Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικός καθαρισμός στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρέπει να προστατεύουμε τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Δράση εθελοντικού καθαρισμού από μπάζα και σκουπίδια στο δάσος του Σέιχ Σου οργάνωσε σήμερα το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. Η δράση, στην οποία συμμετείχαν μέλη εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες είχε σημείο εκκίνησης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Κεδρηνού Λόφου, ενώ συνέδραμαν οχήματα του δήμου.

«Συνήθως θυμόμαστε το δάσος του Σέιχ Σου το καλοκαίρι ενόψει κάποιου πιθανού κινδύνου. Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αποτελεί το βασικό πνεύμονα της πόλης μας», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε στο περιαστικό δάσος «συνέχεια, όλες τις μέρες του χρόνου» και να το προστατεύουμε. Όπως είπε ο δήμος με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική και εθελοντές βρέθηκε σήμερα στο σημείο για να γίνει συμβολικά καθαρισμός αλλά και για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες ότι «αυτό το σημείο δεν είναι ο τόπος για να πετάμε μπάζα, για να καταστρέφουμε. Είναι ένας τόπος που σεβόμαστε, αγαπάμε γιατί προστατεύει εμάς». Ο δήμαρχος επεσήμανε ακόμη ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και με το φλοιοφάγο έντομο, είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες της διοίκησης.

Για μια δράση που είχε ως στόχο να προφυλαχθεί το περιαστικό δάσος από κάθε επικινδυνότητα, έκανε λόγο ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην Πολιτική Προστασία Βασίλης Μωυσίδης, σημειώνοντας ότι αυτές οι δράσεις θα επεκταθούν. «Θα ενεργοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και τους άλλους δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος», τόνισε. Σημειώνεται ότι έγινε και πτήση από drone, προκειμένου να υπάρχει μια χαρτογράφηση των κατεστραμμένων δέντρων από το φλοιοφάγο. Η πτήση έγινε από ιδιωτική εταιρία που όπως είπε ο κ. Μωυσίδης συνδράμει σε κάθε προσπάθεια του δήμου.  

Για τη διαρκή συνεργασία του δήμου με το Πυροσβεστικό Σώμα μίλησε ο υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, συντονιστής επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 3 δήμους που έχουν στην αρμοδιότητά τους κομμάτι του δάσους και γίνεται μια διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης του δάσους. Βλέπετε δυστυχώς ότι συμπολίτες μας κάνουν ρίψη μπάζων ή άλλων αντικειμένων, όπως σημείωσε, κάνοντας λόγο για περιστατικά που μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου και έχουν αναπτυχθεί όλα τα μέσα και το προσωπικό που προβλέπεται από το σχεδιασμό ώστε να «είμαστε διαρκώς έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό, πάντα με τη συνδρομή και των υπόλοιπων φορέων». Σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πολύ δυνατό τμήμα Πολιτικής Προστασίας με υδροφόρα, μηχανήματα, εξοπλισμό κλπ που τα θέτει στη διάθεση της Πυροσβεστικής όταν χρειαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι φέτος από άποψη προσωπικού και εξοπλισμού η Πυροσβεστική είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φέτος τα εναέρια μέσα είναι πιο ενισχυμένα αφού έχουμε 9 ελικόπτερα βαρέως τύπου και μάλιστα ένα από αυτά σταθμεύει έπειτα από πολλά χρόνια στην Αγχίαλο, άρα καλύπτει και την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ενώ ήδη έχει αρχίσει η λειτουργία νέων εποχικών κλιμακίων στη Χαλκιδική, όπως είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του TyposThes

seix-sou-katharismos1.jpg
seix-sou-katharismos2.jpg
seix-sou-katharismos4.jpg
seix-sou-katharismos5.jpg
seix-sou-katharismos6.jpg

 

seix-sou-katharismos9.jpg

 

seix-sou-katharismos8.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καλά στην υγεία του ο Τζιτζικώστας – Με επιτυχία το χειρουργείο
Μετά από κάταγμα στο ισχίο το οποίο υπέστη έπειτα από ατύχημα που είχε επιστρέφοντας στο σπίτι του από το γραφείο του στην Περιφέρεια
Θεσσαλονίκη: Καλά στην υγεία του ο Τζιτζικώστας – Με επιτυχία το χειρουργείο