Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ιατρείο Αηδονόπουλου

Τι ανακοινώθηκε για την επίθεση με σπρέι και τρικάκια

Επίθεση με σπρέι και τρικάκια πραγματοποίησαν σήμερα στο ιατρείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χαράλαμπου Αηδονόπουλου αναρχικοί.

Πριν λίγο σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση ανέλαβε η

Την ανάληψη ευθύνης στην επίθεση στο Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή. Όπως αναφέρει σε κείμενό της:

«Στις 3/02, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, με σπρέι και τρικάκια, στο ιατρείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χαράλαμπου Αηδονόπουλου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (από 8/01) Δ. Κουφοντίνα και στους συντρόφους απεργούς πείνας Ν. Μαζιώτη και Γ. Δημητράκη (από 16/01)\.

Στις 22/12 ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας μεταφέρεται, με συνοπτικές διαδικασίες, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στο Δομοκό, αντί για τον Κορυδαλλό, με πρόσχημα το υψηλό ιικό φορτίο. Στις 8/01 ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και εξέτιε την ποινή του (πλην 2,5 ετών που βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές).

Το κράτος, σε κάθε ευκαιρία, δείχνει την εκδικητικότητα του απέναντι στον αμετανόητο Δ. Κουφοντίνα, που ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες παρέμεινε συνεπής, αρνούμενος να υποταχθεί στις επιταγές των εξουσιαστικών μηχανισμών (Άρνηση δήλωσης μετανοιας, συμμετοχή στους αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στη φυλακή).

Η ένοπλη αντιπαράθεση αποτελεί ακόμη ένα μέσο ενάντια στην κυριαρχία, η οποία τρέμει στη θέα εκείνων που δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας. Κι εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε έμπρακτα, μεταφέροντας τον τρόμο στο στρατόπεδο του εχθρού, οξύνοντας κάθε στιγμή τον πόλεμο που μαίνεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ