Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το πρωτότυπο τσάι σε… κάψουλες από το Σοχό (ΦΩΤΟ)

Μια νέα ξεχωριστή πρόταση από μια οικοτεχνία στο Σοχό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Detrop Boutique

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Ένα νέο, πρωτότυπο προϊόν, το τσάι βοτάνων σε μορφή πέλλετ, παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκθεση Detrop Boutique που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη η οικοτεχνία «Ώρα για τσάι Σοχού».

 Όπως εξήγησε στο TyposThes ο κ. Αποστόλης Μισχόπουλος που εδώ και πέντε χρόνια ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών βιολογικών βοτάνων σε αγρόκτημα 15 στρεμμάτων στο Σοχό Θεσσαλονίκης, στόχος του ήταν να προτείνει έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο για την κατανάλωση του τσαγιού. Τα βότανα που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα (τσάι βουνού Ολύμπου και Παρνασσού, θυμάρι, φασκόμηλο και χαμομήλι κ.ά.) συλλέγονται, αποξηραίνονται, κόβονται σε μικρά κομμάτια με το χέρι και κατόπιν αφού περαστούν από το ειδικό μηχάνημα, βγαίνουν σε μορφή πέλλετ. Δύο κάψουλες ισούνται με μια μερίδα τσάι. Ο καταναλωτής τοποθετεί τις κάψουλες από το τσάι της αρεσκείας του σε ένα φίλτρο και μπορεί να απολαύσει το αφέψημά του. Επίσης υπάρχουν και έτοιμα βυθιζόμενα φίλτρα, ενώ το προϊόν διατίθεται και σε συσκευασία vacuum.

tsai-soxou3.jpg
tsai-soxou2.jpg
tsai-soxou5.jpg

Η νέα, ξεχωριστή πρόταση πρόκειται να κάνει σύντομα το ντεμπούτο της στην αγορά και ήδη όπως μας αναφέρει ο κ. Μισχόπουλος, υπάρχουν παραγγελίες που αφορούν τη φετινή σεζόν ενώ εκφράστηκε ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της Detrop Boutique. Παράλληλα, αναφέρει πως έχει ήδη κατατεθεί μελέτη στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για ευρεσιτεχνία.

Πώς ξεκίνησε το «Ώρα για τσάι Σοχού»

Το αγρόκτημα βιολογικών αρωματικών βοτάνων του κ. Μισχόπουλου ξεκίνησε πριν 5 χρόνια μέσα από πρόγραμμα Νέου Αγρότη με 7-8 είδη αρωματικών βοτάνων, ενώ δημιουργήθηκε και οικοτεχνία παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων τσαγιού. Ο κ. Μισχόπουλος που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στο Δήμο Λαγκαδά δεν ξεκίνησε ως αγρότης. Δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, ωστόσο, βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει στον πρωτογενή τομέα και θέλοντας να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο, όπως λέει, αποφάσισε να ξεκινήσει το αγρόκτημα.

tsai-soxou2.jpg

Ο κ. Μισχόπουλος στη Detrop Boutique

Η παραγωγή είναι συγκεκριμένη και ανά σεζόν παράγονται περίπου 5-6.00 συσκευασίες τσαγιού, καθώς όπως λέει ο κ. Μισχόπουλος δεν επιλέγουν να αγοράζουν βότανα από αλλού. Αυτήν την στιγμή η σειρά τσαγιού «Ώρα για τσάι Σοχού» είναι διαθέσιμα σε καταστήματα ντελικατέσεν καθώς και σε σταντ με παραδοσιακά προϊόντα εντός κρεοπωλείων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα οι επαφές που γίνονται στο πλαίσιο εκθέσεων όπως η Detrop Boutique, στις οποίες η οικοτεχνία συμμετέχει με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, έχουν ανοίξει και άλλους ορίζοντες και ήδη υπάρχουν πελάτες από Καβάλα μέχρι Κρήτη, στους οποίους αποστέλλονται τα καλαίσθητα κουτάκια με το τσάι Σοχού. 

«Χαίρομαι που μέσα από το αγρόκτημα δίνεται η δυνατότητα οι γεύσεις της Μακεδονίας και ειδικότερα οι γεύσεις του Σοχού, του χωριού που αγαπώ πάρα πολύ να πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο», σημειώνει ο κ. Μισχόπουλος. Όπως μας λέει, πρόσφατα η οικοτεχνία ξεκίνησε συνεργασία με τον Καναδά, με μια οικογένεια Ελλήνων που διατηρεί ζαχαροπλαστεία. «Έχουν ήδη πάρει την πρώτη παραγγελία και χαίρομαι που θα έχουν άρωμα Μακεδονίας στον μακρινό Καναδά», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

tsai-soxou4.jpg

Η αγάπη του για τον τόπο του φαίνεται εξάλλου και από το γεγονός ότι τις συσκευασίες του προϊόντος κοσμεί σκίτσο από ένα ορόσημο του Σοχού, από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, το «Ώρα για τσάι Σοχού» ήδη από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στην έκθεση Detrop, πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία packing & design.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά