Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εγκυκλοπαίδειες, βιβλία και 2000 μάσκες στο δήμο Παύλου Μελά

Προσφορά για τα σχολεία του δήμου και τους εργαζομένους τους

Εγκυκλοπαίδειες «παιδεία» και παιδικά βιβλία για τις βιβλιοθήκες των 29 δημοτικών σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και 2.000 ιατρικές μάσκες προσέφερε ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης του.

Η παράδοση των παραπάνω έγινε από τον εκδότη Αντώνη Μαλλιάρη στον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2021, στο βιβλιοπωλείο της Ευκαρπίας.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και Ευκαρπίας, Παντελής Νιγδέλης, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Βασίλης Μαλλιάρης και ο εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας Φώτης Κουτσαμπάρης.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον Δήμο Παύλου Μελά, στον οποίo είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε τις δράσεις που αφορούν στην παιδεία και τον πολιτισμό. H εγκυκλοπαίδεια που προσφέρουμε είναι ένα διαχρονικό έργο, για το οποίο συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και η έκδοση αυτή αποτελεί σημαντικό βοήθημα. Άλλωστε παρά την πρόοδο της τεχνολογίας στο κομμάτι της εκπαίδευσης, το βιβλίο θα έχει πάντα άλλη αξία και θα εκπέμπει άλλα συναισθήματα. Για τα νηπιαγωγεία δίνουμε τα παραμυθάκια και οι ιατρικές μάσκες είναι για το προσωπικό σας», υπογράμμισε ο εκδότης κ. Αντώνης Μαλλιάρης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην παρουσία του οργανισμού στο δήμο από το 1996, όταν άνοιξε το βιβλιοπωλείο της οδού Κολοκοτρώνη στη Σταυρούπολη και το 2011 που μεταφέρθηκε στην Ευκαρπία.

«Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε με αγάπη τη λειτουργία του βιβλιοπωλείου μας. Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να είμαστε άψογοι στην εξυπηρέτηση των πελατών, να έχουμε ποιοτικά προϊόντα και χαμηλές τιμές. Επίσης, έχουμε προσλάβει εργαζόμενους που ζούνε στην περιοχή και κάθε φορά που έχουμε μια θέση εργασίας, αναζητούμε κάποιον ντόπιο για να την καλύψουμε», περιέγραψε ο κ. Βασίλης Μαλλιάρης.

egkyklopaideies_2.jpg

«Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των δημοτών μας και προσωπικά μέσα από την καρδιά μου για την πλούσια προσφορά σας. Η επιχείρησή σας, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί ως φάρος της γνώσης, στη Θεσσαλονίκη και στον Δήμο Παύλου Μελά. Είναι ευχάριστο για εμάς να υπάρχει μια επιχείρηση αυτού του βεληνεκούς στα όρια του δήμου μας, η οποία, πέρα από το καθαρό επιχειρηματικό της πλάνο, συνδράμει στην κοινωνία με όποιο τρόπο μπορεί», ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, επισημαίνοντας πως «άλλωστε όπως είπατε, έχουμε μια συνεργασία μέσα από τις κοινωνικές μας δομές, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους, καθώς, όπως ξέρετε η χώρα μας, από το παρελθόν στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Χορηγοί – ευεργέτες όπως τους έλεγαν παλαιότερα, με μεγάλα έργα, δώσανε σε αυτή τη χώρα. Χορηγοί και σήμερα, στηρίζουν πραγματικά τους δήμους μας και συνδράμουν στο έργο μας, καθώς όπως γνωρίζουμε όλοι οι δήμοι αυτή την εποχή είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έτσι, αφήνουν ένα περιθώριο σε σας να συνδράμετε. Να έχετε καλές δουλειές και να συνεχίσετε με αυτό το πνεύμα να βοηθάτε».

«Είστε συμπαραστάτης και αρωγός στον τόπο, στην κοινωνία, σε όλους μας και η επιχείρησή σας εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει πρωτοβουλίες μας και σας ευχαριστούμε. Επίσης, δίνετε εργασία σε δημότες μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος παιδείας, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα τέτοιο βιβλιοπωλείο και οργανισμό στον τόπο μας. Γνωρίζουμε ότι, πέρα από τη σημερινή προσφορά, κάνετε συχνά δωρεές στον δήμο και σε δημότες. Να έχετε καλές δουλειές, γιατί καλές σ’ ένα βιβλιοπωλείο σημαίνει προαγωγή της ποιότητας ζωής και του πολιτισμού», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ευκαρπίας κ. Παντελής Νιγδέλης.

Ακολούθησε ξενάγηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, στους χώρους του καταστήματος και του τμήματος της χονδρικής, το οποίο λειτουργεί στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι η 30τομη εγκυκλοπαίδεια «παιδεία» έχει σχήμα pocket, περιέχει 150.000 λήμματα, εγκυκλοπαιδικά, γλωσσικά και ορθογραφικά, 15.000 φωτογραφίες, χάρτες, σχέδια κ.ά.  Περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλαγές παγκοσμίως, τα επιτεύγματα και τα νέα δεδομένα στο χώρο των επιστημών, των τεχνών, του πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Καραγιαννόπουλος: «Ο Ζέρβας δικαιούται και αξίζει μιας δεύτερης θητείας»
«Για μένα ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο σπίτι μου», αναφέρει ο κ. Καραγιαννόπουλος που κατεβαίνει ως υποψήφιος της παράταξης «ΝΑΙ στη...
Χρήστος Καραγιαννόπουλος: «Ο Ζέρβας δικαιούται και αξίζει μιας δεύτερης θητείας»