Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η μάχη των γιατρών με τον κορωνοϊό μέσα στη ΜΕΘ (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο φακός της ΕΡΤ3 βρέθηκε στην εντατική του νοσοκομείου

Την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους ασθενείς του Cοvid 19, χωρίς να έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ.

Ο φακός της ΕΡΤ3 βρέθηκε στην εντατική του νοσοκομείου εκεί όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται και ο 68χρονος κύριος Δημήτρης ο οποίος πρόσφατα αποσωληνώθηκε και χαιρετά την κάμερα.

Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, του μεταφέρει τις ευχές των δικών του ανθρώπων.Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του προκειμένου να αντικρίσει ξανά τους δικούς του.

Οπως λέει στην ΕΡΤ3 η γιατρός του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει.

Την ίδια ώρα όπως λέει ο Στέφανος Παπουτσής, προϊστάμενος της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, «δεν αντέχεις παραπάνω από 2,5 ώρες σε αυτές τις συνθήκες. Ιδρώνεις, έχεις την αίσθηση του κλειστού χώρου, εισπνέεις διοξείδιο οπότε αρχίζεις και ζαλίζεσαι, δεν μπορείς».

 «Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως το να φοράς τον εξοπλισμό, δεν μπορείς να κάνεις τις κινήσεις που ήσουν συνηθισμένος να κάνεις. Ακόμη και η αναπνοή είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρέπει να βάλεις και έξτρα στολή για να κάνεις κάποιες αποστειρωμένες ενέργειες στους ασθενείς. Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς πολλές φορές», λέει ο εντατικολόγος Βαγγέλης Καϊμακάμης.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ

Πληροφορίες από: ΕΡΤ, iefimerida.gr

*φωτ. αρχείου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις