Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Τα πρώτα ενθαρρυντικά νέα από τα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη, εκτιμά ο Πρύτανης ΑΠΘ

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την μελέτη των λυμάτων αυτής της περιόδου στο ΑΠΘ. Ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιπέδωσης της καμπύλης των κρουσμάτων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8) της ΕΡΑ ο Πρύτανης του Αριστοτελείου είπε ότι έχοντας τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση που υπάρχει του κορωνοϊού:

«Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς!»

Ο κ. Πρύτανης είπε επίσης μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στην πανδημία: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάγια Κάλας: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν
Οι ΗΠΑ και το Ιράν ανακοίνωσαν συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ
Κάγια Κάλας: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν
Θεσσαλονίκη: Δεν φτάνει η «Αλκίππη» για το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό
Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου που θα παρεμβαίνει για την αντιμετώπιση του φυτοπλαγκτόν προσανατολίζονται φορείς της πόλης
Θεσσαλονίκη: Δεν φτάνει η «Αλκίππη» για το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό