Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η θερινή απασχόληση μαθητών στο Ωραιόκαστρο (ΦΩΤΟ)

Συμμετείχαν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19

Δημιουργικότητα, μάθηση, κέφι, χαρά, μουσική, φιλία και παιχνίδια κυριάρχησαν στα τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών» του δήμου Ωραιοκάστρου, που υλοποιήθηκε με επιτυχία από τις 6 Ιουλίου ως τις 14 Αυγούστου 2020 σε σχολικές μονάδες του δήμου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19.

«Στόχος του προγράμματος ήταν να εμπλουτίσουμε το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών με ποικίλες δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια συμπεριφορών που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωσή τους ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα από τις κατάλληλες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω του κορωνοϊού τα παιδιά έχουν ανάγκη από χαλάρωση και διασκέδαση», τονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου.

 

Δράσεις και παιχνίδια

Τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που τιμάται στις 30 Ιουλίου κάθε χρόνο, έφτιαξαν ένα χάρτινο λουλούδι. Συζήτησαν μέσα στην τάξη για τη φιλία και τους φίλους και στη συνέχεια έγραψαν στα πέταλα του λουλουδιού με ποιές λέξεις αντιλαμβάνονται τη φιλία.

Ακόμη οι μικροί μαθητές χρησιμοποιώντας χαρτόνια κατασκεύασαν ένα χοντροκέφαλο χταπόδι και μικρά ψαράκια και... λαχταριστά παγωτά, τα οποία τα ζωγράφισαν ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν!

Σε ένα άλλο τμήμα το θέμα που απασχόλησε τα παιδιά ήταν η ανακύκλωση. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτί οι μαθητές σχεδίασαν αφίσες τις οποίες ανάρτησαν σε διάφορα σημεία στον προαύλιο χώρο του σχολείου, για να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά για την ανακύκλωση. Επίσης, δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις για το περιβάλλον και την προστασία του.

Στα τμήματα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης πρωταγωνιστούν τα παιχνίδια. Τα παιδιά έπαιξαν τον κρυμμένο θησαυρό, παιχνίδια μνήμης με κάρτες, με μουσικούς μαρκαδόρους, ενώ έλυσαν αινίγματα και συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες.

Σε ένα τμήμα τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη διατροφή. Αρχικά άκουσαν τραγούδια και παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το θέμα και στη συνέχεια έκαναν διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές γύρω από τη διατροφή.

Το θέμα που απασχόλησε τα παιδιά άλλων τμημάτων ήταν οι θεοί του Ολύμπου, ενώ εξοικειώθηκαν με το θέατρο διασκευάζοντας το παραμύθι «Η πριγκίπισσα Δυσκολουλα» του Ευγένιου Τριβιζά. Επίσης, τα παιδιά γνώρισαν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από ντοκιμαντέρ, βιβλία και παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης οι εκπαιδευτικοί εστίασαν και στη συναισθηματική αγωγή μιας και οι απαιτήσεις κατά τη σχολική περίοδο είναι αυξημένες και έτσι τα παιδιά δεν έχουν το χρόνο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Δελαβερίδου, Αθηνά Δίγκαλη, Ελένη Γκόλτσιου, Αντωνία Μαρινούδη, Βικτωρία Μαυρίδου, Μαρία Μπουφίδου, Πασχαλίνα Παυλίδου, Άρτεμις Πολιουδάκη, Μαρία Προκοπίου, Αναστασία Σαρακλίδου - Καλπακίδου, Ειρήνη Σταμπολή, Εύα Σωτηριάδου, Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Ωραιοκάστρου:

dimiourgiki_apasxolisi_oraiokastro_2.jpg
dimiourgiki_apasxolisi_oraiokastro_1.jpg
dimiourgiki_apasxolisi_oraiokastro_3.jpg
dimiourgiki_apasxolisi_oraiokastro_4.jpg
dimiourgiki_apasxolisi_oraiokastro_5.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»