Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και το 2023

Κινήσεις για "άνοιγμα" της παράταξης

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και το 2023 θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος προβαίνει σε κινήσεις για «άνοιγμα» της παράταξης προκειμένου να υπάρξει μια ενοποίηση σε παραταξιακό επίπεδο δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν ή στηρίζουν τη διοίκηση. Εξελίξεις σχετικά αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, όπως είπε στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ούτε κάτι άλλο, αλλά θα διεκδικήσει μια ακόμη θητεία στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2023. 

Σημειώνεται ότι η παράταξη του κ. Ζέρβα αριθμεί αυτήν την στιγμή 10 άτομα, 7 που εκλέχθηκαν με την παράταξη Ναι στη Θεσσαλονίκη συν τους Πέτρο Λεκάκη, Χάρη Αηδονόπουλο και Μάκη Κυριζίδη, που ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι και υπέγραψαν πρακτικό σύμπραξης με τον κ. Ζέρβα. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ακόμη ανεξάρτητοι σύμβουλοι που στηρίζουν τη διοίκηση.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέφερε ότι ψηλά στις προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης σε επίπεδο τεχνικών έργων βρίσκεται το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε 100 δρόμους αλλά και οι αναπλάσεις σε γειτονιές της πόλης.

Όπως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκτεταμένων αναπλάσεων είναι συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο δήμος καινοτομεί και σε σχέση με τον τρόπο δημοπράτησης του έργου, καθώς αξιοποιεί τη διαδικασία της «συμφωνίας – πλαίσιο». Σημειώνεται ότι οι αναπλάσεις θα περιλαμβάνουν από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού. Επεσήμανε ότι ήδη έχουν υποδειχθεί από τις τοπικές κοινότητες οι περιοχές στις οποίες ζητείται να γίνουν παρεμβάσεις.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, ο δήμαρχος αφού ξεκαθάρισε ότι η άποψή του είναι σταθερή, επανέλαβε ότι επιθυμεί υπόγειο πάρκινγκ, σεβασμό στα αρχαία και διαμόρφωση πάρκου μνήμης. 

Όπως είπε το πρώτο στάδιο ήταν να φύγει ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο της ανάπλασης. Κηρύχθηκε έκπτωτος όπως σημείωσε και πρόκειται να γίνει συνοπτικός διαγωνισμός για το υπόλοιπο της αρχαιολογικής ανασκαφής. Ο δήμαρχος είπε ότι αν βγουν οι λαμαρίνες θα εξεταστεί εάν μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος για πάρκινγκ μέχρι να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη σχετικά με το αν μπορεί να γίνει και ανάπλαση και υπόγειο πάρκινγκ. Πάντως είπε πως είναι κάτι που θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη. Να σημειωθεί δε ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για δηλώσεις που έκανε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, για ενδεχόμενη προσφυγή του κατά της απόφασης να επιτραπεί η στάθμευση στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας είπε: «Δεν κάνει κάτι άλλο ο πρώην δήμαρχος, μόνο προσφεύγει».

Αναφορά έκανε και στο πιλοτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έγιναν στην λεωφόρο Κ. Καραμανλή και στη λεωφόρο Νίκης, επισημαίνοντας ότι επιθυμία είναι να παραμείνει ο ποδηλατόδρομος στην Καραμανλή και μετά τη λήξη των μέτρων, στις 30 Νοεμβρίου. Επεσήμανε εξάλλου ότι θα αρχίσει και η συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων αλλά και η κατασκευή νέων, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι στη φάση της δημοπράτησης και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Για την επέκταση της παλιάς παραλίας με δημιουργία ξύλινου ντεκ σημείωσε πως το δύσκολο σημείο είναι οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται.

Ανέφερε ακόμη ότι η διοίκησή του θα προχωρήσει σε νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% για το 2021, συνεπείς στις δεσμεύσεις της.

Για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους ανέφερε ότι ξεκινά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός μέσα στο 2021.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό του δήμου για τα Χριστούγεννα, επισημάνθηκε ότι εξαρτώνται πολλά από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και πως αυτήν την στιγμή εξετάζεται να τοποθετηθούν κάποια παιχνίδια όπως καρουζέλ κλπ στο πάρκο Ξαρχάκου σε συνεργασία με τη ΔΕΘ και στον άξονα της Αριστοτέλους να υπάρχει φωτεινός διάκοσμος, δέντρα, φάτνη κλπ καθώς και στολισμός σε άλλους δρόμους της πόλης. Ερωτηματικό υπάρχει για το εάν θα καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί φέτος χριστουγεννιάτικη αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκύρος: Πεντάχρονο αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία - Μεταφέρεται στην Κύμη
Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου όπου το εξέτασαν οι γιατροί και έκριναν την μεταφορά του στο Νοσοκομείο
Σκύρος: Πεντάχρονο αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία - Μεταφέρεται στην Κύμη
ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά - Παραμένει η εντολή εκκένωσης 4 ημέρες μετά
Για τους σχεδόν 2.000 κατοίκους σε ακτίνα μεταξύ 1,5 και 3,2 χιλιομέτρων από τον τόπο του ατυχήματος, εξακολουθεί να ισχύει από το Σαββατοκύριακο η...
ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά - Παραμένει η εντολή εκκένωσης 4 ημέρες μετά
Ανδρουλάκης για σεισμό σε Τουρκία - Συρία: Έχουμε χρέος να δείξουμε αλληλεγγύη
«Από αύριο στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους...
Ανδρουλάκης για σεισμό σε Τουρκία - Συρία: Έχουμε χρέος να δείξουμε αλληλεγγύη