Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στο επίκεντρο του 2oυ Balkan Forum

Πραγματοποιείται στις 25-26 Σεπτεμβρίου, παρουσία Υπουργών αλλά και εκπροσώπων από 6 Βαλκανικές χώρες

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Με κεντρικό θέμα "Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία"  θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2ο Balkan Forum στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρουσία Υπουργών, καθώς και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων από 6 Βαλκανικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Σερβία, Αλβανία). 

«Με το 2ο Balkan Forum επανατοποθετούμε τα Βαλκάνια στη θέση που ιστορικά, πολιτικά και οικονομικά αξίζει να βρίσκονται, στην καρδιά του ενδιαφέροντός μας. Η βαλκανική χερσόνησος μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια μετρήσιμη οικονομική δύναμη, ικανή να ανταγωνιστεί τις παγκόσμιες αγορές. Μπορούμε και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο διοικητήριο και στην οποία παρευρέθηκαν και συντονιστές των θεματικών ενοτήτων του Forum.

«Το κοινό μας συμφέρον επιτάσσει να δώσουμε βαρύτητα στις κοινές μας στοχεύσεις. Να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές οικοδομώντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σπάζοντας τα δεσμά της επιφυλακτικότητας, της μισαλλοδοξίας και της εσωστρέφειας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:  Είμαστε γείτονες γινόμαστε συνεργάτες αρκεί να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για δυναμική, διατηρήσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής ευθύνης μας.

Ο Σπύρος Ιγνατιάδης, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ μίλησε για την θεματική ενότητα «Ο ρόλος της ΕΕ στην υποστήριξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας». Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα και τους στόχους του φόρουμ, είπε ότι η προώθηση των απαραίτητων δράσεων για την εισαγωγή και επιτυχημένη χρήση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και προώθηση υγιούς επιχειρηματικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη περιοχή των Βαλκανίων.

"Με την παρουσία των πολύ σημαντικών εκπροσώπων των φορέων της επιχειρηματικότητας θα θέλαμε να αναδειχθεί ο ρόλος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα Βαλκάνια καθώς επίσης και η υψηλή προστιθέμενη αξία που πρέπει να δώσουν για την οικονομική τους ανάπτυξη. Μέσω της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) η Ελλάδα καλείται  να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτήν αλλά και να προτείνει πολιτικές προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε.

Ο Νίκος Κατσιαδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MSc στη Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων, Τμήμα Εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ μίλησε για την ενότητα Θεσμοί και υποδομές για Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έξυπνη εξειδίκευση και στα clusters. Όπως είπε ο συνεργατικός σχηματισμός, το cluster, θεωρείται πλέον έξοχο εργαλείο υλοποίησης περιφερειακής στρατηγικής.

Η προϊσταμένη της διαχειριστικής αρχής Interreg Αγγελική Μπουζιάνη, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε 11 προγράμματα ευρωπαϊκής και εδαφικής συνεργασίας και έχει τη διαχειριστική ευθύνη σε 6 από αυτά. Αναφέρθηκε στις θεματικές των έργων Interreg ενώ επισήμανε ότι περισσότερα από 200 έργα χρηματοδοτούνται αυτήν την στιγμή ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τόνισε ότι τα προγράμματα αυτά πλησιάζουν στο τέλος τους καθώς αφορούν την προγραμματική περίοδο 2014-2020. «Ακόμα όμως και αν η εδαφική συνεργασία για τη νέα προγραμματική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει, έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε αν και εκτιμούμε και είμαστε σίγουροι ότι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων θα αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη», πρόσθεσε.

Ο Φωκίων Τζούρδας, Εμπορικός Υπεύθυνος του Τεχνολογικού Κέντρου "Thess Intec", μίλησε για τις Περιφερειακές πολιτικές και προγράμματα έρευνας και καινοτομίας σημειώνοντας ότι η περιφερειακή πολιτική είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της ΕΕ και έχει 5 πυλώνες: η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η οικονομική ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Όπως είπε, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 η Επιτροπή έχει προτείνει όχι μόνο τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής αλλά και την αύξηση των κονδυλίων.

Ειδικότερα, ανέφερε τις πέντε βασικές επενδυτικές προτεραιότητες στις οποίες δίνει έμφαση η περιφερειακή ανάπτυξη και συνοχή για τη νέα προγραμματική περίοδο:

-Μια εξυπνότερη Ευρώπη μέσω καινοτομίας, της ψηφιοποίησης του οικονομικού μετασχηματισμού και στης στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

-Μια πιο πράσινη Ευρώπη με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα και επιβράδυνση κλιματικής αλλαγής

-Μια πιο συνδεδεμένη Ευρώπη με στρατηγικά δίκτυα μεταφορών και ψηφιακά δίκτυα

-Μια πιο κοινωνική Ευρώπη

-Μια Ευρώπη κοντά στους πολίτες.

Όπως σημείωσε οι επενδύσεις θα εστιάσουν περισσότερο στους στόχους 1 και 2 και σε αυτούς θα διατεθεί το 65%-85%  περίπου των συνολικών κονδυλίων, ενώ τα χρήματα θα δοθούν κυρίως από 3 Ταμεία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. Κυριάκος Λουφάκης μίλησε για την ενότητα με θέμα «δίνοντας ώθηση στην καινοτόμο τεχνολογική υποδομή στην περιοχή των Βαλκανίων». Αναφέρθηκε στο μεγάλο project του ThessIntec που προχωράει όπως είπε με γρήγορους ρυθμούς ενώ σημείωσε ότι δυστυχώς παρόλο που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πιο προχωρημένη χώρα στην περιοχή μας, στον τομέα των Τεχνολογικών Πάρκων είμαστε πολύ πίσω και οι γειτονικές χώρες είναι πιο μπροστά από εμάς. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσουμε και να αναστρέψουμε αν είναι δυνατόν το brain drain εάν θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομία μας. «Για να αντιστραφεί πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με πολλά προσόντα να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρας. Η δημιουργία τεχνολογικών πάρκων 4ης γενιάς είναι κάτι που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την ενθάρρυνση των startups», όπως τόνισε, επισημαίνοντας ειδικά για τη Θεσσαλονίκη ότι ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα είναι το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

Εκπροσωπώντας τον καθηγητή Νικόλαο Μουσιόπουλο, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι στη συνέντευξη, για την ενότητα «Μετάβαση σε μελλοντικές πρακτικές βιώσιμης ενέργειας και περιβάλλοντος», μίλησε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ και καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο ΑΠΘ κ. Άγις Παπαδόπουλος. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Horizon Europe που οριστικοποιείται αυτήν την εβδομάδα με προϋπολογισμό της τάξης των 100 δις. κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα που στοχεύει στην στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στην ΕΕ την επόμενη επταετία και έχει 6 άξονες εφαρμογής: την υγεία, τον πολιτισμό τη δημιουργικότητα και την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, την πολιτική προστασία, τη ψηφιακή τεχνολογία, βιομηχανία και διάστημα, κλίμα ενέργεια και κινητικότητα και διατροφή, βιοοικονομία, γεωργία και περιβάλλον. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχει σημασία να δούμε σε συνέχεια των επιχειρησιακών προγραμμάτων τύπου Interreg ή των αμιγώς ερευνητικών τύπου Horizon 2020, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη προγραμματική περίοδο τους πόρους που θα διατεθούν. Η αξιοποίηση όπως πρόσθεσε έχει δυο διαστάσεις: Το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά είναι άκρως ανταγωνιστικά και πρέπει να διεκδικήσουμε και να πάρουμε περισσότερα έργα αλλά και να δούμε πώς μπορούμε σε συνεργασία και με τους γείτονές μας να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους αλλά και πώς τα ερευνητικά αυτά προγράμματα θα οδηγήσουν σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Για την ενότητα «Υποστήριξη της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της κυκλικής οικονομίας μέσω συνεργασιών στα Βαλκάνια» μίλησε η Μάρω Βλαχοπούλου, Καθηγήτρια ψηφιακού μάρκετινγκ και e-Επιχειρείν ΠΑΜΑΚ. «Θα δούμε εμπειρίες και θα αναπτύξουμε συνεργασίες για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα προγράμματα του μέλλοντος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ελλάδας μέσα από το συντονισμό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Θράκης όλων των πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Το 2ο Balkan Forum πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "INTERREG" και στόχο έχει την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και κατ' επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, φέτος επιλέχθηκε το μοντέλο του υβριδικού συνεδρίου (Hybrid) ως ένα συνδυαστικό event φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Balkan Forum μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://balkanforumthess.com

Οι εργασίες του 2ου Balkan Forum στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2020 θα αναμεταδίδονται μέσω Live Streaming στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ»)

 

9.30-10.00 Θεόδωρος Καράογλου, Εναρκτήρια ομιλία Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
10.00-12.30 1η Θεματική Ενότητα: Πολιτικές για την ανάπτυξη και στήριξη δομών/προγραμμάτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στα Βαλκάνια

 

ΣυντονίστριαΝικόλ Καζαντζίδου, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:
– Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
– Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
– Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών
– Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Χαιρετισμοί/εισηγήσεις κυβερνητικών εκπροσώπων βαλκανικών χωρών

– Goran Milevski, Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

12.30-13.00 Coffee break
13.00-15.30 2η Θεματική Ενότητα: Επιχειρηματικές και τεχνολογικές δικτυώσεις και συνέργειες στα Βαλκάνια

 

2.1.Ο ρόλος της ΕΕ στην υποστήριξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

ΣυντονιστήςΣπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Δ/ντης ΣΕΒΕ

Ομιλητές (8΄):
– Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
– Aleksandar Stevanovic, President of the SASME, Economic Council, Σερβία
– Florin Jianu, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (CNIPMMR), Ρουμανία
– Δημήτριος Λακασάς, τ. Πρόεδρος ΣΕΒΕ
– Eleonora Negulova, Πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων NASMB, Βουλγαρία
– PhD Mladen Perazic, Director of the Department for Education and Quality, Montenegro

2.2.Θεσμοί και υποδομές για Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα

ΣυντονιστήςΝίκος Κατσιαδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MSc στη Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων, Τμήμα Εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ

Ομιλητές (8΄):
– Vladimir Velichkovski, Head of Department for support of business sector, Center for development of Pelagonija Region, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)
– Αριστοτέλης Σπηλιώτης, Γενικός Γραμματέας Παρευξείνιας Τράπεζας
– Dr.-Ing. Matthias Kuenzel, Programme Director, Dept.Future Mobility and Europe, VDI/VDE Innovation + Technik GmbH, Γερμανία
– Jelena Stojovic, Εκπρόσωπος φορέα NALED, Σερβία

15.30-16.00 Coffee break
16.00-18.30 3η Θεματική Ενότητα: Διαμόρφωση Διακρατικών Προγραμμάτων (Interreg) στα Βαλκάνια και Ν.Α Ευρώπη στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 & αξιοποίηση καλών πρακτικών

 

ΣυντονίστριαIvana Lazic, Interact programme

Ομιλητές (8΄):
– Joanna Mouliou, Programme Manager – EU Policies European Commission, DG REGIO
– Γεώργιος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
– Γεώργιος Εμμανουήλ, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
– Δρ. Ιωάννης Μπακούρος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πολυτεχνική Σχολή Περιφερειακή και Διασυνοριακή Ανάπτυξη
– Lodovico Gherardi, Coordinator of the Managing Authority Unit, Ιταλία
– Zhulieta Gjurkova, Head, Centre for development of the South-East planning region, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Sanda Simic, Head of Division, Ministry of European Integration, Government of the Republic of Serbia

2η ΜΕΡΑ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ»)

9.00 Προσέλευση (Coffee)
9.30-12.30 4η Θεματική Ενότητα: Ενσωμάτωση επιτυχημένων καινοτόμων πρακτικών και διεπιστημονικών συνεργασιών στην επιχειρησιακή κουλτούρα των Βαλκανίων εν όψει της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027

 

4.1. Περιφερειακές πολιτικές και προγράμματα έρευνας και καινοτομίας

ΣυντονιστήςΦωκίων Τζούρδας, Εμπορικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Thess INTEC

Ομιλητές (8΄):
– Ευστράτιος Στυλιανίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ
– Γεωργία Βαλατσού, Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών
– Adrijana Bogdanovska Gj. PhD, MBA, Director, Center for Knowledge Management, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Ελένη Καλλίνικου, Διευθύντρια Γραφείου Υπηρεσιακής Γενικής Γραμματέως Υπουργείου Εσωτερικών
– Dr. Αντώνιος Καρβούνης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τους ΕΟΕΣ, Υπουργείο Εσωτερικών
– PhD. Mirela Koci PhD, Executive Director of AULEDA- Local Economic Development Agency, Albania

4.2. Δίνοντας ώθηση στην καινοτόμο τεχνολογική υποδομή στην περιοχή των Βαλκανίων: Παρούσα κατάσταση και μελλοντικές δυνατότητες

ΣυντονιστήςΚυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.

Ομιλητές (8΄):
– Prof. Dr. Radmil M. Polenakovikj, Director of Business Start-up Centre Faculty of Mechanical Engineering University “Ss. Cyril and Methodius” & President of National Center for Development of Innovation and Entrepreneurial Learning, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Δρ. Πάρις Κοκορότσικος, IASP Expert
– Remus Trandafir, Head of Development of Bucharest MSP Technology Park, Ρουμανία
– Todor Mladenov, Executive Director “Sofia Tech Park” Jsc Sofia, Βουλγαρία
– Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Μέλος Δ.Σ. Τεχνολογικού Κέντρου Thess INTEC

12.30-13.00 Coffee break
13.00-15.30 5η Θεματική Ενότητα: Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Κυκλική Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή μέσω καινοτόμων δράσεων & χρηματοδοτικών εργαλείων στην προοπτική των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2021-2027

 

5.1. Μετάβαση σε μελλοντικές πρακτικές βιώσιμης ενέργειας και περιβάλλοντος

ΣυντονιστήςΝικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής Ενεργειακού Τομέα Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ.

Ομιλητές (8΄):
– Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Κύριος Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας
– Καθ. Άγις Μ. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΕΥΑΘ Α.Ε.
– Teodora Polimerova, Director of directorate “Climate, energy and air quality”, Δήμος Σόφιας Βουλγαρίας
– Dr. Marija Kacarska, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύριλλος και Μεθόδιος. Τμήμα Ηλεκτρολογίας και Τεχνολογίες Πληροφορίας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

5.2. Υποστήριξη της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της κυκλικής οικονομίας μέσω συνεργασιών στα Βαλκάνια

ΣυντονίστριαΜάρω Βλαχοπούλου, Καθηγήτρια Ψηφιακού Μαρκετινγκ & e- Επιχειρείν ΠΑΜΑΚ

Ομιλητές (8΄):
– Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
– Jovan Despotovski, Διευθυντής FITD, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Armida Hemeling, Chair South Eastern Europe at German RETech Partnership e.V. and CEO of Goduni International, Γερμανία
– Petar Petrov Phd, Πανεπιστήμιο Δασολογίας, Βουλγαρία

15.30-16.00 Θεόδωρος Καράογλου, Κλείσιμο εργασιών και συμπεράσματα από Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Δευτέρα του Πάσχα (06/05) με τη δράση να παραμένει αμείωτη στο κουπόνι στοιχήματος, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια σε Premier League &...
Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι