Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Επιβεβαίωση TyposThes για το πυρηνικό καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του TyposThes – Αν χρειαστεί θα αξιοποιηθεί το πυρηνικό καταφύγιο

Του Μιχαήλ Λιάπη

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το αποκλειστικό Ρεπορτάζ του TyposThes και της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «Τύπος Θεσσαλονίκης» που έκανε λόγο για την προετοιμασία του πυρηνικού καταφυγίου του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ως χώρο ασθενών Covid- 19.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου το TyposThes δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν το πυρηνικό καταφύγιο για ασθενείς με κορωνοϊό» σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιούνταν προετοιμασίες στον χώρο του πυρηνικού καταφυγίου του 424 Γενικό στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δεχθούν ασθενείς με κορωνοϊό εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η επιβεβαίωση δια στόματος ειδικών

Ο Αθανάσιος Σαρρής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναδημοσίευσε την δημοσίευση του Στρατιωτικού Ιατρού- Ειδικού Παθολόγου του 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης Γεώργιου Ν. Σφήκας, ο οποίος «επιβεβαίωσε» το Ρεπορτάζ του TyposThes με τα γραφόμενά του.

«Ανταπόκριση από το μέτωπο.

Το 424 νοσηλεύει γύρω στα 80 περιστατικά αυτήν την στιγμή με πνευμονίες COVID, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που μας έστειλαν το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο γιατί δεν είχαν κρεβάτια. Όλα αυτά είναι επιβεβαιωμένα με PCR. Κάθε ημέρα διασωληνώνουμε ασθενείς 40-70 ετών. Στα ΤΕΠ COVID γίνεται κόλαση κάθε μέρα τόσο σε εμάς όσο και στα άλλα νοσοκομεία καθώς η προσέλευση είναι τεράστια και υπάρχουν πάρα πολλοί σε καραντίνα στα σπίτια τους. Νοσηλεύουμε σε 3 πτέρυγες και έχουμε εκκενώσει τέταρτη για να δεχθεί περιστατικά. Τις εφημερίες COVID τις κάνουμε παθολόγοι και πνευμονολόγοι και οι υπόλοιπες παθολογικές ειδικότητες (γαστρεντερολόγοι, ρευματολόγοι, ενδοκρινολόγοι κλπ.) ανέλαβαν τη γενική παθολογική εφημερία. Γίνεται συζήτηση για χρήση του πυρηνικού καταφυγίου, αν χρειαστεί. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ. Οι ιδιωτικές κλινικές δέχθηκαν περιστατικά μη-COVID για να μετατραπούν οι ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων σε COVID. Τις τελευταίες ημέρες οι συνάδελφοι που εφημέρευσαν πέρασαν μεγάλο λούκι γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ στην πόλη και άδειαζαν κρεβάτια μετά από θανάτους. Από Δευτέρα, ανοίγουμε νέες κλίνες ΜΕΘ στο 424 ΓΣΝΕ.»

Ποιος είναι ο Γεώργιος Ν. Σφήκας

Ο Στρατιωτικός Ιατρός Ειδικός Παθολόγος Γεώργιος Ν. Σφήκας είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Ειδικός Παθολόγος . Γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Σ.Σ.Α.Σ.(Ιατρικό Τμήμα)το 1991 και αποφοίτησε το 1997 με βαθμό λίαν καλώς. Το 1998-1999 εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (Αθήνα) και εργάστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και από το 1998 έως το 2000 υπηρέτησε στο 80ο τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Κως) και το 2000 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (Χαϊδάρι Αττικής). Το 2000 με 2002 εργάστηκε στην Παθολογική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης ως ειδικευόμενος στην Παθολογία. Από 8 Ιανουαρίου 2002 έως 26 Μαρτίου 2006 ως ειδικευόμενος Παθολογίας στη Β΄Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ιατρός στους Ολυμπιακούς (στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (στο Ο.Α.Κ.Α.) της Αθήνας το 2004 και το διάστημα 2005 – 2006 παρακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Τον Ιούλιο 2006 τοποθετήθηκε στο 15 Τάγμα Υποστηρίξεως στην Καστοριά. Την 13 Δεκεμβρίου 2006 τοποθετήθηκε ως Chief Medical Officer στην Ειρηνευτική Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUFOR) στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σε αυτήν τη θέση παρέμεινε ως την 3 Ιουλίου 2007.Τον Ιούλιο 2007 επανατοποθετήθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως επιμελητής στην Α’ Παθολογική Κλινική, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αρτηριακή Υπέρταση και στο χειρισμό ασθενών με χρόνια κολπική μαρμαρυγή και ήταν Υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: Συσχέτιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος και των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου πριν και μετά τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε στρατιωτικούς. Έκανε μετεκπαίδευση στη Λιπιδιολογία στη Β΄Προπαιδευτική Κλινική του ΑΠΘ και είναι Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου Λιπιδίων του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως, του πρώτου ιατρείου με αυτό το αντικείμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και συμμετέχει στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και των ειδικευόμενων ιατρών στο 424 ΓΣΝΕ τόσο με διαλέξεις στο αμφιθέατρο όσο και στην κλινική διδασκαλία στους θαλάμους ασθενών. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια, στις εργασίες και ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες: Aγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε την βασίλισσα Ελισάβετ
«Ο Τσάιλ ετοίμαζε την επίθεση επί μήνες», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία
Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε την βασίλισσα Ελισάβετ