Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μέτρα και ενισχύσεις μετά την ακύρωση της ΔΕΘ ζητά η Νοτοπούλου

Καλεί τους παραγωγικούς φορείς της πόλης καταγράψουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την ακύρωση της έκθεσης

Για συνεννόηση των παραγωγικών και θεσμικών φορέων της πόλης ώστε να καταγραφούν οι οικονομικές συνέπειες από την ακύρωση της ΔΕΘ και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις και ενισχύσεις από την κυβέρνηση, καλεί με δήλωσή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρει, «η Θεσσαλονίκη πλήττεται σε πολλά επίπεδα και παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη νέα υγειονομική κρίση. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος του. Στόχος είναι να καταρτιστεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι σε μια κυβέρνηση, που τα έχει κυριολεκτικά χάσει και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση». Αναλυτικά στη δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου αναφέρει:

Αφού αδυνατούν, ας τους δείξει η πόλη το δρόμο

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή έγινε εμφανές ότι θα χρειαστεί γενναία στήριξη της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την ακύρωση της διοργάνωσης.

Είναι αναγκαίο όλοι οι παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να συνεννοηθούν και να καταγράψουν τις οικονομικές επιπτώσεις διεκδικώντας από την κυβέρνηση αποζημιώσεις και ενισχύσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες.

Η Θεσσαλονίκη πλήττεται σε πολλά επίπεδα και παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη νέα υγειονομική κρίση. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος του.

Στόχος είναι να καταρτιστεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι σε μια κυβέρνηση, που τα έχει κυριολεκτικά χάσει και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αφού αδυνατεί  η κυβέρνηση  ας τους δείξει η πόλη μας  το δρόμο. Η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ τώρα.

Εγκαίρως μέτρα προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων, ενίσχυση των πληγέντων και των επιχειρήσεων και μέτρα στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Για να μην είναι γενικόλογες έννοιες απαιτείται σοβαρή και τεκμηριωμένη καταγραφή των επιπτώσεων του «λουκέτου» στη ΔΕΘ, αλλά και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι τοπικοί φορείς ενωμένοι οφείλουν να συσπειρώσουν την κοινωνία γύρω τους και να διεκδικήσουν από κοινού.

Πέρα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, πέρα από κομματικές προτιμήσεις.

Το ζητούμενο σήμερα είναι το αύριο της Θεσσαλονίκης.

Για να μην προσπαθούμε τελευταία στιγμή να σώσουμε ό,τι σώζεται. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους συνεισφέροντας με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε από αυτή τη δύσκολη περίοδο στην οποία μας έβαλε και η κυβερνητική ολιγωρία να βγει η Θεσσαλονίκη πιο δυνατή και η κοινωνία όρθια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη