Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλλάζουν όψη 38 παιδικές χαρές στη δυτική Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στην αναβάθμιση και ανάπλασή τους προχωρά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και γι΄ αυτό ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες τους, έχοντας ξεκινήσει ήδη την αναβάθμιση και ανάπλαση 38 παιδικών χαρών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της ψυχαγωγίας των μικρών δημοτών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας, οι οποίες – κατά περίσταση – αφορούν τα όργανα (παιχνίδια), το δάπεδο, το φωτισμό, την περιμετρική περίφραξη και τον καλλωπισμό και θα μετατρέψουν τις παιδικές χαρές σε όμορφους χώρους ατελείωτης χαράς και ασφαλούς διασκέδασης για τα παιδιά του Δήμου.  

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και από ιδίους πόρους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 689.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 272.000 προέρχονται από το «Φιλόδημος ΙΙ» και τα 417.000 από πόρους του Δήμου.

Τα νέα παιχνίδια που τοποθετούνται, αντικαθιστώντας τα παλιά, είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής και τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που τίθενται από τους αρμόδιους φορείς, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του την ερχόμενη άνοιξη.

Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτού του έργου: «Η σημασία του παιχνιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξή του και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Οι παιδικές χαρές είναι κατ' εξοχήν χώροι κοινωνικοποίησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας και η αναβάθμιση και βελτίωσή τους ήταν στο στρατηγικό σχεδιασμό μας. Η παροχή ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος στα παιδιά είναι υποχρέωσή μας, ενώ τα χαμόγελά τους η αποζημίωσή μας», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να φέρουμε αλλαγές στο Δήμο, μέσα από αντίξοες συνθήκες αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία που έχει ως αποτέλεσμα τρομερές καθυστερήσεις, όμως αυτό δεν μας αποθαρρύνει από το να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό που έχουμε κάνει προς όφελος των συμπολιτών μας».

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε λάβει γνώση της κατάστασης στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στο Δήμο μας και γι'  αυτό ακριβώς ήταν άμεση προτεραιότητά μας να εξασφαλίσουμε στους μικρούς μας φίλους το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να παίζουν με ασφάλεια. Ο στόχος της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να παραδώσουμε σύντομα ασφαλείς τις 38 παιδικές χαρές στα παιδιά και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νέστορας Λαφαζανίδης, ο οποίος επέβλεψε την έναρξη των εργασιών στο πάρκο της Γρηγορίου Ε΄, παρόντος του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιώργου Σταυρίδη.

Οι 38 παιδικές χαρές που αλλάζουν όψη είναι:

Α) Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου: Αγ. Κωνσταντίνου (παίδων & νηπίων), Αμαλίας και Έκτορος, Καζαντζάκη, Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ι & ΙΙ), Νίκαιας, Πυθίας, Αδμήτου, Αίαντα, Αυλίδη, Ειρήνης, Ελπίδας, Ασκληπιού, Δροσίνη, Νικομήδειας, Παρμενίωνος – Γενναδίου, Αθλητικό Πάρκο, Αγ. Κυριακής, Παπάγου, Επτανήσου, Καρυάτιδος και Οινόης.

Β) Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθέριου – Κορδελιού: Αγροτική Παιδική Φωλιά, Βενιζέλου και Άρτης (ΘΕΠΑΝ), Γρηγορίου Ε΄, Θερίσσου, Μιαούλη, Μικράς Ασίας και Βέμπο, Νικομήδειας και Μικράς Ασίας, Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου, Πάρκο Σμύρνης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Παρμενίωνος, Πλατείας Ελευθερίας, Σαμοθράκης, Σιατίστης και Φαναρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου:

paidiki_xara_kordelio_evosmos_1.jpg
paidiki_xara_kordelio_evosmos_2.jpg
paidiki_xara_kordelio_evosmos_3.jpg
paidiki_xara_kordelio_evosmos_4.jpg
paidiki_xara_kordelio_evosmos_5.jpg
paidiki_xara_kordelio_evosmos_6.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ