Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαμαρτυρία από νοσηλευτές σε δημοσία Νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία από νοσηλευτές σε δημοσία Νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κινητοποίηση νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης - Τα αιτήματά τους

Κινητοποίηση νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε ένδειξη συμπαράστασης συμμετείχαν και εργαζόμενοι του ΕΣΥ άλλων ειδικοτήτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νοσηλευτές τάσσονται ενάντια σε κάθε σχεδιασμό κατηγοριοποίησης του νοσηλευτικού προσωπικού με κριτήριο την εκπαιδευτική βαθμίδα, ζητούν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, ένταξη στα ΒΑΕ, νέες προσλήψεις μονίμων, κ.ά.

«Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζεται το προσωπικό σε νοσηλευτές και σε βοηθούς, με κριτήριο το εάν είναι ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ. Κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, φροντίζουν το ίδιο για τον ασθενή», δήλωσε η γενική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή.

«Είναι ερώτημα, εάν κάτι τέτοιο ισχύσει και με δεδομένες τις ελλείψεις, με ποια ιδιότητα και με ποια αρμοδιότητα οι ΔΕ νοσηλευτές, που είναι σχεδόν οι μισοί από το σύνολο του προσωπικού, θα προσφέρουν στο εξής νοσηλεία», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του Δήμου «σήκωνε» ΙΧ με γερανό (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξαπλώστρες με… μεζούρα στα beach bar - Τέλος κοκτέιλ και ποτά