Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στο Λευκό Πύργο παράσταση διαμαρτυρίας ξεναγών Βόρειας Ελλάδος

Στο Λευκό Πύργο παράσταση διαμαρτυρίας ξεναγών Βόρειας Ελλάδος
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ντύθηκαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας - Διαμαρτύρονται για την απώλεια του εισοδήματός τους

Ντυμένοι στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, οι ξεναγοί της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι ξεναγοί όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «αντιμετωπίζουν πλήρη απώλεια εισοδήματος. Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου, οι ξεναγοί έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019».

Στη βόρεια Ελλάδα, ο αριθμός των ξεναγών «αγγίζει» τους 160, εκ των οποίων οι 114 είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο, ενώ πανελλαδικά ο αριθμός των ξεναγών είναι 2.400 άτομα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ξεναγών Β. Ελλάδος, Αναστασία Γαϊτάνου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γαϊτάνου, οι ξεναγοί κινήθηκαν από το πεζοδρόμιο (για να μην διαταράξουν την κυκλοφορία) προς το δημαρχείο, όπου και επέδωσαν ψήφισμα.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παράταση περιοριστικών μέτρων στην Ξάνθη λόγω κορωνοϊού

Νεκρός σε τροχαίο με τη μηχανή του ένας 32χρονος μουσικός (ΦΩΤΟ)