Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιαννούλης: «Αναζητείται» ο Περιφερειάρχης στις πληγείσες περιοχές του Λαγκαδά

Επίσκεψη στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι πραγματοποίησε η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά

Επίσκεψη στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι πραγματοποίησε ο Επικεφαλής και Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης και ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης "εν αναμονή εξηγήσεων αλλά και πράξεων ευθύνης από την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαγκαδά που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σαββατοκύριακου".

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε θέσει το πλαίσιο τόσο των παραλείψεων όσο και του σχεδιασμού που απαιτείται για την αποτροπή καταστροφικών επιπτώσεων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η εικόνα σήμερα στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι όπως την κατέγραψαν ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολή Αγαθαγγελίδου, Γιώργος Ζέρβας και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Λαμτζίδης είναι ανησυχητική, επισημαίνει η παράταξη.

"Τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΝΕ Β Θεσσαλονίκης Νίκο Γιάγκο, τους συντονιστές των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά και Ζαγκλιβερίου Πέτρο Φράγκο και Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, τον πρώην δήμαρχο Ασσύρου Δημήτρη Ράβναλη και την δημοτική σύμβουλο Λαγκαδά Σοφία Μπέφα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γεωργία Μιχαηλίδου καθώς και τον πρώην πρόεδρο Παντελή Μητσόπουλο που έγκαιρα αλλά εις μάτην είχαν ειδοποιήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών λόγω της υπερκάλυψης του ποταμού που διασχίζει την περιοχή από καλαμιές ύψους έως και δύο μέτρων καθώς και τα επί χρόνια ασυντήρητα φρεάτια ομβριων υδάτων", σημειώνεται ακόμη.

"Το φωτογραφικό οδοιπορικό και τα βίντεο αψευδής μάρτυρας για το μέγεθος του κινδύνου. Επισφαλείς και πρόχειρες αναχωματώσεις, σε συνδυασμό με έναν δαιδαλώδη χαραγμένο υδατικό χάρτη ρεμάτων μικρών και μεγάλων, θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τις ζωές και τις Περιουσίες των κατοίκων της Περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης συναντηθήκαμε και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά Γιώργο Προκοπίδη, δηλώνοντας τόσο στον ίδιο όσο και μέσω αυτού στον Δήμαρχο Λαγκαδά ότι θα σταθούμε αρωγοί και συνδιεκδικητές στο πάγιο αίτημα για την ύπαρξη στέρεων υποδομών αλλά και άμεσων μέτρων στήριξης στους πληγέντες κάθε κατηγορίας. Συζητήσαμε με κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες που είδαν το βιός τους να παρασέρνεται στα ορμητικά νερά. Διεκδικούμε και θα απαιτήσουμε άμεσα από την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντί να δοξάζεται απούσα, να σταθεί δίπλα στο πλευρό των πληγέντων αλλά και να ξεκινήσει άμεσα ένα ευρύ και συνολικό σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με ευχολόγια και επικοινωνιακές φιέστες το νερό δεν σταματάει", καταλήγει η ανακοίνωση.

img_1604.jpeg
img_1665.jpeg

 

img_1633.jpeg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Γερμανία: «Θλιβερή κορύφωση» της κατάστασης στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα
«Η Γερμανία θα ξεπεράσει σημαντικά τους 5.000 ασθενείς στις ΜΕΘ. Αν τεθούν σε ισχύ άμεσα τα μέτρα, η κατάσταση στις ΜΕΘ θα φθάσει στο θλιβερό...
Κορωνοϊός – Γερμανία: «Θλιβερή κορύφωση» της κατάστασης στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα
Ματαιώθηκε το Run Greece Καστοριάς λόγω κορωνοϊού
Ο προγραμματισμός για τη διενέργεια του RUN GREECE θα γίνει από το νέο έτος, μετά από εξέταση των δεδομένων της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου
Ματαιώθηκε το Run Greece Καστοριάς λόγω κορωνοϊού