Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιερέας αρνητής μάσκας στη Θεσσαλονίκη - «Δεν την επιτρέπω στην εκκλησία»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο πατήρ Ιωάννης είπε πως το παιδί του λιποθύμησε από τη χρήση μάσκας, μιλώντας στο Star

Την αντίθεσή του στη χρήση μάσκας εντός της εκκλησίας, εξέφρασε ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας μάλιστα πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει εντός του ναού με μάσκα.

Πώς δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή; «Το 4,5 έτους παιδί μου λιποθύμησε εξαιτίας μάσκας», είπε χαρακτηριστικά στο Star o Πατήρ Ιωάννης και συνέχισε: «Δεν έχει ξαναλιποθυμίσει πουθενά αλλού παιδί. Γι’ αυτό είμαι κατά στο να φοράνε μάσκες τα παιδιά».

«Στην εκκλησία έξω βάζουν μάσκα. Μέσα στην εκκλησία δεν επιτρέπω τη μάσκα γιατί είναι εμπαιγμός, δηλαδή εκείνος που τη φοράει εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα. Ούτε ο ίδιος δε φοράω μάσκα μέσα, ούτως ή άλλως. Έχω κοινωνήσει πάρα πολλούς αρρώστους και προκαλώ κιόλας να πάω να κοινωνήσω κάποιον άρρωστο και μετά να κάνω κατάλυση και ο ίδιος. Δεν κολλάς μέσα στην εκκλησία, ούτε από το Άγιο Ποτήριο», τόνισε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε στο Star πώς η λιποθυμία του παιδιού, για την οποία έκανε λόγο ο ιερέας, δεν οφείλεται στη μάσκα αλλά είναι ένα τυχαίο γεγονός. «Η χρήση μάσκας δεν προκαλεί λιποθυμία» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο