Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ακυρώνονται συναυλίες και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Ακυρώνονται όπως ανακοινώθηκε σήμερα τόσο το Παρά Θιν Αλός από το Δήμο Καλαμαριάς όσο και τα Μερκούρεια από το Δήμο Νεάπολης Συκεών

Ακυρώσεις προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Έτσι σήμερα ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμαριάς η ματαίωση για το φετινό «Παρά Θίν Αλός», ενώ με τη σειρά του και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών ανακοίνωσε πως δε θα πραγματοποιηθούν ούτε τα «Μερκούρεια».

Νωρίτερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από έκτακτη σύσκεψη ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την αναστολή του Φεστιβάλ Επταπυργίου και των συναυλιακών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των εποπτευόμενων φορέων της.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμαριάς αναφέρει αναλυτικά:

«Το «Παρά Θίν Αλός» θα αποτελούσε και για φέτος ορόσημο για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα, καλύπτοντας τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των περισσότερων πολιτών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συναυλίες της Νατάσας Μποφίλιου, του Γιάννη Κότσιρα, του Trio Musicanti, του Νίκου Ξυδάκη αλλά και άλλων καλλιτεχνών, στον εμβληματικό χώρο-ορόσημο του Κυβερνείου (παλατάκι).

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και δεδομένης της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Καλαμαριάς αναστέλλει τις εκδηλώσεις του Παρά Θίν Αλός για το 2020, για λόγους προάσπισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Ανανεώνουμε το όμορφο πολιτιστικό ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, ευχόμενοι να βγούμε όλοι δυνατοί και ενωμένοι από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που βιώνουμε αυτή την περίοδο».

Αντίστοιχα στην ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών αναφέρεται:

Στη ματαίωση της διεξαγωγής του θεατρικού θεσμού των «Μερκουρείων» αναγκάζεται να προβεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά από την αποτρεπτική απάντηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που απηύθυνε η διοίκηση του δήμου, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση της Γ. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «παρόλο που αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων αυτών και τις επιπτώσεις που θα έχει πιθανή ματαίωσή τους στις λεπτές ισορροπίες της τοπικής οικονομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να σας πληροφορήσουμε ότι η διεξαγωγή τους θα αποτελέσει ένα δυσμενές πλήγμα στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στην πατρίδα μας. Ακόμα και αν τηρηθούν με σχολαστική συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στον χώρο των εκδηλώσεων, είναι αδύνατον να ελεγχθεί η συγκέντρωση του κόσμου. Η επικινδυνότητα της περιοχής σας, σε συνδυασμό με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, καθιστά αδύνατη για φέτος τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων στο πλαίσιο των ‘‘Μερκουρείων’’ που διοργανώνει ο δήμος σας. Ανωτέρω περιορισμός εμφαίνεται και στο υπ’ αριθμόν 3429 ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την 14η Αυγούστου 2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (…)».

«Πάνω από όλα η δημόσια υγεία»

«Πάνω από όλα η δημόσια υγεία» σημειώνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «με πόνο ψυχής είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τα φετινά ‘‘Μερκούρεια’’ για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, από τον κίνδυνο εξάπλωσης του covid-19 που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

»Φέτος που κάναμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης αγαπημένης μας Μελίνας,

»Φέτος που μετά από χρόνια εξασφαλίσαμε 10 συμμετοχές,

»φέτος που είχαμε προετοιμαστεί για να τιμήσουμε την Μελίνα όπως της αξίζει και όπως το δικαιούται δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τα ‘‘Μερκούρεια 2020’’, αναφέρει και προσθέτει: «Για μας προέχει και θα προέχει πάντοτε το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας. Ζητάμε την κατανόηση των χιλιάδων συμπολιτών μας που δεν θα έχουν φέτος τη χαρά να απολαύσουν τα Μερκούρεια. Ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας και ειδικά τη νέα γενιά να εφαρμόζουν κάθε μέρα τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών ΕΟΔΥ κλπ για να πετύχουμε να σπάσουμε επιτέλους τον φαύλο κύκλο της μετάδοσης του covid-19. H ζωή και υγεία προηγείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ