Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Είχε βάλει αγγελία στο διαδίκτυο για πώληση θρησκευτικών εικόνων

Σύλληψη 57χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικές εικόνες μέσω διαδικτύου, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε αγγελία πώλησης δύο (2) παλαιών θρησκευτικών εικόνων σε ιστοσελίδα, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αναρτήσει ο 57χρονος.

Μεσημβρινές ώρες χθες (15-12-2020) στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης κατασχέθηκε από την κατοχή του συλληφθέντα μία εκ των δύο εικόνων (τρίπτυχη), ενώ έπειτα από έρευνα στην οικία του εντοπίστηκε και η έτερη εικόνα που ήταν αναρτημένη στο διαδίκτυο.

Όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η τρίπτυχη θρησκευτική εικόνα εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η έτερη εικόνα αποτελεί νεότερο πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει τεκμηρίωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

eikona.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Καθώς και άλλα τρία αναψυκτήρια – Εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν εντός Ιουνίου, εάν κατακυρωθούν – Υπάρχει ενδιαφέρον για εκμίσθωση
Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας
Για τις ανάγκες του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών συστήνονται βάσεις σε Αγχίαλο, Ακτιο, Ηράκλειο, Καβάλα, Νάξο και Λήμνο
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας