Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki-koronoios-axepa
Κορωνοϊός: Κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς στη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και είχαν υποκείμενα νοσήματα

Την τελευταία τους πνοή άφησαν τις τελευταίες ώρες δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, σύμφωνα με το protothema.gr  για έναν άνδρα 94 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 4 Οκτωβρίου σε απλή κλίνη. Επίσης, περίπου στις 22:00 το βράδυ απεβίωσε ένας 82χρονος διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 4 Οκτωβρίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 438 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. Τα 3.560 (13,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.337 (40,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 26 (30,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μια συγκέντρωση και πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ζητά η Ελλάδα