Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν έργα για αναβάθμιση 10 παιδικών χαρών

Από την Τετάρτη και από τη Ξηροκρήνη αναμένεται να αρχίσουν τα έργα

Μ.Κ.

Από την Τετάρτη και από τη Ξηροκρήνη, αρχίζει η υλοποίηση του έργου που αφορά αναμόρφωση 10 παιδικών χαρών στο δήμο Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό έτους 2019 της διοίκησης. Μετά τις παρεμβάσεις οι παιδικές χαρές θα αλλάξουν εικόνα με στόχο να πιστοποιηθούν. Επίσης, για την παιδική χαρά Ροτόντας, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις και θα δημοπρατηθεί το έργο τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων τεχνικών έργων μεταξύ των οποίων και έργα τα οποία η διοίκηση βρήκε από την προηγούμενη και ολοκλήρωσε (ανάπλαση οδού Κάστρων, Στρατηγού Καλλάρη, Πλατείας Φαναριωτών κ.ά).

Μεταξύ άλλων είπε ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για δυο σημαντικά έργα, την ανάπλαση του Καπανίου και του άξονα της Δημ. Γούναρη. Είπε ακόμη ότι ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Επταπυργίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης για ανάπλαση του πάρκου στην Μπότσαρη με Ηλέκτρας, ενώ αναφορά έκανε για το νηπιαγωγείο στη Λαχανά και στην Καπετάν Άγρα.

«Τρέξαμε» την Αγίου Δημητρίου, τα φυτεμένα δώματα στις ταράτσες πιλοτικά σε τρία σχολεία, τρέξαμε και παραλάβαμε ενώ είχαν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση μελέτες για τα σχολικά κτίρια της Συγγρού, της Ικτίνου, της Ολυμπιάδος, είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Καταφέραμε τη χρηματοδότηση για τους στάβλους Παπάφη, ένα έργο - σταθμό για το δήμο και προσπαθήσαμε να συντηρήσουμε όσο μπορούσαμε τη σχολική στέγη».

Εξέφρασε επίσης τη χαρά του «γιατί έχουμε ανάδοχο για το ιστορικό 5ο Γυμνάσιο στην οδό Κριεζώτου ένα έργο που έχει ανάγκη η σχολική στέγη της πόλης».

Αναφέρθηκε και στην κριτική που έχει ασκηθεί για το «σταμάτημα της Αγίας Σοφίας», λέγοντας ότι η παύση της πεζοδρόμησης του τμήματος της Αγίας Σοφίας μέχρι τη Λ. Νίκης ήταν κάτι που δεν έγινε εν κρυπτώ. Είπε επίσης ότι σταμάτησαν και κάποια άλλα "προβληματικά" έργα, όπως οι υπόγειοι κάδοι, ενώ βγήκε η «προβληματική σύμβαση» στην πλατεία Ελευθερίας, όπως είπε.

"Δεν υπάρχει τίποτα ποιο ασφαλές στη δημοκρατία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πολιτική αυτοτέλεια, από το να υλοποιούμε αυτό που κάθε 4 χρόνια επιλέγουν οι συμπολίτες. Πλοηγός μας για κάθε μας κίνηση είναι το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα γιατί γι αυτό θα κριθούμε σε 4 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι επικίνδυνες ατραποί που δεν μπορούν ούτε καν να μας απασχολούν", τόνισε.

Όπως αναφέρεται στον απολογισμό, το εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός έτους 2019 της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων αφορούσε στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση έργων που στόχο είχαν τη βελτίωση και ανάδειξη των υποδομών της πόλης.

Η υπηρεσία ανέλαβε τη διοίκηση και την επίβλεψη σειράς νέων ή και συνεχιζόμενων έργων, μεταξύ των οποίων:

• Ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, κατασκευή υπόβασης και διαμορφώσεις του δαπέδου κυκλοφορίας στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), π.δ. 615.040,00€.

• Κατασκευή νέων παιδικών χαρών Ευαγόρα και Κορίνθου, π.δ. 445.000,00€.

• Ανάπλαση πάρκου Ν. Παπάζογλου (πρώην Αγ. Θεράποντα), π.δ. 830.000,00€.

• Ανέγερση διθέσιου νηπιαγωγείου στην οδό Καπετάν Άγρα 49, π.δ. 2.050.000,00€.

• Διαμόρφωση χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου - Βούλγαρη, π.δ. 980.000,00€.

• Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Πολιτιστικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Τούμπας, π.δ. 399.000,00€.

• Διαμόρφωση σχολικής αυλής με βιοκλιματικά κριτήρια στο 27ο Δημοτικό Σχολείο (ΕΣΠΑ), π.δ. 500.000,00€ .

• Συντηρήσειςσχολικώνκτιρίων.

• Επισκευή, συντήρηση, αναβάθμιση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης δημοτικών κτιρίων π.δ. 810.000,00€.

• Αποπεράτωση προσθήκης πτέρυγας και ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου του 106ου Δημοτικού Σχολείου και 97ου Νηπιαγωγείου. π.δ.

• Κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο Δ.Θ., π.δ. 380.000,00€.

• Συντήρηση και επισκευή πλατειών πεζοδρόμων και υπαιθρίων αθλητικών χώρων ΔΘπ.δ. 700.000,00€.

• Συντήρηση υπαίθριων χώρων Ν. Παραλίας, Αλάνας Τούμπας, ΑγίαςΣοφίαςκαιπεριοχήςΧρηματιστηρίου, π.δ. 500.000,00€.

• Κατεδάφιση επικινδύνων και ρυμοτομούμενων κτισμάτων, π.δ. 830.000,00€.

• Ανακατασκευή και συντήρηση χώρων παιδικών χαρών, π.δ. 800.000,00€.

• Διαμόρφωση σχολικής αυλής με βιοκλιματικά κριτήρια στο 2ο Γυμνάσιο - 31ο ΓΕΛ (ΕΣΠΑ), π.δ. 740.000,00€.

• Επισκευή, συντήρηση, αναβάθμιση εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης δημοτικών κτιρίων Δ.Θ. 2016, π.δ. 100.000,00€.

• Συντηρήσεις - μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεωνΔΘ, π.δ. 455.000,00€.

• Εκτέλεση εργασιών με το εργατοτεχνικό προσωπικό του τμήματος (συντηρήσεις μικρής κλίμακας και αποκαταστάσεις βλαβών και βανδαλισμών σε κτίρια, υπαίθριους και αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές, αστικό εξοπλισμό και καθαρισμούς graffiti, αποξήλωση περιπτέρων, κ.ά.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ