Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόταση Ευθυμίου να τοποθετηθεί οπτική ίνα στις σχολικές μονάδες

Τι ευχήθηκε η βουλευτής ΝΔ για τη νέα σχολική χρονιά

Την πρόταση να τοποθετηθεί οπτική ινα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των δυσχερειών στην εκπαιδευτική διαδικασία που προκαλεί ο Covid-19 έκανε η βουλευτής ΝΔ κυρία Άννα Ευθυμυίου.

«Είναι επωφελής η μετάβαση των συνδέσεων των σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης σε πιο γρήγορο ίντερνετ, γιατί θα διευκολύνει τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης κάτω από όποιες περιστάσεις και για όσους μαθητές κριθεί απαραίτητο.

Η αύξηση των ταχυτήτων των συνδέσεων ίντερνετ στις σχολικές μονάδες πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των εργαστηρίων στα σχολεία, αλλά και να καλύψει τις τεχνικές ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χρήση της τηλεκπαίδευσης, σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος από τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι αναγκαίο και τα σχολεία της Θεσσαλονίκης να εισέλθουν στην εποχή του γρήγορου διαδικτύου», σημείωσε η Άννα Ευθυμίου.

Παράλληλα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και «καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, που με τις γνώσεις τους καθοδηγούν τα παιδιά μας, αλλά και στους γονείς, που αγωνιούν και συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των παιδιών τους για εξέλιξη».

Υπογράμμισε εξάλλου πως «Είναι αναγκαίο να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας και που συνιστούν οι ειδικοί και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους γύρω μας». 

Σειρά επαφών για τη στήριξη της Παιδείας

Η κα Ευθυμίου πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες σειρά επαφών, προκειμένου να συμβάλλει, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για την υποδοχή μαθητών.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως μητέρα, θεωρώ ότι η εκπαίδευση και η παιδεία αποτελούν από τους βασικότερους πυλώνες μιας εξελιγμένης κοινωνίας και συνιστούν επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μου είναι, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, να γίνω κοινωνός των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις για την επίλυσή τους», τόνισε η βουλευτής.

Η Άννα Ευθυμίου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη,με την οποία συζήτησε για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων υπό συνθήκες κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τους μαθητές. Η βουλευτής μίλησε στην Υφυπουργό για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δήμοι, όπως ο Δήμος Καλαμαριάς και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, που αφορούν την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό παρενέβη για την επίλυση του ζητήματος μεταφοράς μαθητών, που εμφανίστηκε στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Τελικά, δόθηκε λύση με τη μίσθωση λεωφορείων από τη δημοτική αρχή Κορδελιού – Ευόσμου, με τη χρήση των κονδυλίων που έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των μαθητών μέχρι το Νοέμβριο, οπότε και θα διατεθούν λεωφορεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός στη βουλευτή, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διευθετηθούν όποια προβλήματα προκύψουν και να τηρηθούν οι οδηγίες που έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ. 

 

Συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, προκειμένου να ενημερωθεί για το βαθμό ετοιμότητας των σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης να υποδεχτούν μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση, σε συνεργασία με τους δήμους της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα που προέκυψαν, με κυριότερο την έλλειψη αιθουσών σε ορισμένα σχολεία ως προς την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Επίσης, όπως ο ίδιος επισήμανε, η Κυβέρνηση προέβη άμεσα σε σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ενώ άμεσα έγιναν φέτος και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μαυρίδη και Αθανάσιο Φροσύνη,αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι Διευθυντές μίλησαν στη βουλευτή για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω της ενδεχομένης έλλειψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι αναμένεται να επιλυθούν.

 

Τέλος, η βουλευτής συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Κεχαΐδου, η οποία μίλησε για τα σχολεία όπου εκκρεμεί η έγκριση ολιγομελών τμημάτων και για τη ζητήματα που αναμένεται να δημιουργήσει τυχόν κατάργησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ