Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γέμισε τις παραλίες της Επανομής (ΦΩΤΟ)

Ο κόσμος τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις - Γιατί δεν άνοιξαν τα μαγαζιά

Μ.Κ.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν σήμερα στον παραλία του Ποταμού στην Επανομή, προκειμένου να αναζητήσουν μερικές στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Στην περιοχή του Ποταμού βρίσκονται πάνω από 10.000-12.000 κόσμου, όπως υπολογίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γεώργιος Τσαμασλής. Μιλώντας στο TyposThes επισημαίνει ότι ο κόσμος τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις και τηρεί όλα τα μέτρα και δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «κοσμοπλημμύρα» και σημειώνει μακάρι να έρχονται και άλλοι πολίτες να απολαύσουν τη θάλασσα, την αμμουδιά, τον ήλιο και όλα τα καλά της περιοχής.

Τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ οι επιχειρηματίες από τη Δευτέρα μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να πάρουν τον προβλεπόμενο χώρο αιγιαλού και να αρχίσουν να οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους και να τοποθετήσουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους στην παραλία. "Ετοιμάζονται και όπως ακούσατε πήρε η κυβέρνηση την απόφαση να ανοίξουν στις 25 Μαΐου". 

Κάποιες επιχειρήσεις ωστόσο λειτουργούν ως take away στην παραλία του Ποταμού. Ο κόσμος τηρεί πάντως τις αποστάσεις στην ουρά για να πάρει τον καφέ του ή το αναψυκτικό του. 

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με τον νόμο οι ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού με γαλάζια σημαία από 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άνοιξαν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από σήμερα στον Ποταμό. 

epanomi-paralia-1.jpg
epanomi-paralia-2.jpg
epanomi-paralia-3.jpg
epanomi-paralia-4.jpg
epanomi-paralia-6.jpg
epanomi-paralia-5.jpg
epanomi-paralia-7.jpg

 

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ από τον Ποταμό στο 2.51

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέας παρασκευασμένο σε εργαστήριο - Πώς παράγεται και τη διατροφική αξία έχει
Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι πραγματικό κρέας που καλλιεργείται απευθείας από ζωικά κύτταρα
Κρέας παρασκευασμένο σε εργαστήριο - Πώς παράγεται και τη διατροφική αξία έχει
Καλαφάτης: Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για όλη τη γειτονιά των Βαλκανίων
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε το θέμα της επόμενης διοργάνωσης: «Βιώσιμος τουρισμός, προκλήσεις και ευκαιρίες στα Βαλκάνια»
Καλαφάτης: Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για όλη τη γειτονιά των Βαλκανίων