούς.

Στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και νοσηλεύονται ασθενείς με προβλήματα αναπνευστικής ανεπάρκειας, διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, πνευμονική υπέρταση, πνευμονοπάθειες. Γίνεται, επίσης, έλεγχος μηχανικών ιδιοτήτων πνεύμονα, έλεγχος λειτουργίας δεξιών καρδιακών κοιλοτήτων, μη επεμβατικός αερισμός, επεμβατικός αερισμός και αντιμετωπίζονται όσοι θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Οι κλίνες ΜΑΦ που διαθέτει η Κλινική θα ανταποκριθούν στην ανάγκη νοσηλείας ασθενών που εξέρχονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας πριν από το εξιτήριο ή τη νοσηλεία σε άλλη κλινική.

Από αριστερά : ο Διευθυντής της Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΜΑΑ) κ. Ιωάννης Κιουμής δίπλα του ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδης Παναγιώτης κ δίπλα του ο αναπληρωτής διοικητής του Γ. Ν. Γ Παπανικολάου κ. Δημήτρης Βαλαρούτσος. (Φωτογραφία Χρήστος Αγγελόγλου)

papanikolaoy2.jpg

Από αριστερά ο αναπληρωτής διοικητής του Γ. Γ. Ν Παπανικολάου Βαλαρούτσος Δημήτρης Δίπλα του ο διευθυντής της Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΜΑΑ) Ιωάννης Κιουμής δίπλα ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδης Παναγιώτης κ δεξιά ή διοικητρια του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου Γιογκατζή Μαρία. (Φωτογραφία Χρήστος Αγγελόγλου)

papanikolaoy.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Άδωνι Γεωργιάδη στο Ιπποκράτειο – «Είναι η καρδιά του ΕΣΥ» (VIDEO)
Μετά τα εγκαίνια στο ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε το νοσοκομείο «καρδιά του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα» και...
Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Άδωνι Γεωργιάδη στο Ιπποκράτειο – «Είναι η καρδιά του ΕΣΥ» (VIDEO)
Θρίλερ με 11χρονη που αγνοείται στη Γαλλία: Συνελήφθη ο πατέρας συμμαθήτριάς της
Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες – Η 11χρονη δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής επί 6 μέρες
Θρίλερ με 11χρονη που αγνοείται στη Γαλλία: Συνελήφθη ο πατέρας συμμαθήτριάς της
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα