Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για τα σεμινάρια της ΠΚΜ για τον κορωνοϊό στον τουρισμό

Τηλεκπαίδευση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στελεχών τουριστικών καταλυμάτων (εκτός ξενοδοχείων) και οργανωμένων κατασκηνώσεων, στα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν λόγω κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020, ενώ τα πρώτα τμήματα τηλεκπαίδευσης θα αρχίσουν την επόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, μέσω της πλατφόρμας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (elearning.kekpkm.gr).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ιστοσελίδα του οποίου έχουν αναρτηθεί οι σχετικές φόρμες υποβολής των αιτήσεων (www.kekpkm.gr).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για τα ξενοδοχεία (μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) και για τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα (μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).

Επιπλέον, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ανάλογα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν και για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει πέντε ώρες με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκπαίδευση θα γίνεται σε επιλεγμένα στελέχη των τουριστικών καταλυμάτων και των οργανωμένων κατασκηνώσεων, τα οποία θα είναι οι υγειονομικοί υπεύθυνοι των επιχειρήσεων και αφού λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

• Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού.

• Ανάπτυξη σχεδίου δράσης.

• Ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος.

• Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών.

• Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών.

• Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό.

• Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.

• Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει ομάδα εκπαιδευτών διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών, εποπτών υγείας στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμων, υγιεινολόγων, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων με εμπειρία στην εφαρμογή και στην εκπαίδευση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Χάρρυ Κλυνν: Από φτωχός πρόσφυγας πρωτοπόρος του stand-up comedy στην Ελλάδα
Ο Καλαμαριώτης καλλιτέχνης που άφησε το μοναδικό του στίγμα αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις της μεταπολιτευτικής κοινωνίας
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Χάρρυ Κλυνν: Από φτωχός πρόσφυγας πρωτοπόρος του stand-up comedy στην Ελλάδα
Καλαφάτης: Επενδύουμε στον κόσμο που χτίζεται με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία
Τι είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής και την εθνική στρατηγική για την πρόληψη της βίας
Καλαφάτης: Επενδύουμε στον κόσμο που χτίζεται με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία