Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ – Στάση εργασίας στις 28/12

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενημερώνοντας πως τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή» και συμπληρώνουν «Απαντούμε άμεσα στην ανάλγητη και αδιάφορη στάση της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. απέναντι σε επιβατικό κοινό και εργαζομένους ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις».

Όπως αναφέρουν εξαίρεση στη στάση εργασίας θα αποτελέσουν τα δρομολόγια 32Ν και το υπηρεσιακό δρομολογιο του νοσοκομείου Παπανικολάου, λόγω της πανδημίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή !!!

Κάναμε υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα ευελπιστώντας πως κάτι θετικό θα προέκυπτε επιτέλους για την ανάταξη της πολύπαθους συγκοινωνίας της πόλης μας , κάτι που όλοι δηλώνουν ότι επιδιώκουν αλλά ουδείς μπορεί (;) να επιτύχει !

Γιατί άραγε; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα !!

Πλήθος λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. - ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα µέσω leasing — βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. για βλάβες κόστους ευτελών χρηματικών ποσών, ενώ ελλιπέστατη παραμένει η συντήρηση των ήδη κυκλοφορούντων λεωφορείων, έχοντας ως αποτέλεσµα την δημιουργία αντίξοων συνθηκών μετακίνησης όπως π.χ. έλλειψη θέρμανσης και εξαερισμού εντός των λεωφορείων!

Παράλληλα και ενώ το ενδιαφέρον των υπευθύνων μονοπωλεί η σύναψη νέων και η επέκταση υπαρχουσών συμφωνιών εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου από ιδιώτες, υπάρχει πλήρης αδιαφορία και απαξίωση στα συνεχή αιτήματα των εργαζομένων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους όπως η μή εφαρμογή όρων της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, από τον Αύγουστο του 2019 καθώς και η κωλυσιεργία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. για τη σύναψη νέας Σ.Σ.Ε. .

Ταυτοχρόνως και ενώ οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. εν μέσω πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό έργο που παρέχουν στην κοινωνία της πόλης , η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., «αναγνωρίζοντας» τον ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλουν, τους «επιβραβεύει» με μονομερείς ενέργειες περικοπής θεσμικών και μισθολογικών παροχών !

Φτάνει πια !!!!!!!!!!

Απαντούμε άμεσα στην ανάλγητη και αδιάφορη στάση της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. απέναντι σε επιβατικό κοινό και εργαζομένους ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις , αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου με προειδοποιητική στάση εργασίας. από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. ενώ ταυτόχρονα ζητούµε την παρέμβαση των συναρμοδίων Υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες λογω της πανδημίας δηλώνουμε ότι τα δρομολόγια των γραμμών 32N και το υπηρεσιακό δρομολογιο του νοσοκομείου Παπανικολάου , θα εκτελεστούν κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι διάσημοι Έλληνες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό τους στα ναρκωτικά
Μιλώντας για τις περιόδους που τους καθόρισαν, αλλά και το πώς αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους, βοηθούν στο να πάψει ένα τέτοιο θέμα να είναι...
Οι διάσημοι Έλληνες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό τους στα ναρκωτικά
Ρωσία: Οι αρχές υποσχέθηκαν να διορθώσουν τα «λάθη» της μερικής επιστράτευσης
Αντιδράσεις για τις περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ξεπεράσει το όριο ηλικίας, ασθενών ή που θα έπρεπε να εξαιρεθούν για άλλους λόγους
Ρωσία: Οι αρχές υποσχέθηκαν να διορθώσουν τα «λάθη» της μερικής επιστράτευσης