Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απολυμάνσεις για προστασία από τον κορωνοϊό στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Ειδικό υγειονομικό υλικό στους υπάλληλους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» - Κλειστά τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας

Με σκοπό την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού του Δήμου Θέρμης που εξυπηρετείται από τις κοινωνικές δομές του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης του κινδύνου εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται σε συχνή και άμεση επαφή με τους εξυπηρετούμενους πολίτες, ο δήμος Θέρμης προχώρησε στον εξοπλισμό των εργαζομένων του προγράμματος με θερμόμετρα μετώπου, ολόσωμες φόρμες προστασίας μιας χρήσης καθώς και Αλκοολούχα αντισηπτικά gel χεριών.

Με τα μέσα αυτά ατομικής προστασίας που έρχονται να συμπληρώσουν τον εξοπλισμό που παρείχαν τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», λαμβάνονται πλέον όλα τα μέτρα πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό με σκοπό την προστασία όσων πολιτών αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν ή βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη καθώς και των εργαζόμενων στις νευραλγικές δομές υποστήριξης των πολιτών.

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα απολυμάνσεων

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και χθες Τετάρτη 25η Μαρτίου το πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων στο δήμο Θέρμης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, με απόφαση του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες, τις δομές αλλά και τις Κοινότητες του δήμου. Μετά την ολοκλήρωση της σχολαστικής γενικής καθαριότητας όλων των χώρων, τα συμβεβλημένα εξειδικευμένα συνεργεία συνέχισαν και χθες Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020 τη διαδικασία της ολικής απολύμανσης κτιρίων και υπηρεσιών του δήμου.

Αναλυτικά, χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους όπου στεγάζονται Κοινωνικές δομές του δήμου Θέρμης, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, χώροι οι οποίοι είναι ιδιαίτερα νευραλγικοί κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο καθώς συνεχίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής του δήμου μας προσφέροντας βοήθεια σε εκατοντάδες συνδημότες μας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Παράλληλα συνεχίστηκε το πρόγραμμα απολυμάνσεων κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου, ενώ απολυμάνθηκε και το κτίριο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης καθώς και η πλειοψηφία των κτιρίων των Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα χθες απολυμάνθηκαν τα κτίρια της Κοινότητας Καρδίας, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής και Σουρωτής. Αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 θα απολυμανθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε Λιβάδι, Περιστερά και Νέα Ραιδεστό.

Με την απολύμανση δε του κτιρίου των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις όλων των εγκαταστάσεων των Εθελοντών μας που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αντιμετώπισης και περιορισμού του ιού.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο, όπου όλες οι υπηρεσίες του δήμου μας καλούνται να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους συνδημότες μας, καταβάλλεται, με εντολή του δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται οι νευραλγικοί χώροι καθαροί και ασφαλείς τόσο για τους κατοίκους του δήμου Θέρμης όσο και για το απασχολούμενο προσωπικό.

 

Κλειστά τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Θέρμης

Επίσης, με σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι λόγω της πανδημίας θα μείνουν κλειστά τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Θέρμης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δίνοντας ΑΜΚΑ και τα φάρμακα που χρειάζονται στα τηλέφωνα:

23920 72041 – για τις περιοχές Ν. Ρυσίου, Ταγαράδων

23923 30227 – για τις περιοχές Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας, Κ. Σχολαρίου

23960 22355 – για τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Ο Ιατρός των ΚΑΠΗ θα συνεχίσει κανονικά τις επισκέψεις του, τις καθορισμένες ημέρες και ώρες, εξυπηρετώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ και εφαρμόζοντας αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΠΗ:

ΤΡΙΤΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ. ΚΑΘΕ 2η ΤΡΙΤΗ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ, ΣΟΥΡΩΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΘΕΡΜΗ, ΤΡΙΑΔΙ, Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ: Κ. ΣΧΟΛΑΡΙ, ΚΑΡΔΙΑ, Ν. ΡΥΣΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΛΑΓΙΑΡΙ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ.

Για κάθε έκτακτη ανάγκη ή οδηγίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με το Κέντρο Υγείας Θέρμης στο τηλέφωνο 2313 310800.

 

ΔΕΥΑ Θέρμης: Μην πετάτε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στη λεκάνη της τουαλέτας

Τέλος, η ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΗΣ απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες– καταναλωτές της να μην ρίχνουν στις τουαλέτες γάντια μιας χρήσης μάσκες ή αντισηπτικά μαντιλάκια, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα.

Επίσης συνιστάται προσοχή και στις απορρίψεις στην τουαλέτα χαρτιών από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικά υγρομάντηλα.

Τα προϊόντα αυτά δεν διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, προκαλούν εμφράξεις στις σωληνώσεις, τα αντλιοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

«Δεν ρίχνουμε τίποτε στη λεκάνη της τουαλέτας, προσέχουμε τα δίκτυά μας και τους ανθρώπους μας και εφαρμόζουμε αυστηρά τους κανόνες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε στην παρακάτω gallery του typosthes τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Θέρμης:

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε «ομηρία» η Ευρώπη: Η Ρωσία κλείνει τον Nordstream - Φόβοι πως δε θα ξανανοίξει
Την αγορά έχει κυριεύσει ο φόβος ότι ο αγωγός Nordstream τον οποίο οι Ρώσοι κλείνουν σε μια εβδομάδα για συντήρηση, δεν θα ξανανοίξει ποτέ
Σε «ομηρία» η Ευρώπη: Η Ρωσία κλείνει τον Nordstream - Φόβοι πως δε θα ξανανοίξει