Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις για αποσυμφόρηση της Ανδρέα Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση οι αλλαγές τις οποίες σχεδιάζει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Το σχέδιο των παρεμβάσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση του κεντρικότερου εμπορικού άξονα της δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσίασε στους επαγγελματίες της περιοχής, η διοίκηση του δήμου.  

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον Covid-19, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη οδική αρτηρία, με το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος να δημιουργεί καθημερινά συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας στο εμπορικό κέντρο, υποβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια των πεζών και συμβάλλοντας στην αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου. «Επιχειρούμε να δώσουμε απάντηση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, επιθυμώντας να βάλουμε τέλος στις εικόνες συμφόρησης της οδού. Θέλουμε η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, που συνιστά έναν από τους πλέον καλοσχεδιασμένους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, να επανακτήσει τη δυναμική της προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αλλά και της τοπικής οικονομίας, η οποία έχει διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό» τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Παρουσιάζοντας τις βασικές τεχνικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο δήμος για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος και Ειδικός Σύμβουλος του δημάρχου, Σταύρος Κωνσταντινίδης, τόνισε πως αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία ζώνης πεζών και ενδιάμεσης διαχωριστικής νησίδας, τη δημιουργία 23 θέσεων φορτοεκφόρτωσης στους θύλακες στάθμευσης της οδού, την τοποθέτηση ελαστικών κολωνακίων στις διασταυρώσεις, τη βαφή διαβάσεων πεζών της Α. Παπανδρέου όπως και αντίστοιχα των κάθετων σε αυτήν οδών. Ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε πως με τις παρεμβάσεις αυτές, ο δήμος προσαρμόζει μια πετυχημένη πρακτική που εφαρμόστηκε σε πολλές ελληνικές πόλεις, αποτρέποντας δραστικά το δραματικό πρόβλημα της παράνομης διπλής στάθμευσης που αποτελεί μάστιγα της συγκεκριμένης οδού και εξασφαλίζοντας την ομαλή κυκλοφοριακή ροή προς κάθε κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης, έλαβαν τον λόγο και οι επιχειρηματίες της περιοχής, διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις τους για την υλοποίηση του σχεδιασμού, αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην εμπορική κίνηση του δρόμου, ενώ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με ζητήματα φορτοεκφόρτωσης και εφοδιασμού των καταστημάτων.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, τόνισε πως με την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων που προωθεί ο Δήμος θα προασπιστεί το επιχειρηματικό συμφέρον και η εμπορικότητα της οδού, στοιχείο που αποτελεί ζητούμενο για τη δημοτική αρχή, καθώς η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση θα επιφέρει και ανακούφιση στην τοπική αγορά, καθιστώντας τη ελκυστικότερη για τους δημότες. Επισήμανε ακόμη πως πρώτης προτεραιότητας είναι η ομαλοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών προκειμένου να διαφυλαχτεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των πεζών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.

Προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης, το οποίο μεγιστοποιεί τη συμφόρηση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, κρίθηκε ότι ζωτική καθίσταται η έναρξη λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ της οδού Ελευθερίας. Όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου η υλοποίηση των μέτρων με την τοποθέτηση κολωνακίων θα δρομολογηθεί στο διάστημα κατά το οποίο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του όλου σχεδιασμού.  Παράλληλα η δημοτική αρχή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι επαγγελματίες της περιοχής δια του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των μέτρων κυκλοφοριακής αναβάθμισης της Α. Παπανδρέου, πήραν τον λόγο οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σωτηράκης και Νέστορας Λαφαζανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανεύς, ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού Στάθης Καϊτετζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελευθέριος Αλεξανδρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αντίνου, ενώ παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Νίκος Ζυγάς.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

enimerosi_dimos_kordeliou_evosmou_2.jpg
enimerosi_dimos_kordeliou_evosmou_1.jpg
enimerosi_dimos_kordeliou_evosmou_3.jpg
parembaseis_andrea_papandreou_kordelio_1.jpg
parembaseis_andrea_papandreou_kordelio_2.jpg

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Δεκέμβριο τα έργα του μετρό στη Βενιζέλου
Η τιμή του εισιτηρίου του μετρό δεν θα απέχει πολύ από αυτή του ΟΑΣΘ, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Δεκέμβριο τα έργα του μετρό στη Βενιζέλου
Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία
Σήμερα το μεγάλο live που διοργανώνει η ΤΕΧΑΝ, καλώντας τους δημότες να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν μοναδικά δώρα
Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία